Zonnebrandcrème feitjes!Wist je dat je van de pit in de avocado olie kunt maken dat je beschermd tegen de zon zoals zonnebrandcreme? Vandaag een blog vol met zonnige weetjes om jezelf en de kids gezond in de buitenlucht te laten genieten van de zon, zonder er als een kreeft uit de zien aan het einde van de dag.


SPF betekent dit
 SPF staat voor ‘Sun Protection Factor’. Enerzijds vermeld het hoe lang je in de zon kunt zonder te verbranden. (De factor vermenigvuldig je met 10 minuten. Dus factor 20 geeft je 200 zonminuten.) Daarnaast geeft de factor aan hoeveel UV straling het tegenhoudt. Zonnebrandcreme met Factor 15 beschermd 93% tegen UV straling, factor 20 beschermd 97% en factor 50 beschermd 98%.


Kinderzonnebrand versus ‘gewone’ De afgelopen jaren is er kinderzonnebrand in de schapen verschenen, maar persoonlijk zag ik niet direct een verschil. Behalve dan dat de verpakking er altijd stukken vrolijker uitziet. En daar zit meteen het verschil! De kinderzonnebrand verschilt niet met de volwassen Zonnebrandcreme van dezelfde factor. Meestal is kinderzonnebrand een hoge factor, gezien een kinderhuid erg licht is.

Er zijn wel speciale zonnebrandcrèmes voor gevoelige huid en zelfs een die blauw is als je hem opsmeert, zodat je precies kunt zien of je kind overal is ingesmeerd. Uiteindelijk trekt deze weg, zodat je kind niet als een smurf over het strand loopt.


Zonnetjes op de wangen
 Ik reisde vorig jaar door Myanmar (Burma) en daar had iedereen vrolijke gele beschilderde rondjes, bloemetjes of zonnetjes op hun gezicht. Na wat rond te vragen bleek dit verf te zijn van de Thanaka barst. Ze geloven dat het je wit maakt. Ik wilde het ook uitproberen en smeerde het op mijn benen. Of het werkelijk tegen de UV helpt weet ik niet, maar mijn benen waren weer wit! Niet echt een aanrader als je een gezond kleurtje wilt. Al ruikt het wel erg lekker.


Avocado & kokos voor op je huid


Het klinkt of je een tropisch toetje gaat eten, maar avocado en kokos zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar ook fijn om op te smeren. In Zuid-Mexico gebruiken ze avocado-olie om zichzelf tegen de zon te beschermen. De olie wordt uit de pit in het midden van de avocado gewonnen. Kokosolie wordt in vele tropische landen gebruikt. In Tahiti drenken ze hun nationale Tiaré bloem in de kokosolie, zodat je een zoetige bloemgeur krijgt in de kokosolie. 
Let wel op, de natuurlijke producten bieden slechts SPF 2 tot 8, wat in houdt dat je elke 20 tot 80 minuten je opnieuw moet insmeren om beschermd te blijven.

In de zon
 Hoe dan ook, zorg voor t-shirt met mouwtjes, een hoedje en genoeg water om te drinken naast de goede laag zonnebrand op de huid. De zon is heel gezond, als je er verstandig mee omgaat. Mocht je zelf nog goede tips hebben ter bescherming van de huid tegen de zon, laat het ons weten!

#Zonbescherming #Zonnebrand

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com