Wereldreis met kinderen – Costa Rica deel 1

En daar zitten we dan ineens in Costa Rica. Nou ja natuurlijk niet helemaal ineens,  ook al zouden de jongens de kunst van het teleporteren graag beheersen.  

Vliegen 

Na 5 heerlijke dagen in de US,  op de ranch bij onze vrienden,  vlogen we met Delta airlines naar San José in Costa Rica.  Een korte nachtvlucht met dus weinig slaap. Vraag me sowieso af hoe mensen dat doen,  slapen in een vliegtuig.  Ik heb nog niet de juiste formule gevonden. En slaappillen zijn geen optie als er een meisje van 3 naast je slaapt en in haar slaap nog wel eens zo enthousiast omdraait dat ze van haar stoel valt. Als je de nacht er na goed slaapt,  ben je het gelukkig snel weer vergeten.

Autohuur 

Het bedrijf waar we een auto hebben gehuurd staat al netjes op ons te wachten.  De keuze was lastig,  Jor heeft er een hele studie van gemaakt omdat ze veel extra kunnen rekenen voor verzekeringen. Dat je hier een goede verzekering nodig hebt,  begrijpen we inmiddels… Maar daarover straks meer.  Autohuur die op het eerste gezicht heel goedkoop lijken kunnen lelijk tegenvallen als je bij de balie ineens 1000 euro extra moet betalen voor de verzekering.  Dus zeker een tip om dat goed uit te zoeken van te voren. (goede ervaring bij lokaal bedrijf Vamos rentalcars)

Wennen aan Costa Rica 

Onze eerste indruk van Costa Rica was een beetje anders dan verwacht. Alle huizen met hekken,  tralies en prikkeldraad geven niet echt een warm welkom gevoel.  Maar goed, de wijken rond een stad en  bij een vliegveld zijn in geen enkel land een leuk uitje. En ook hier wonen gewoon allemaal mensen met kinderen, dus ook hier kunnen we gewoon rondrijden.

Al snel rijden we midden in het groen richting de Arenal vulkaan. Met een leuke lunchstop bij een Israëlisch ecoresort komen we na 4 uur aan bij ons hotel bij de Arenal vulkaan. Met een grote paraplu (ja regenwoud,  dus veel regen,  en tropisch dus niet van die lullig buitjes) warme doekjes voor je handen en een fruitcocktail worden we opgewacht door een hele batterij aan personeelsleden. We worden met een golfkarretje naar onze kamer gebracht. Een overweldigende luxe waar ik altijd een beetje verlegen van word. De kamer is prachtig met uitzicht op de vulkaan (die het grootste deel van de tijd in de wolken in gehuld,  maar als hij dan te zien is is het magisch) dichtbij het nog mooiere zwembad met bar in het midden en vele hotsprings eromheen.

Kortom, 4 dagen genieten! De volgende dag hangen de mannen aan een zip line (bij Sky) op grote hoogte. Een fantastische ervaring waar ze met een grote glimlach vanaf komen. De rest van de dagen verkennen we de prachtige omgeving, zoeken we naar apen,  vogels en andere mooie dieren en raken we gewend aan het Costaricaanse leven en eten. Je kan hier overal heerlijk eten bij locale tentjes (een soda heet dat hier). De gerechten bestaan uit veel rijst met bonen en kip of vis. De casado is inmiddels onze favoriet. Een schotel met rijst, kip, bonen, aardappeltjes,  sla en gebakken fruit. Vers en gezond en voor een leuk prijsje.

Gat in de weg

Na de vulkaan rijden we naar Playa Santa Teresa aan de westkust op het schiereiland Nicoya.  We waren al gewaarschuwd voor de slechte wegen daar. Na de ferry zaten er inderdaad van die pot holes (grote gaten) in de weg,  maar wij dachten dit is nog te doen…..tot je verder het binnenland in komt en de wegen geen asfalt meer hebben maar stenen,  zand,  modder en kuilen,  vooral heel veel kuilen. Een knap staaltje ontwijk-de-kuilen van Jorrit. Die dat met een grote glimlach en tot groot plezier van de jongens met een flink vaartje doet. Mama vindt het af en toe best spannend…. Het spelletje ‘gat in de weg’ krijgt hier een hele andere betekenis.

Playa Santa Teresa 

Het dorpje bestaat uit zo’n zelfde straat met gaten in de weg aan het strand,  waar echt van alles rond rijdt. Van moeders met kindjes op hun buik op de quad,  tot mannen met surfboards overdwars op de motor, maar ook de stadsbus en alle vrachtwagens rijden daar vrolijk tussen de kuilen en hobbels door. Mensen op blote voeten en honden,  heel veel honden. En als je iemand tegenkomt dan stop je gewoon op straat en dan rijdt iedereen om je heen,  niks toeteren of agressie. We hebben een prachtig huisje bij de Blue Surf Sanctuary. Een klein boutique hotel met 4 huisje en een zwembad,  een open keuken (hoe fijn is dat koken in een buitenkeuken) en zitruimte en dat nog geen 100 meter van het strand. Het personeel is superlief en al snel voelt het alsof we bij familie zijn.

Ontmoetingen 

En dat is gelijk één van de meest bijzondere dingen aan deze reis,  het ontmoeten van vele andere mensen uit alle windstreken  met andere levens en allemaal stuk voor stuk met hun eigen prachtige verhaal.  Ik heb hierdoor inmiddels een hele andere kijk op de wereld en vooral op ons eigen leven. Waar we zijn en onze spullen staan, daar zijn we thuis.  De kids passen zich sowieso heel snel aan en slapen in elk bed. Ikzelf moet soms wat langer wennen,  want mijn apenmama-tijgerinnen-instinct moet altijd eerst even zeker weten dat alles veilig is en het nest op orde is. Het Pura Vida gevoel nemen we al snel over en daar word je heerlijk relaxed van. Heimwee hebben we af en toe,  eigenlijk vooral Nick en ik,  op verjaardagen of als er iets is met familie of gewoon als ik ineens een knuffel wil van mijn vriendinnetjes.

What to do

Golfsurfen is hier de nr 1 sport,  dus golfsurfen it is.  En zelfs ik werd na 15 jaar weer helemaal enthousiast en heb best een aantal keer op de plank gestaan. Yoga is hier bezigheid nr 2, de retreats schieten hier als paddestoelen uit de grond. Ons mooiste en meest vertederende moment hier waren toch wel de 3 baby schildpadjes die naar de zee kropen.  (voor het filmpje daarvan kijk even op Instagram,  daar zijn we de traveldreamsfamily) Wij zijn een beetje verliefd op dit prachtige ongerepte plekje en gaan de lieve Tico’s (de locals) hier enorm missen.

Volgende stop 

Onze volgende stop is de Fidelito ranch een uurtje het binnenland in. Wat we daar doen en vooral ook ons beseffen lees je in mijn volgende blog.

Polarsteps.com

Voor meer verhalen en foto’s kan je ons ook volgen op www.polarsteps.com/thetraveldreamsfamily.  Dit kan je online bekijken maar als je zelf gaat reizen is het een supergave App om te downloaden. De App volgt jouw hele reis en je kan bij elke step foto’s en verhalen toevoegen. En het mooiste, aan het einde van je trip krijg je een berichtje dat je fotoboek klaar staat.  Dan heb je je hele trip met route, verhalen en foto’s meteen bij elkaar.

#CostaRica #wereldreismetkinderen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.