We zijn vertrokken!

Ineens was het zo ver, na ruim een jaar voorbereidingen ….stonden we op maandag 18 juli met 3 koffers , een kite bag en 5 rugzakken klaar voor onze wereldreis.

Koffers Even praktisch…We hebben gekozen voor koffers van Eastpak model Tranverz L, ideaal aan de onderkant hard aan de bovenkant als een weekendtas en toch gewoon 2 aparte helften met rits. Daarin hebben we packing cubes (www.packingcubes.nl), dat is echt super. Een soort kleine tasjes met rits voor in je koffer. Iedereen z’n eigen cubes met kleren, dat scheelt een hoop gezoek door de koffer heen. En alles oprollen hè dat spaart heel veel ruimte!

Icelandair Het eerste gedeelte van de reis begon meteen met wachten, heel veel wachten. Bij het inchecken en bij de douane, uiteindelijk net tijd om een broodje te halen en hop het vliegtuig in. Een supermooie nieuw vliegtuig van Iceland air met schermpjes in de stoelen. Dus kids helemaal blij en mama ook :-). De kids kregen ook een setje met een leuk gekleurde koptelefoon en wat knutsel en tekenspullen. Tijdens de vlucht kregen ze een kidslunch met een broodje, drinken en rozijntjes.

En daar zit je dan ineens. Het gaat nu gewoon echt gebeuren. Het huis is opgeruimd en verhuurd, alles wat we nodig hebben zit in de koffers onder ons in het ruim, dus het avontuur kan beginnen. Dat was best even gek, eigenlijk voelt het nu nog als een normale vakantie en tegelijkertijd voel ik mij zo vrij!

IJsland Meteen bij aankomst voelde ik een soort rust, het soort rust dat ik wel vaker voel als ik op een eiland kom. Het voelde er veilig en de natuur is vanaf de eerste minuut  zo bijzonder. Het ontvangst was super vriendelijk en al snel zaten we in onze gehuurde Land Cruiser die, zo bleek later, hier een ‘klein’ autootje is. Voor de eerste 2 nachten hadden we een airbnbtje aan zee in Reykjavík. Op de bovenste etage in een oud huis aan zee zat een knus appartementje en ook daar voelde we ons gelijk thuis. Enige nadeel…geen echte gordijnen…en het wordt nooit echt donker ’s nachts, dat is voor het bioritme van een 3jarige best een uitdaging.

Al de eerste dag zien we dat je wel een maand kan doorbrengen in IJsland, het is hier overal prachtig en er hangt zo’n fijne sfeer. Alleen het leven in IJsland is best heel duur. Gewoon boodschappen doen kan bij de Kronan of de Bonus en ze hebben er alles alleen is het behoorlijk prijzig. Uit eten gaan is ook niet goedkoop en je moet echt even zoeken naar leuke plekjes. Reykjavík zelf lijkt meer een wintersportdorp dan een stad dus ook daar heel gemoedelijk.

De volgende 4 dagen zaten we in the middle of nowhere aan meer Thingviller in een prachtige cabin, hebben we walvissen gezien (met Elding Whalewatch tours, een echte aanrader met zulke enthousiaste medewerkers), prachtige watervallen, zwarte lava stranden, bergen, breuklijnen, geisers, vulkanen, pilaren, vogels en nog veel meer natuurpracht. En steeds meer word je daar bewust van de kracht van de natuur. Zo’n waterval stopt nooit, wat de mens ook doet en wij mensen maar denken dat we alles kunnen controleren… Het is zoals ik laatst iemand hoorde zeggen, echt een plek waar de mens nog niet alles ‘verpest’ heeft….

En wat ik me steeds afvraag hoe zal het er hier uitzien in de winter? IJsland staat dus opnieuw op onze bucketlist maar dan in de winter 😉

Leren Kortom IJsland was magisch, de jongens glimmen al dagen van oor te oor en vallen van de ene verbazing in de andere. En wat ze nu al allemaal hebben geleerd over de geschiedenis, aardrijkskunde en natuur hadden ze niet kunnen leren uit een boekje. Want zoals mijn oudste zei… IJsland zag er in mijn aardrijkskunde boek heel anders uit, het is in het echt veel mooier! En ons kleine meisje, die hobbelt lekker mee, wil overal dolfijnen zien (daar moet ze nog heel even op wachten, dat gaat nog komen), heeft zo haar 3 jarige buien, maar zolang ik in de buurt ben, vindt ze het overal prachtig.

#icelandair #IJsland #wereldreismetkinderen #inpakken #koffers

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.