UV zwemkleding voor kinderen

Een paar weken terug stond ik in de Hema naast een moeder met haar dochtertje van een jaar of 5. Ik op zoek naar een nieuwe zwembroek voor Arjan. Zij naar badkleding voor het meisje. Toen het meisje hét badpak aanwees dat ze het mooiste vond, antwoordde haar moeder “nee geen badpak, dan krijg je geen bruine buik”.

Ik schrok best een beetje van die reactie! Tuurlijk vind ook ik het leuk als Thomas en Nina een gezond kleurtje op hun wangen hebben maar ze op deze jonge leeftijd bewust “bruin” laten worden, komt echt niet in me op. 


SPF (Sun Protection Factor) Dat teveel zon slecht is voor je huid, weet inmiddels iedereen. En dat zonnen zónder in te smeren niet handig is, weten we ook. Maar met UV zwemkleding zijn veel mensen in Nederland niet bekend.

Eigenlijk kun je UV zwemkleding vergelijken met zonnebrand crème. Een crème met een SPF10 (Sun Protection Factor) biedt een veel lagere bescherming dan een SPF30. Hetzelfde geldt voor (zwem)kleding. Een droog wit  T-shirt heeft ongeveer beschermingsfactor 10. Als het shirt nat is, wordt de beschermingsfactor met de helft verminderd. UV zwemkleding daarin tegen heeft vaak een Factor 50+.


De temperatuur “Als de zon schijnt moet je jezelf insmeren” dat is de gedachte die bij veel Nederlanders leeft. Helaas weten weinig mensen dat de hoogte van de UV-straling te maken heeft met de zonkracht die de aarde bereikt.  Deze zonkracht kan op een koele dag soms zelf hoger zijn dan op een dag dat het 30 graden is. Voor de actuele UV-index kun je onder andere deze site van het KNMI raadplegen


Goedkoop is duurkoop Een nadeel van UV werende badkleding is dat het vrij prijzig is. Een shirtje kost al gauw tussen de 25 en 40 euro. Maar geloof me, het is het meer dan waard! De goedkopere shirtjes die je bij de HEMA of Kruidvat ziet, blijven naar mijn mening, veel langer nat waardoor ze op het lijfje blijven plakken. Ze slijten veel sneller en een andere groot nadeel is dat het zand bij de goedkopere shirtjes makkelijker tussen de vezels kruipt. Hierdoor ziet een licht gekleurd shirt er na 1 dagje strand grijs uit (en je krijgt het er ook niet meer uit weet ik uit ervaring).

Het televisieprogramma De Rekenkamer van de KRO heeft in 2013 uitgerekend wat een gezin kwijt is aan zonnebrandcrème tijdens een vakantie van 2 weken. Wanneer je jezelf insmeert volgens de richtlijnen van het KWF ( elke 2 uur) is een gezin van 4 personen 22 flesjes van 200ml kwijt. Reken maar uit wat dat kost! Je kunt de uitzending ‘Wat kost zonnebrand’ hieronder terug kijken.

UV zwemkleding van uv-zwemkleding.nl


UV-zwemkleding.nl Op UV-zwemkleding.nl vind je een zeer ruime collectie UV zwemkleding en andere zonwerende kleding voor baby’s, (oudere) kinderen en volwassenen. Omdat Thomas, Nina en Thijmen alweer uit hun UV-zwemkleding van vorig jaar zijn gegroeid, bestelde ik via uv-zwemkleding.nl 3 nieuwe setjes. Voor Thijmen een lief shirtje met bijpassende zwemluier, voor Nina een gaaf flamingo setje en voor Thomas een stoer UV-shirt. Wil jij jouw kind deze zomer ook niet iedere twee uur van top tot teen te hoeven insmeren (waar de meeste kinderen sowieso een bloedhekel aan hebben)? Bestel dan nu UV zwemkleding met de speciale Kids op Reis actiecode en krijg 10% korting op de gehele collectie. Actiecode: Kidsopreis16#korting #SPF #UVkleding #UVzwemkleding

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.