Vakantie Europapark, óók met kleine kinderen.

Vooraf Zomer 2015. Op weg naar huis vanuit Italië. We stoppen toevallig bij het Europapark in Duitsland, direct aan de A5, om te tanken. Na even googlen vind ik er het volgende over: -Europapark ligt in het Zwarte Woud -Het is Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. -Meerder malen uitgeroepen tot beste park van Europa. Ik zie veel achtbanen boven het park uit rijzen. Het is 40 graden en de kinderen zijn moe. Ik heb geen enkele intentie om een kijkje te gaan nemen bij/in het park. Maargoed, ik weet nu wel dat het bestaat.


Lente 2016. Een uitnodiging voor aanmelding voor de persreis naar Europapark, met het gezin! De datum valt ideaal om een paar dagen weg te gaan. Mijn kinderen zijn eigenlijk nog veel te jong voor achtbanen, maar ik meld me toch aan. Ach.. als ze echt te jong zijn, worden we vast niet uitgekozen. Toch! Ok, we kiezen voor de blokhut-accomodatie. Een paar dagen voor vertrek worden we van informatie voorzien. Ik begrijp dat de blokhut onderdeel is van het Camp Resort. Dekbedden en handdoeken mee dus. Voor de kinderen vinden we de afstand van 700km te lang om in 1 dag af te leggen, dus besluiten we er 2 nachten Belgische Ardennen aan vooraf te plakken. De kinderen hebben zin in onze ‘vakantie’!


Camp Resort Na twee lekkere dagen in België, arriveren we aan het begin van de middag in het Europapark. Op loopafstand ligt het Camp Resort, maar je kunt er ook met een shuttle-treintje naartoe gebracht worden. Het is eigenlijk nog te vroeg om in te checken, maar onze blokhut blijkt al klaar voor gebruik. En wát voor een blokhut! Met drie stapelbedden. Er zijn kasten en lockers en het is schoon met veel ruimte. En vloerverwarming!

Door de sfeer die er heerst beginnen de kinderen zich te gedragen als cowboys in het wilde westen! Vrolijk rennen ze rond op het terrein om de boel te verkennen. Rondom een klein meertje bevinden zich tipitenten, blokhutten en huifkarren.

Er is een prachtige saloon waar je kunt ontbijten en ’s avonds lekker kunt eten. Ook de sanitaire voorzieningen zien er perfect verzorgd uit. Grenzend aan dit prachtige dorpje bevinden zich de kampeerplaatsen voor caravans of campers.  Deze plaatsen zijn vooraf niet te reserveren. Je trekt een kaartje bij aankomst en bij vertrek betaal je de kosten. Het is er nooit vol, want bij drukte kan naar worden uitgeweken naar een groter terrein. Op de camping is verder nog een overdekte speeltuin, er worden cowboy-shows gegeven en je kunt op een rodeostier rijden! Genoeg vertier voor de komende avontuurlijke overnachtingen!

Achtergrondinformatie Terwijl Johan en de kinderen het attractiepark alvast in gaan, begeef ik me naar de pers-presentatie in het Hotel Santa Isabel. Hier worden we voorzien van interessante (achtergrond)informatie. Het grootste park van Europa is gestart door familie Mack en wordt nu beheerd door de 8e generatie hiervan. Deze familie is in 1780 (!) begonnen met het bouwen van wagens, huifkarren en koetsen voor circussen. Met deze achtergrond begonnen ze in 1920 met het ontwerpen van achtbanen. En dat doen ze nog steeds. Met andere woorden; Europapark is de showroom van het grote bedrijf Mack Rides! Pretparken vanuit de hele wereld komen hier de nieuwste achtbanen ‘bestellen’. Leuke weetjes: 8.3 km achtbaanrails, 21.000 kilo spaghetti per jaar, 421.000 kilo friet per jaar, 123.000 broodjes vis, 2500 kerstbomen tijdens de winteropening, 180.000 pompoenen met Halloween.

Nuttige informatie: Europapark heeft meer dan 100 attracties, 13 achtbanen, 23 uur show, 14 themagebieden, 5 hotels en 1 camping. 70 restaurants en andere verkooppunten met in totaal 10.000 zitplaatsen, het enige park ter wereld met een restaurant met een Michelin-onderscheiding (2 sterren!) Kortom: Tijd om het zelf allemaal te gaan ontdekken!


Park Het park opent dagelijks om 9.00 uur (voor hotelgasten een half uur eerder) en sluit in principe om 18.00 uur, maar blijft in het hoogseizoen op drukkere dagen langer open. Rond het middaguur wordt de sluitingstijd van die dag bekend gemaakt. Tip: Je kunt een tweedagen-kaart kopen, die goedkoper is dan twee tickets voor één dag. De tweede dag dient binnen een week na het eerste bezoek opgenomen te worden. Je doet er goed aan om minimaal 2 dagen in te plannen, want geloof me.. in dit park heb je aan 1 dag niet genoeg! Ik heb de uitgebreide Europapark-app gedownload en bij de ingang van het park koop ik een wifi-code. Het blijkt echter dat ik bijna nergens bereik heb, dus we slaan de plattegrond open. Nu krijg ik een beter beeld van de ‘thema-gebieden’ waar ik over heb gehoord. Er zijn 14 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Je waant jezelf daadwerkelijk in het betreffende land. Wauw!

In het gebied ‘Nederland’ is vandaag een officiële opening van het poffertjescafe waarvoor we zijn uitgenodigd. Aan de Zaanse Schans genieten we van een heerlijk bakje Hollandse poffertjes. ’s Middags eten we in het eerste looping-restaurant ter wereld. Een aanrader! Je bestelling komt per achtbaan, inclusief looping, op je tafeltje terecht! Maar ook zelf meegebracht voedsel mag worden genuttigd in het park.

Opening poffertjescafe


We komen al snel tot de ontdekking dat dit park ook prima geschikt is voor de jongere kinderen. Bij de ingang van de attracties staat aangegeven wat de minimale- (of maximale) lengte mag zijn en je vindt er meetlatten om dit te checken. Soms moeten we Saar (bijna 3) teleurstellen, maar er zijn genoeg sprookjesachtige ritjes, vaartochtjes, shows, parades, winkels en eetgelegenheden waar ook zij aan haar trekken komt. Ook Finn (5,5 jaar) heeft de dag van zijn leven! We komen tijd tekort, want tegen sluitingstijd verlaten we het park terwijl we nog lang niet alles hebben kunnen beleven.

Hotels We nemen ook een kijkje in enkele hotels (elk themahotel heeft minimaal 4 sterren). Hier is het genieten geblazen! Stuk voor stuk zijn ze prachtig, vol luxe en comfort! Je vindt er waterspeelplaatsen, speelhoeken, kinderdisco, circusworkshops, verwarmde zwembaden, sauna’s, een fitnessclub en nog veel meer.


Conclusie Doen! Europapark voor alle leeftijden! Tijdens een vakantie in de omgeving zeker de moeite waard om te bezoeken, maar ook ideaal als pitstop op weg naar je vakantieadres in Zuid-Europa of om je vakantie avontuurlijk of ontspannen af te sluiten!

#Duitsland #EuropaPark #Pretpark

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.