top of page

Ziek tijdens vakantie! Wat nu?

Ziek worden tijdens je vakantie is wel het laatste waar je op zit te wachten. Toch is het wel goed om te weten wat je moet doen als je zelf of iemand in je gezin ziek wordt in het buitenland. Hieronder een overzicht met handige weetjes.


Neem contact op met Nederland Wanneer iemand tijdens vakantie zo ziek wordt dat je een arts wilt gaan bezoeken, neem dan contact op met je reisverzekeraar via de alarmcentrale. Zij schatten de ernst van de situatie in en helpen je in het contact leggen met een arts of ziekenhuis. Is er geen tijd voor overleg omdat het een spoedsituatie betreft? Nederland heeft met een aantal landen de afspraak dat zij elkaars verzekerden helpen als die zorg nodig hebben. In deze verdragslanden heb je recht op medische zorg uit het basispakket van dat land. Maar let op: deze worden wel vergoedt naar Nederlandse tarieven. Dat betekent dat je in landen waar de zorg ‘duur’ is, mogelijk flink bij moet betalen. Dit kan je voorkomen door je aanvullend te verzekeren of door een reisverzekering af te sluiten. Heeft Nederland geen afspraken gemaakt met het land waar je naartoe gaat? Zoek dan in de polis van je zorgverzekering of reisverzekering op voor welke medische zorg je daar verzekerd bent.


Reisverzekering of zorgverzekering Verschillende kosten worden door verschillende verzekeringen vergoedt. In principe kun je er vanuit gaan dat als je een basis ziektekostenverzekering hebt, je bent gedekt voor de medische kosten ter plaatsen. Alleen in landen waar de zorg duurder is dan in Nederland, moet je bijbetalen. Denk aan landen als Zwitserland, Scandinavië of Amerika. Ook als je, al dan niet bewust, in een privékliniek terechtkomt, kan de zorg duurder zijn. Dit kan enerzijds via een aanvullende ziektekostenverzekering (check je polis of je eventueel Europa of werelddekking hebt). Valt Europa of werelddekking niet onder je ziektekostenverzekering, dan is het verstandig om een extra reisverzekering af te sluiten. Op www.wegwijs.nl vond ik onderstaande overzichtje wat het best duidelijk maakt!

reisverzekering

Ziek tijdens vakantie? Wat nu! Bron: www.wegwijs.nl


De vakantiedokter app Het Zilveren Kruis Achmea ontwikkelde een super handige app. Stel je zoon of dochter voelt zich al een paar dagen niet lekker. Ga je ter plekke naar een arts of kijk je het toch nog even aan? Door middel van de vakantiedokter app kun je vanuit je vakantiebestemming chatten met een medisch expert uit Nederland. Je kunt de app ook gebruiken als je geen klanten van Zilveren Kruis Achmea bent.

Ben je zelf of iemand in je gezin wel eens ziek geworden op vakantie? Was het allemaal goed geregeld of kwam er veel bij kijken? Laat het ons weten middels een reactie hieronder!

#alarmcentrale #ziekopvakantie #ziektekostenverzekering

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page