Goedkoop op wintersport in Tsjechië met kinderen

Op wintersport met kinderen is geweldig maar helaas is het vaak niet 1 van de goedkoopste vakanties. Accommodatie, skipassen, skihuur, het kan snel in de papieren lopen. Gelukkig zijn er ook goedkopere alternatieven voor Oostenrijk en Zwitserland!


Aankomende kerstvakantie ga ik met mijn gezin op wintersport in Tsjechië. Een wintersportbestemming waar ik wel eens van gehoord had maar me nog nooit echt in verdiept had. Hieronder een overzicht van de redenen waarom wij voor Tsjechië gekozen hebben.


Het gebied

Het skigebied Lipno is de perfecte omgeving voor beginners en gezinnen met (kleine) kinderen. Voor ons gezin (ik als beginner en 3 kinderen onder de 7) dus ideaal. Het gebied heeft namelijk vooral blauwe en enkele rode pistes. In totaal is het skigebied 11 km groot. De ervaren skiër die graag lange tochten wil maken is hier waarschijnlijk sneller uitgekeken. Het skigebied is redelijk sneeuw zeker en sneeuwkanonnen garanderen dat er sowieso genoeg sneeuw ligt.

Voor kinderen is er een modern kinderskiland genaamd ‘Fox Park’.  Hier leren ze spelenderwijs skiën onder toezicht van (ook Nederlandse) skileraren. Om teleurstellingen te voorkomen wordt aangeraden om vooraf te reserveren via deze site.

De accommodatie

Vorig jaar verbleven wij tijdens onze wintersport in Oostenrijk op een Landal Park. Dit was zo goed bevallen dat we dit jaar weer voor een Landal Park wilden gaan. Het grote voordeel ten opzichte van een hotel vinden wij dat je meer ruimte hebt en ’s avonds zelf kunt koken als de kinderen te moe zijn om naar een restaurant te gaan. De huisjes liggen vaak aan of vlakbij de piste waardoor je niet met een auto naar de lift hoeft. Dit jaar hebben wij gekozen voor Landal Marina Lipno


De Prijs

Een wintersport in Tsjechië is goedkoper dan in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Om in te schatten hoeveel goedkoper heb ik 4 primaire wintersport benodigdheden met elkaar vergeleken in Bad Kleinkirchem (Oostenrijk) en Lipno (Tsjechië). Bij de accommodatie ben ik uitgegaan van 1 week (31 dec – 7 jan) en voor de skihuur, skiles en skipas van 6 dagen. Zoals je kunt zien is een wintersport in Tsjechië aanzienlijk goedkoper.


Oostenrijk

Accommodatie bij Landal voor 4 personen1629

Skihuur voor 2 volwassenen en 2 kinderen (6 dgn)450

Skipas voor 2 volwassenen en 2 kinderen (6dgn)700

Skiles voor 2 kinderen 4 uur per dag (6 dgn)358

Totaal 3137 euro


Tsjechië

Accommodatie bij Landal voor 4 personen939

Skihuur voor 2 volwassenen en 2 kinderen (6 dgn)256

Skipas voor 2 volwassenen en 2 kinderen (6dgn)460

Skiles voor 2 kinderen 4 uur per dag (6 dgn)218

Totaal 1873 euro


Nadelen

Zijn er dan geen nadelen aan een wintersport in Tsjechië? Voor zover ik op voorhand kan inschatten (uitgebreid ervaringsverslag krijgen jullie na afloop 🙂 ) zijn de grootste nadelen de afstand (zo’n 900 km) en de grootte van het gebied. Ook de après-ski lijkt, voor zover ik op internet kan lezen, veel kleinschaliger in Tsjechië. Het is dus goedkoper maar je krijgt er wel een kleiner skigebied met minder uitgebreide voorzieningen voor terug.


Wintersport in Tsjechië

Ben je op zoek naar een bestemming met (kleine) kinderen die willen leren skiën en wil je daar niet al te veel geld aan uitgeven? Dan lijkt Tsjechië een ideale bestemming! Of dat echt zo is, hoor je begin januari van mij 🙂


#Skischool #skiën #Lipno #Tsjechië #wintersport

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.