Wintersport met kinderen in Bad Kleinkircheim

Jaren geleden stond ik voor het laatst op de ski’s. Bibberend boven op een berg in een skiklasje. Het was toen dat ik me voornam het daar voorlopig ook maar even bij te laten. Ik was duidelijk meer gemaakt voor zon-vakanties :-). Maar jaren (en drie kinderen) verder plus een partner die toch wel echt weer heel graag een keer naar de sneeuw wilde, besloten we het deze kerstvakantie weer eens te proberen. Op wintersport met kinderen. En ik moet zeggen, ik ben verkocht. Zo erg dat ik nu al roep, “volgend jaar weer!!”.

Er waren een aantal “ingrediënten” die onze wintersport met kinderen tot een succes maakte en die wil ik graag met je delen:

 1. Het gebied

Er zijn uiteraard tientallen skigebieden in Oostenrijk dus waar let je op bij je keuze? Wat voor mij bepalend was, is dat we een kindvriendelijke accommodatie konden vinden op loopafstand van een skischool en piste. Ook vond ik het, gezien de jonge leeftijd van de kinderen, ook wel handig als er Nederlands sprekende skileraren zouden zijn. Kijkend naar deze voorkeuren voor een wintersport met kinderen kwam ik uit bij Bad Kleinkirchem. Een niet al te groot gebied in Karinthië.

 1. De accommodatie

Wij hebben deze vakantie gebruik gemaakt van een kinderhotel (daarover later meer) en een vakantiehuisje. Het vakantiehuisje was een appartement op het Landal park ‘Bad Kleinkircheim’. Dit park is echt super. Om te beginnen is de locatie top. Het park ligt naast de piste en de kinderskischool. Je loopt dus zo vanuit je huisje naar de skilift en skischool. Geen gedoe met bussen of auto maar lekker lopend (en bij heel veel sneeuw zelfs skiënd) naar de piste. Verder zijn de appartementen goed ingericht. Wij hadden een vierpersoonsappartement met 1 slaapkamer. De kinderen sliepen op een bedbank in de woonkamer. Tot ongeveer 23 uur sliepen ze in ons bed en daarna legden we ze op de bedbank. Een extra slaapkamer was fijner geweest maar het scheelde ruim 400 euro . Ons appartement was op de begaande grond, voor een speeltuintje. Dit was erg handig omdat we de kinderwagen van Thijmen dus zo de kamer in konden rijden.  Er worden echt heel veel leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd door de Nederlandstalige dames in het park en ook het verwarmde binnenzwembad was een groot succes bij onze kids. Direct naast het park ligt een super leuk restaurantje waar je voor een leuk prijsje heerlijke pizza’s kunt eten. Eind van de middag steken ze buiten een kampvuur aan waardoor je heerlijk kunt après-skiën onder het genot van een glaasje glühwein.

 1. De skischool

De lieve jongens en meiden van skischool Krainer waren 1 van de redenen waarom onze kids zo’n super leuke vakantie hebben gehad. Met ontzettend veel enthousiasme zorgden ze iedere ochtend weer voor 3 leuke lesuren. Nina zat in een klasje met allemaal drie-jarige. Ze heeft voornamelijk veel spelenderwijs op de ski’s gestaan en eindeloze “pizzapunten” geoefend. Thomas (5 jr) ging daarentegen als een speer. Op maandag stond hij nog met zijn klasje op de oefenweide en op donderdag ging hij met de juf de rode piste af (iets waar mama wel even aan moest wennen 😉 Zelf wilde ik het skiën ook weer heel graag gaan proberen zodat ik, hopelijk als de kinderen iets groter zijn, met hen mee de berg af kan. Ik besloot dus een middagje les te nemen (leuke bijkomstigheid was dat de skischool ook een zeer aantrekkelijke Sloveense leraar in dienst had die toevallig voor mij ingeroosterd werd, heel vervelend ) Deze Ivo kreeg het voor elkaar dat ik binnen twee uur heel aardig de berg af kwam, wat mij weer genoeg vertrouwen gaf om de volgende keer het skiën weer verder op te pakken.

 1. Activiteiten

Ook voor niet-skiërs heeft Bad Kleinkirchem veel te bieden. Zo zijn er twee thermale baden in het dorp en zijn er talloze winterwandelingen mogelijk. Wanneer de kinderen op les zaten pendelden ik met Thijmen in de kinderwagen tussen ons appartement en de skiles (en nam ik een gluhwijntje in de zon 😉 . Arjan ging in die uurtjes skiën en ‘s middags gingen we met z’n alle iets leuks doen. De ene keer lekker zwemmen maar  ook samen met de grote lift naar boven voor een warme chocomel in het zonnetje. Dat maakt wintersport met kinderen tot een super leuke vakantie voor het hele gezin!

 1. Familievriendelijk

Bad Kleinkirchem is echt ingesteld op een wintersport met kinderen. Zo konden de kinderen gratis ski’s huren en betaalde we voor Thomas voor een skipas voor het hele gebied slechts 1 euro per dag (1 kind per betalende volwassenen en tot 4 jr gratis). Ook de skiles viel mij heel erg mee. 119 euro per kind voor 6 dagen van 09.30 tot 12.45 uur. Verder merk je dat de bevolking ontzettend vriendelijk is. Een fles of potje opwarmen was geen enkel probleem en ook in restaurants werden de kinderen super vriendelijk ontvangen.

Voor ons was de conclusie dat een wintersport met kleine kinderen echt heel erg leuk is. Nu is het wel zo dat ik zelf niet veel skiede waardoor ik bij Thijmen (6 mdn) kon blijven . Wanneer je beide wilt skiën en je kind(eren) nog niet de leeftijd heeft /hebben voor skiles, is een oppas-oma/tante/vriendin wel handig.

Zoals je op de foto’s kunt zien was de hoeveelheid sneeuw niet top. Het geluk is wel dat gebieden als Bad Kleinkircheim in het bezit zijn van veel sneeuwkanonnen zodat toch minstens de helft van de pistes wel gewoon open was.

Voor meer info over Bad Kleinkircheim kun je kijken op www.badkleinkirchheim.at

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.