Op wintersport in Noorwegen

Bij een wintersport vakantie denk je al snel aan Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland. Maar heb je wel eens aan een wintersport in Noorwegen gedacht?!

Wintersport is een ‘way of life’ voor veel Noren. Kinderen worden er geboren met ski’s aan hun voeten, leren de piste afdalen zodra ze kunnen lopen en gaan vaak skiënd naar school. Nooit is het te koud voor de Noren om naar buiten te gaan. Het land ademt “Friluftsliv” – Noors voor buitenleven. Deze skicultuur maakt Noorwegen een ideale wintersportbestemming voor families.


Winterwonderland voor families

Noorwegen staat bekend om haar prachtige natuur en grote sneeuwzekerheid. Ook vind je er veel kindvriendelijke skiresorts en rustige ruime pistes in verschillende moeilijkheidsgraden. Wat helemaal fijn is voor gezinnen met jonge kinderen is dat kids tot 8 jaar gratis skiën! Dat maakt een wintersport in Noorwegen wel heel aantrekkelijk.

                                                                                                                                                                                                                         Foto: Bluebird Productions

De verschillende gebieden

Hemsedal Hemsedal ligt tussen Oslo en Bergen in. Het is één van de meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Noorwegen, vanwege een hoge ligging op 620 tot 1450 meter boven zeeniveau. Hemsedal kent dan ook een lang winterseizoen: van november tot begin mei. Het gebied staat ook wel bekend als de Scandinavische Alpen, omdat de berg van 1450 meter hoogte Noord-Europa’s hoogste skipunt markeert. Speciaal voor kinderen zijn er uitgebreide kinderpistes met kinderliftjes en spelactiviteiten.

Sinds kort kun je vanaf Hemsedal’s skicenter helemaal naar beneden skiën naar de winkeltjes in het dorpscentrum. ’s Avonds kun je hier eten in een van de restaurants met traditionele Noorse keuken en op z’n Noors après-skiën in lokale cafeetjes en nachtclubs. Slapen kan in luxe accommodaties naast de piste, of in het centrum.

                                                                                                                                                                                                                                       Foto: Ola Matsson 

Skeikampen Ook Skeikampen biedt met haar hoge ligging (800m) sneeuwzekerheid van eind november tot begin mei. Er zijn groene, blauwe, rode en zwarte afdalingen en met gemiddeld twee tot vier meter verse sneeuw per jaar zijn goede skicondities gegarandeerd. Ook beschikt Skeikampen over speciaal aangelegde pistes en liften voor de kleintjes en is daarmee een van de meest gezinsvriendelijke wintersportbestemmingen.


Trysil Trysil is het grootste wintersportgebied van Noorwegen met het meest gevarieerde aanbod, voor jong en oud. Kinderen kiezen voor een groene of blauwe piste, freestyle skiërs of snowboarders voor één van de beste en meest uitgebreide funparks van Noorwegen om hun nieuwste tricks te oefenen. Ook in Trysil begint het wintersportseizoen vroeg. Skiën kun je er van begin november tot eind april. Mocht het toch niet op tijd echt winter worden, dan biedt Trysil daadwerkelijk sneeuwgarantie en krijg je je geld terug. Komend seizoen geeft Trysil het ‘early’ en ‘late evening’ skiën een extra boost, waarmee je nog voor het ontbijt vanaf 7:00 uur en ’s avonds laat onder de sterrenhemel de pistes kunt trotseren.

                                                                                                                                                                                                                                       Foto: Ola Matsson 

Voss

Op zo’n 1,5 uur rijden van Bergen ligt Voss, midden tussen de unieke Noorse fjorden. Voss, ook wel de winterhoofdstad van Fjord-Noorwegen genoemd, is één van de meest bekende Alpine-skibestemmingen In heel Fjord-Noorwegen kenmerkt het landschap zich door hoge berghellingen, besneeuwde bergwouden en de meest indrukwekkende vergezichten. Dit nodigt niet alleen uit tot skiën en snowboarden, maar ook tot langlaufen en sneeuwschoenwandelen.


Wintersport in Noorwegen, hoe kom je er?

Wie nog denkt dat Noorwegen te ver weg en te duur is voor een wintersportvakantie, heeft het mis. Met KLM vlieg je minstens drie keer per dag binnen twee uur naar Bergen. Vanaf het vliegveld neem je een huurauto, shuttlebus of trein naar Voss. Ook kun je ervoor kiezen je eigen auto mee te nemen op de Fjord Line ferry vanaf Denemarken.


Wat kost het?

Wat betreft kosten voor een wintersport in Noorwegen, geldt dat de wisselkoers van de Noorse kroon het afgelopen jaar twintig procent gunstiger is geworden voor Europese reizigers. Bovendien zijn er veel accommodaties met zelfcatering waarmee je gemakkelijk de kosten laag houdt.

Meer informatie kun je vinden op Visit Norway www.visitnorway.com/skien

#Noorwegen #wintersport #wintersportNoorwegen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.