top of page

Top 5 ‘to do’ met kinderen in Kroatië

In Kroatië hoeven kinderen geen moment stil te zitten. We hebben de vijf leukste activiteiten voor kinderen in Kroatië voor je op een rijtje gezet!


1. Op avontuur in Omiš Voor de actieve en avontuurlijke vakantieganger is Omiš ‘the place to be’. Raften en kajakken over de rivier Cetina, zeilen langs de prachtige kust, bergbeklimmen in de heuvels of toch duiken in de zee? Vanuit Split is het maar 50 minuten rijden naar Omiš. Wat mensen niet weten is dat er vroeger piraten woonden. De piraten van Omiš werden over de hele wereld gevreesd. Als je de legendes niet gelooft, dan kan je het met je eigen ogen zien; Elk jaar wordt de beroemde slag uit de 13e eeuw tussen de piratenkoning Malduk en de Venetiaanse vloot nagebootst in de haven van Omiš.

Met kinderen in Kroatie

Zeekajakken in Omis – Foto: Luca Tambaca


2. Spetteren in een waterpark Aquacolors is het nieuwe waterpark in Poreč en tevens het grootste van Kroatië. Het opende haar deuren in juni 2015. Het park heeft twaalf verschillende glijbanen die geschikt zijn voor alle leeftijden. De kleintjes vermaken zich op de “turtle slide” terwijl de oudere kinderen zich kunnen wagen aan de “looping rocket” (als ze durven). Naast de glijbanen zijn er trampolines en voetbal- en volleybalfaciliteiten.

Een ander waterpark in Kroatië is Istralandia. Hier kunnen volwassenen en kinderen genieten in de verscheidene zwembaden. Istralandia ligt in Brtonigla, wat ongeveer 50 minuten rijden is vanaf Rovinj. Het park heeft een golfslagbad, een hydrobad, een groot kinderbad, een kinderactiviteitenprogramma en heel veel glijbanen.

Kroatie met kinderen

Istralandia – Foto: Istralandia


3. Ontmoet de dinosauriërs in Funtana 200 miljoen jaar geleden werd de aarde bewoond door dinosauriërs. Nu kan je ze bewonderen in het dinosauriër themapark Funtana, dat in een oude steengroeve is gevestigd op tien minuten rijden van Poreč. De dinosauriërs zijn niet alleen levensgroot, maar ze kunnen ook bewegen. Helemaal hot nu de dino’s niet aan te slepen zijn door Albert Heijn 😉

Kroatië met kinderen

Dinosauriërpark Funtana – Foto: Dinopark Funtana


4. Kastelentocht in Hrvatsko Zagorje De sprookjesachtige kastelen en Middeleeuwse ruïnes van Hrvatsko Zagorje zijn een hoogtepunt voor elke ridder of prinses. Nergens anders in Kroatië vind je zo veel kastelen als in deze regio ten noorden van Zagreb. Het Trakošćan kasteel is het meest beroemde kasteel. Het dateert uit de 13e eeuw en is omgebouwd tot een museum met een indrukwekkende wapenkamer. Een ander bekend kasteel is Veliki Tabor. Dit kasteel staat op een heuvel die uitkijkt op het vasteland van Hrvatsko Zagorje. Bezoekers kunnen hier meedoen aan Middeleeuwse workshops, riddergevechten aanschouwen en naar angstaanjagende verhalen luisteren over Veliki Tabor.

5. Op safari op Brijuni Kun je geloven dat er olifanten, zebra’s en lama’s leven in Kroatië? Je vindt ze in het safaripark op het eiland Brijuni. Brijuni is een natuurpark voor de kust van Pula. Het park is gemakkelijk te verkennen met een safari-jeep of een treintje.

Kroatië met kinderen

#Istrie #Kroatie #TodoKroatie

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page