top of page

Luxe vakantievilla Borgo La Casa in Toscane

Italië ken ik (in omgekeerd chronologische volgorde) van een wintersport in de Dolomieten (Sella Ronde), een huwelijk (en reis daaromheen tussen Venetië en Genova) in Stresa en na mijn eindexamen, ergens in een grijs verleden van Rimini en omgeving… Niet heel groots, maar los van Rimini, dat ik beter in het donker dan overdag heb leren kennen, is het altijd erg goed bevallen.


Nu voor het eerst met kids naar Poppi/Bibienna. Ten midden van Toscane op ongeveer 1,5 uur rijden van Florence en 30 km te noorden van Arezzo. Gelegen op een heuvel met uitzicht (vergezichten kan ik ze wel noemen) over Bibienna en (het kasteel van) Poppi bevindt zich Borgo La Casa.

De familie Buné is daar een kleine 15 jaar geleden neergestreken en heeft van een oude boerderij en haar schuren een fantastisch onderkomen gemaakt, waarbij de oude stijl volledig gerespecteerd is, maar het aan hedendaags comfort en luxe niet ontbreekt!

IMG_3884

Tip!

Vliegen vanaf Rotterdam naar Pisa is goedkoper dan van Amsterdam naar Florence en de tijden zijn prima. Het rijden naar de La Casa is dan 1 uur langer dan vanaf Florence (2 uur en 15 minuten ongeveer). Als je over Arezzo rijdt is de route minder mooi, maar het scheelt wel 65 kilometer door de passen (een uitkomst met ons wagenzieke mannetje); wat op zijn beurt wel een prachtige route is. Reistijd technisch maakt het nauwelijks iets uit. Het verschil in tolwegen over dat stuk (enkele reis is €4,-.) valt ook mee.

Er is voor gasten van La Casa overigens een perfecte routebeschrijving beschikbaar die de TomTom overbodig maakt.

De afstand van Utrecht naar La Casa is 1400 km. Als de kids auto-reis-proof zijn, is dat dus ook een optie;)

Borgo la Casa de locatie:

Met 3 prachtige verblijven (1 privé en de andere 2 te huur), heb je allemaal zeer ruime 2-persoonskamers met eigen badkamer en toilet. Uiteraard ontbreekt het niet aan airconditioning, is er linnengoed en handdoeken in overvloed! Kinder -bedjes, -stoelen en – servies is allemaal aanwezig.

Comfort is key. Grote woonkeukens van alle gemakken voorzien. Nespresso of filterkoffie. Zelf kiezen! Vaatwasser, koelkast, vriezer, waterkoker, staafmixer, oven, magnetron, citruspers, bbq (gereedschap), openhaard, WiFi, satteliet TV, etc. en zo mogelijk dus meer dan wat je thuis hebt! 😉

In het hoofdhuis is ook een wasmachine aanwezig waar je kosteloos gebruik van kunt maken.

Speeltuin met een view:

Voor de jongere kinderen is er een prachtige speeltuin, met huisje, schommel, glijbaan, wipkip en zandbak. Ruim en speels opgezet. Let wel op dat je kids op sandaaltjes o.i.d. laat lopen, want het Zuid Europese gras is wat vervelend aan de voeten.

Luxe vakantievilla Borgo La Casa in Toscane

Zwembad met een view:

Vanuit het ruime zwembad kijk je uit over zowel Bibienna als Poppi. Een lage instap en bubbels desgewenst naar een dieper stuk van ongeveer 180 CM. Je kan er prima baantjes treken of dobberen op een luchtbedje. Het laatste zou ik eerder doen op de heerlijke ligbedden die om het zwembad staan. Ze hebben allemaal een zonneklep om eventueel je hoofd in de schaduw te houden. Het vechten om bedjes is hier niet aan de orde, want er zijn er minstens net zo veel als slaapplekken in de woningen. Dat geeft rust! Daarnaast is de kans dat je met meer dan je eigengezelschap aan het zwembad zit vrij klein, door het beperkt aantal te verhuren objecten (2 stuks, totaal 10 vaste bedden).

BBQ-en of de Pizza steenoven met een view:

Tja… met wat oregano en lokale producten bereid je zo een heerlijke Italiaanse maaltijd. Deze BBQ nuttigen aan het zwembad met uitzicht over het dal is simpelweg uniek. Kijk je richting de bergen zie je af en toe wilde zwijnen of kleine vosjes. Tegen de schemering komen de vuurvliegjes ook op en die maken het plaatje compleet. Ook de binnenplaats is een heerlijke plek en ademt rustiek uit! De Pizza steenoven maakt iedere bezoeker een echte Italiaan. Haal het verse deeg, en beleg ze zoals je wilt. De oven verwarm je voor (hout opstoken) en in zeer korte bereidingstijd heb je de heerlijkste Italiaanse pizza’s!

Omgeving:

Het kasteel in Poppi is meer een soort kerk met zalen en een klimtocht naar de klokkentorren. Een prachtig uitzicht, maar zorg dat je op tijd ook weer weg bent bij de klokken, want… 😉 De supermarkt en een kleine mall (Bibienna) zijn ook op ongeveer 10 minuten rijden.

Wijntappen:

Net voorbij Poppi langs de weg kan je bij een lokale wijnboer zelf je wijnen uitkiezen en laten bottelen. Niet schrikken! Een fles kost als snel tussen de €2,50 en €3,- en ze zijn heerlijk! Voorzichtigheid geboden dus! Ga dan naar: Bar Port del vino sfuso (Via Roma 226, 52014 Poppi AR)

TIP

Auto verhuur op Pisa is prima geregeld, maar er is tijd te winnen en frustratie te beperken als één van het gezelschap al vooruit gaat LOPEN naar de autoverhuur, terwijl ‘de rest’ wacht op de bagage. Je loopt de terminal uit naar rechts. Daar heb je ook een shuttlebus-stop die je naar de verhuur brengt. Het is 500 meter in totaal. Wachten in de hitte, de bus in en als sardientjes weer naar buiten is niet mijn ding en dus mijn advies: lopen. In de centrale hal bij de verhuur is het nummertjes trekken en wachten op je beurt. Dat kan dus al terwijl de rest nog op de koffers wacht J. Nadat alles rond is loop je buiten naar de afhaal plek en krijg je de auto mee.

De omgeving en de villa ademen serene rust, relaxtheid, comfort en luxe. Nog voordat je er erg in hebt, raak je er aan gewend. Deze rust geldt ook in de dorpjes en zo zijn er veel winkels tussen 12:00 en 16:00 gesloten, maar who cares? Er is immers toch geen haast…

La bella Italia is hier heerlijk op te snuiven!

Meer weten?

http://toscane-vakantievilla.nl/

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page