Weekendje Lake Kariba – Zambia

Wat doe je als je even wilt ontsnappen aan werk, huishouden en andere drukte?  Dan ga je een weekendje weg!

Wij wonen in Lusaka, de hoofdstad van Zambia, en hebben het hier prima naar ons zin. We hebben een gezellig huisje, een gedeeld zwembad en vele uren zon per dag. Klinkt leuk he? Is het ook! Maar waar je ook woont, “thuis” is er altijd van alles te doen. Een wasje draaien, koken, afspraken, boodschappen doen, opruimen…

En soms heb je daar allemaal even geen zin in! Dus pakten we vorige week de auto en reden een kleine 200 kilometer over redelijk goede wegen. Drie uurtjes later stonden we in Siavonga, een dorpje aan Lake Kariba.

Lake Kariba is een immens groot stuwmeer in het grensgebied tussen Zambia en Zimbabwe. Met meer dan 5000 vierkante kilometer oppervlakte lijkt het soms alsof je aan zee zit; zo ver je kunt zien is er alleen maar water.

We boekten een paar nachtjes in Lake Kariba Inns, een van de betere hotels aan de Zambiaanse kant van het meer, werd er ons gezegd. En na een kleine inspectie denken wij dat dit wel eens zou kunnen kloppen. Het hotel ligt op een vrij groot domein, en heeft overal mooie tuinen en gezellige hoekjes.

Een paar mooie zwembaden, overal uitzicht op het meer, sportfaciliteiten, een eigen haventje met boten…. Er lopen ook zebra’s, impala’s en ander klein wild op het domein, dat is altijd scoren bij kinderen. Het hotel is sowieso kindvriendelijk, met een miniclub en plannen voor de aanbouw van ‘plonsbaden’ met glijbanen.

Wij verbleven in een van de villa’s met een tweede slaapkamer, dit maakt het slapen voor Andres iets makkelijker – als wij in dezelfde ruimte aanwezig zijn dan is dat veel te interessant en gezellig om te slapen 😉 Marc en ik hebben dan ook iets meer aan onze avond, aangezien we niet op onze tenen door de kamer hoeven te sluipen.

De kamers zijn ruim en comfortabel, alleen liggen de villa’s wel een eindje van het centrale gedeelte af. Doordat het hier heuvelachtig is, betekent dat een oefening van de beenspieren. Het maakt het hotel ook minder geschikt voor buggy’s, een draagdoek is hier een beter idee.

Het hotel biedt kamer en ontbijt, maar wij aten er drie keer per dag. Het poolside-restaurant heeft een kleine, maar lekkere kaart. Het hoofdrestaurant heeft een heel wisselende kaart, en de kwaliteit van het eten vonden wij ook wisselend helaas.

Wel goed is het dat er de hele dag door roomservice mogelijk is. Zouden wij normaal niet eens aan denken, maar voor Andres is een restaurant dat pas vanaf 19u of nog later open gaat toch echt geen aanrader. Hij gaat dan over zijn bedtijd en – geloof mij – dat is voor niemand leuk! Het eten werd dus naar onze kamer gebracht, op het tijdstip dat voor ons het beste uitkwam.

De reden dat we toch alle maaltijden in het hotel nuttigden, is dat er in Siavonga zelf niet zoveel aanbod is. Het dorpje is leuk om eens doorheen te wandelen, hier zie je ondanks het toerisme nog hoe de gemiddelde Zambiaan leeft. Verder kun je natuurlijke een bezoek brengen aan de 128 meter hoge Kariba Dam. Een indrukwekkend stukje bouwwerk op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Als je aangeeft alleen de dam te willen bezoeken en daarna terug te komen naar Zambia, vragen ze je een paspoort achter te laten en moet je geen douaneformaliteiten en stempels betalen.

De dam en het meer zijn de grootste, maar meteen ook de enige toeristische trekpleisters.

Op het meer kun je verschillende boottochtjes maken of gaan vissen. Zwemmen is dan weer verboden, aangezien krokodillen en ook een aantal nijlpaarden hun territorium niet graag delen. Je bent dus echt aangewezen op je hotel, en dan is Lake Kariba Inns een goede keuze.

Er zijn zeker spectaculairdere vakantiebestemmingen in Zambia, maar voor een weekendje quality time met het gezin en/of vrienden is het een heerlijke get-away.

Als we met ons drietjes in het zwembad liggen, uitkijken over het meer met gospel muziek uit de dorpskerk op de achtergrond, denk ik; hier komen we nog terug!

#Expats #LakeKariba #woneninhetbuitenland #Zambia

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.