Waar blijft de sneeuw in Oostenrijk?

Het is een gek idee. Vandaag zouden we eigenlijk naar Maleisië gaan.  We hadden er ontzettend naar uitgekeken maar hebben de reis helaas moeten annuleren. Gelukkig konden we de tickets omboeken en gebruiken voor de zomervakantie (hierover later meer).

Omdat we wel heel graag nog een paar dagen weg wilde gaan in de kerstvakantie, hebben we besloten het dichter bij huis te zoeken en met de auto naar Oostenrijk te gaan. Ook ontzettend gaaf natuurlijk helemaal aangezien we Thomas en Nina voor het eerst op skiles willen laten gaan. Maar….dan moet er natuurlijk wel sneeuw liggen!!

De kerstdagen gaan we naar een familiehotel in het dorpje Altenmarkt. Dit dorpje ligt op 850 meter en is momenteel nog helemaal groen.  Het bijbehorende skigebied, Ski Amade, ligt er ietsje beter bij maar is ook niet top. De week van 26 december tot 2 januari gaan we naar een appartement in Bad Kleinkirchem. Ook hier is het dal nog helemaal groen en de pistes liggen er iets beter bij, voornamelijk door kunstsneeuw.

Nu zijn wij al jaren niet op wintersport geweest dus niet helemaal thuis in wat “normaal” is met kerst.  Toch begrijp ik wel uit de verschillende weerblogs dat de situatie in de alpen er dit jaar wel erg belabberd bij ligt.

Mocht je zelf dit jaar ook op wintersport gaan, is www.wintersporters.nl een hele leuke site om te volgen. Weerman Roel, schrijft iedere dag een blog over de huidige weer situatie. Helaas wordt ik van zijn laatste paar blogs over sneeuw in Oostenrijk nog niet helemaal vrolijk:

Bron: www.wintersporters.nl

#Oostenrijk #sneeuw #wintersportmetkinderen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.