6x Op vakantie met tieners

Wat de meeste tieners betreft, zijn hun ouders niet de ideale reispartners. Wil je ze toch nog even weghouden van een vakantie naar lloret de mar of Salou? Met deze 6 vakanties, krijg jij je opstandige tiener zeker nog mee! Lees snel verder voor een gave vakantie met tieners!


1. De ultieme stedentrip New York is een geweldige bestemming voor gezinnen met tieners. Het grote lokkertje is natuurlijk het vooruitzicht op goedkope kleding, zonnebrillen en ipads maar misschien krijg je ze zelfs wel meegelokt naar een tentoonstelling of een film in het ultra-coole Museum of Modern Art.2. Europese stedentrips Korte uitstapjes naar Europese steden kunnen ook zeker goed werken als je de juiste bestemming kiest. Barcelona, Rome, Nice of Cannes zijn allemaal goede opties waar zowel voor tieners als ouders genoeg leuke dingen te zien en te doen zijn. Als je kinderen oud genoeg zijn zou je er in deze veilige steden zelfs voor kunnen kiezen om ze even “alleen” rond te laten lopen en elkaar later weer ergens te treffen.

3. Surf fun Met het beloven van surflessen scoor je bij de meeste tieners punten. In Europa kun je denken aan de Franse steden Hossegor en St. Jean de Luz in het departement Aquitaine. Hier hebben ze goede golven en een ontspannen sfeer.

Ook de iets de grotere steden zoals Biarritz – of San Sebastian in Spanje – hebben prachtige stranden, goede golven en een bruisend nachtleven (voor het geval ze toch een avondje zelf weg mogen ;-)


4. Duo bestemming Combineer een stedentrip met activiteiten in de natuur in bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Een paar dagen Kaapstad gevolgd door een spannende safari in het Kruger National Park. Of ga op ontdekking in Vancouver, Canada, om daarna te gaan kajakken of mountainbiken in de Rocky Mountains.

5. Exotische bestemmingen Ook al willen tieners liever niet met hun ouders gezien worden, in bestemmingen als Costa Rica, Thailand of Cuba zullen ze het risico wel durven nemen ;-). Niet alleen vind je hier prachtige stranden waar je samen kunt relaxen, er is in het binnenland genoeg spannends te beleven.

Dichter bij huis is Marrakech kleurrijk en spannend voor twee of drie dagen – hoewel het er wel erg warm kan zijn in het midden van de zomer. Je kunt Marrakech combineren met een verblijf in een villa in de Ourika-vallei, op slechts 30 minuten buiten de stad.


6. Een villa met vrienden Huur een villa of huis met vrienden die kinderen hebben in dezelfde leeftijd. Vermijd afgelegen locaties en huur het liefst een huis op loopafstand van een stad of een groot dorp waar jongeren zelfstandig kunnen afdwalen. Zeker weten dat je dan een vakantie mét tieners hebt 😉

Corfu, Kreta, Ibiza en Mallorca zijn allemaal goede bestemmingen.


Heb je zelf tips voor een vakantie met tieners? Laat ze hieronder achter!

#vakantiemettieners

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.