Vakantie Rhodos met kinderen

Afgelopen meivakantie hebben wij kunnen genieten van het lekkere Griekse leven tijdens een vakantie op Rhodos. Wat ons opviel was hoe ontzettend vriendelijke de bevolking was. Het kan komen doordat wij er in het begin van het seizoen waren, maar naar ons idee zit het in de aard van de Grieken. Er was ook niks te merken van de crisis waar Griekenland nog steeds in zit. Er kwam gewoon geld uit de muur ;-). Het enige grappige wat we er van merkte was het gebrek aan kleingeld in de winkels. Wanneer ze geen 2 of 5 centen hadden, moesten we we genoegen nemen met een kauwgom 🙂


Vervoer Wij kozen er voor om onze vakantie niet als pakketreis maar als “losse onderdelen” te boeken. We vlogen met Transavia van Eindhoven naar Rhodos in zo’n 3,5 uur voor 221 euro per persoon. Ondanks dat Transavia een “budget” airline is, werd er niet bezuinigd op klantvriendelijkheid. De crew was ontzettend attent en Thomas mocht na afloop zelfs in de cockpit kijken en met de piloot op de foto. Waar ze wel op bezuinigen is het meenemen van bagage (moet je los bijboeken) en eten en drinken (kun je tijdens de vlucht los kopen)

Omdat we tijdens een vakantie graag wat dingen van de omgeving willen zien en niet afhankelijk van taxi’s willen zijn, huurden we een auto via Sunny Cars. De super vriendelijke dame van Sunny Cars stond ons in de aankomsthal op te wachten en na het invullen van wat papierwerk stond de auto voor de deur van het vliegveld op ons te wachten. Wat een service! Het grote voordeel van huren via Sunny Cars vonden wij dat er geen verborgen kosten zijn. Vaak boek je een auto via internet en komen er ter plekke nog allerlei kosten bij zoals het afkopen van het eigen risico of het afsluiten van een extra verzekering. Zo niet bij Sunny Cars. De prijs die je online ziet is een all-inclusive prijs en er komt dus niks meer bij.


Accommodatie Rhodos kent super veel verschillende accommodaties. Langs de stranden zie je veel grote hotels en resorts, vaak met kinderanimatie. Wij kozen voor het gemak en de privacy van een eigen villa. En wat voor eentje! Onze beach villa die we huurde via Antonoglou Beach Villas stond pal aan zee en had een infinitiypool. Geniet even mee:


Activiteiten en bezienswaardigheden Er is van alles te zien en te doen op Rhodos. Helaas zat het weer 2 dagen wat tegen waardoor we op zoek moesten naar alternatieven voor een regenachtige dag. Deze bleken helaas schaars. We vonden een aquarium in Rhodos Stad maar dit was zo klein dat we na 20 minuten weer buiten stonden :-). Rhodos moet het dus vooral hebben van de mooie “buiten” activiteiten. Hierbij een foto impressie van onze activiteiten. Binnenkort lees je een top 10 met bezienswaardigheden in Rhodos op deze blog!

#Griekenland #Griekenlandmetkinderen #Rhodos #Rhodosmetkinderen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.