Vorstelijk vermaak voor kinderen op Lanzarote

Een veelgehoord cliché: als je kinderen het leuk hebben, dan heb je het als ouder ook leuk. In hotel H10 Lanzarote Gardens doen ze nog een schepje bovenop dat cliché: de kinderen zijn er prinsen en prinsessen, ouders koning en koningin. Grote bijrollen in het verhaal zijn voor het heerlijke eten en de fantastische zwembaden, maar de hoofdrol is voor de narren van het hotel: de jongens en meiden van het animatieteam.


Hofnar Daisy en zijn team

Onder leiding van Daisy, de hotelmascotte, vermaakt het team van bijna 15 leden jong en oud. Zo is er voor de allerkleinsten de Babyclub, voor de iets oudere kindjes van 4 tot 8 jaar is er de Miniclub en voor kinderen boven die leeftijd de Juniorclub. Het team vermaakt ook de volwassenen met onder meer sport en spel en avondentertainment voor het hele gezin. De animatie is één van de speerpunten van H10 Lanzarote Gardens en trekt jaarlijks vele gezinnen naar het eiland. Het team mag rekenen op lovende reviews. Wat maakt dit team nou zo bijzonder? Ik stelde Anthony, Chief Animation van het hotel, enkele vragen over hem en zijn team.

“You must enjoy animation to let guests enjoy.” Anthony, Chief Animation H10 Lanzarote Gardens

Anthony, Chief Animation H10 Lanzarote Gardens


Hoe ben je zelf hier begonnen? “Mijn eerste baan was Zumba-instructeur op een sportschool in Santa Rosa. In 2015 ben ik hier begonnen en combineerde ik een tijdje twee banen. Maar dat viel niet altijd mee! Sinds een maand ben ik Chief Animation. Mijn voorgangster is na 10 jaar iets anders gaan doen.”

Hoe bedenk je steeds opnieuw het programma? “Elke zondag maak ik het schema met mijn team. Op feestdagen of bijzondere momenten doen we iets speciaals. Ik kan putten uit wat eerder succesvol bleek, maar ik krijg ook inspiratie van animatieteams van andere hotels. Ik zit met andere Chiefs in een Whatsapp- en Facebookgroep.” 

Het activiteitenschema van het animatieteam


Hoe ziet jullie dag eruit? “We werken 6 van de 7 dagen: van maandag t/m zaterdag. Om 10:00 uur begint de animatie, die duurt tot 12:30 uur. In de middagpauze repeteren we vaak nog voor de avondshow. Het programma gaat verder van 15:00 uur tot 17:00 uur en na het diner van 19:30 uur tot ca. 22:00 uur. Op zondag zijn we vrij. We gaan dan vaak naar het strand of naar de markt in Teguise, of ik bezoek familie. Als team logeren we in het hotel.”

Kun je zeggen dat dit animatieteam beter is dan andere animatieteams? “Nee, dat kunnen wij zelf niet goed vergelijken. Wel krijgen we veel goede en leuke reviews online en mooie complimenten van gasten.”

Wat was het mooiste compliment dat je ooit kreeg? “‘You made my holiday.’ Dat vond ik erg bijzonder. Ook hoorde ik van gasten dat ze de animatie hier beter vonden dan op de Cariben!”

Wat probeer je over te brengen op jouw team? “Je moet echt zelf plezier hebben in het animeren. Pas dan kun je het ook overbrengen op de gasten.” 

The Lion King: één van de prachtige avondshows


Jullie avondshows worden alom geroemd. Hoe lang duurt het om zo’n show voor te bereiden? “Als ik als voorbeeld Beauty & the Beast neem, dan kost het ons ongeveer een maand voordat we deze show op kunnen voeren. We beginnen met 3 repetities per week en in de laatste week oefenen we dagelijks.”

Wat is jouw persoonlijke favoriet? “Hmm… moeilijk. Maar ik denk toch de Michael Jackson-show. Daar heb ik de hoofdrol in, haha!” 

De shows van deze week: elke avond entertainment


3 clubs in het hotel voor kinderen op Lanzarote

Overdag zijn kinderen welkom in de drie clubs van het hotel. Van de allerkleinsten tot de juniors, aan iedereen is gedacht.

  1. Babyclub Een heel sfeervolle opvang voor kleintjes van 6 maanden tot 3 jaar: de babyclub. Met veel leidsters in verschillende nationaliteiten (waaronder Nederlands) kun je jouw kindje(s) daar gerust laten spelen. Voor onder meer fruithapje, muziek en spel wordt gezorgd.

  2. Miniclub Voor kinderen van 4 – 8 jaar is er de Miniclub (zie foto). Ook hier zijn voldoende begeleiders aanwezig in de meest voorkomende talen, die de kinderen de leukste activiteiten voorschotelen. Vaak in thema: van cowboy tot superheld en ook rondom bekende filmfiguren zoals Elsa en Vaiana. ‘s Avonds na de Minidisco worden de officiële Daisy Diploma’s uitgereikt voor de winnaars van de dag.

  3. Juniorclub Kinderen van 9 tot 12 jaar vermaken zich met sport en spel in de Juniorclub. O.a. gamen, film en zelfs excursies staan daar op het menu.

De miniclub van H10 Lanzarote Gardens


Een felbegeerd Daisy Diploma!


Kinderen op Lanzarote: tips

Het animatieteam op het hotel is dan wel een grote trekpleister, maar vergeet niet ook wat van het eiland te zien. Een top 5 van activiteiten op Lanzarote vind je in mijn Minigids voor Lanzarote. Daarin lees je ook meer tips ter voorbereiding op je reis. Alvast vorstelijk veel plezier als jullie gaan!

#kindervakantie #hotel #kindvriendelijk #animatieteam #Lanzarote

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.