Vliegen met kinderen

Veel mensen zien enorm op tegen het vliegen met kinderen. Wat als hij/zij de hele vlucht huilt of niet stil wil zitten?! Onze ervaring is dat het met een goede voorbereiding en een relaxte instelling, ontzettend goed te doen is.


Vliegen met kinderen


tip 1: Boek een vlucht met een zo gunstig mogelijke vertrektijd. Ga je op een verre vakantie? Probeer dan een avondvlucht te boeken zodat je kind(eren) een aantal uren van de vlucht kunnen slapen. Vliegen met kinderen binnen Europa? Dan werkt een middagvlucht vaak goed. Op die manier hoeven je kinderen niet midden in de nacht hun bed uit en kun je op je gemak naar het vliegveld rijden.


Tip 2: Bij een verre vlucht met een overstap kan het soms fijn zijn om een hele lange overstaptijd te hebben.  Vaak kun je tijdens het boeken van een ticket zelf kiezen hoe laat je de volgende vlucht wilt nemen. Kom je bijv. s’ avonds aan op de luchthaven, probeer dan de volgende dag je aansluitende vlucht te nemen. Op die manier kun je in een hotel op het vliegveld slapen en hoeven je kind(eren) niet twee keer snel achter elkaar in het vliegtuig te zitten.

Flyebaby Hangmat ideaal als je met baby’s vliegt! Hier te huur www.kidstravelservice.nl/flyebaby-verhuur/


Tip 3: Afhankelijk van de leeftijd van je kind is het verstandig om een paar dagen van te voren te vertellen wat er gaat gebeuren. Vertel hem/haar over het inchecken, het boarden en het vliegen zelf.


Tip 4: Parkeer zo dicht mogelijk in de buurt van het vliegveld. Het wachten op het vliegveld en het vliegen zelf duurt vaak al lang genoeg. Maak de reis naar het vliegveld toe dus niet onnodig lang door met een bus of trein te gaan.


Tip 5:  Probeer online in te checken vanuit huis en als dat niet lukt, wees dan heel vroeg aan de incheckbalie zodat je niet te lang hoeft te wachten in de rij .


tip 6: Een andere reden om online in te checken of om vroeg aan de incheckbalie te verschijnen is om goede plaatsen te reserveren. Er zijn sites op het internet waar je van te voren kunt checken wat goede plaatsen zijn voor jou en je kind(eren) (www.seatguru.com.)


Tip 7: Vlieg je met een baby en heb je geen aparte stoel gereserveerd? Vraag aan de incheckbalie of de vlucht vol zit.  Zo niet mag de Maxi-Cosi vaak mee aan boord en kan je baby lekker in een eigen stoel in zijn of haar Maxi-Cosi. Mocht de vlucht wel vol zitten, kun je de Maxi- Cosi vaak meenemen tot aan de gate waarna hij alsnog in het bagageruim wordt gezet .


Tip 8: De buggy hoeft je niet in te checken maar geef je af bij het boarden. Hij krijgt dan een speciaal labeltje. Denk eraan om van te voren alles van de buggy af te halen!


Tip 9: Op veel (veelal grotere) vliegvelden is er een speciale ruimte voor ouders die vliegen met kinderen, soms zelf een speeltuintje. Ga er naar op zoek, maar houdt de boardingtime in de gaten.

Tip 10: Veel kinderen, vooral baby’s, kunnen last hebben van hun oortjes tijdens het stijgen en landen. Onze ervaring is om ze te laten drinken tijdens het stijgen en dalen. Wij bewaren de fles dan ook tot het moment dat het vliegtuig zijn motoren vol openzet om op te stijgen (het taxiën duurt soms zo lang dat als je op dat moment begint met de fles, deze leeg is tegen de tijd dat je opstijgt)


Tip 11: Veel luchtvaartmaatschappijen hebben speciale child meals. Je moet deze wel 24 uur van te voren bestellen / aangeven bij de luchtvaartmaatschappij. Je kind krijgt het eten dan als eerste , zodat hij/zij zich kan amuseren met de snoepjes en vaak leuke extra speeltjes.


Tip 12: Stoelen met ingebouwde videospelletjes en filmpjes zijn super, maar denk eraan dat je speciale koptelefoontjes krijgt. Past je kind nog geen koptelefoon die in de oren moeten, neem dan een speciale koptelefoon mee aan boord. Een ipad kan een uitkomst zijn voor vluchten zonder videoschermpjes.


Tip 13: Een kind moet bewegen. Er is geen enkel kind dat urenlang braaf op een stoel blijft zitten. Ben je ervan bewust dat je af en toe de energie van je kind moet vrijlaten. Laat hem/haar dus af en toe door het gangpad lopen of ga een keertje extra naar de WC.


Tip 14: Neem wat kleine cadeautjes mee aan boord. Koop een paar kleine cadeautjes bij bijv de Hema en pak deze in. Laat je kind (afhankelijk van de duur van de vlucht) om de zoveel tijd een cadeautje uitpakken. Het is niet alleen een leuke afleiding, maar geeft ze ook weer iets om een tijdje mee te spelen.


Tip 15: Stop alle benodigdheden voor je kind (luiers, verschoondoekjes, boekjes, speelgoed, lege (!) drinkbeker in één stuk handbagage en berg deze op in het compartiment boven je, of leg hem onder je stoel. Het bespaart irritaties als je niet drie stuks handbagage moet gaan nazoeken in de krappe ruimte.


Tip 16: Wissel elkaar af. Een lange vlucht is al vermoeiend op zich, dus verdeel je energie. Ga afwisselend verschonen. Lees afwisselend een boekje door en als het kind niet wil slapen, neem dan om de beurt een uurtje slaap. Neem geen slaappil. Vliegen met kinderen is vermoeiender dan wanneer je met z’n tweeën vliegt maar echt, het is goed te doen!


Tip 17: Het kan zowel koud als warm in het vliegtuig zijn. Denk eraan dat je meestal de knopjes van de airco boven je kan draaien of zelfs aan of uit te zetten en denk aan slofjes voor de voetjes en wat warmere kleertjes. Meestal krijg je kussentjes en dekentjes.


Tip 18: Probeer zelf te relaxen. Hoe relaxter je zelf bent, hoe relaxter je kind(eren). Trek je dus niks aan van eventuele geïrriteerde mede- passagiers en bedenk, dat jij net zoveel recht hebt om met je kids op die vlucht te zitten dan iedere andere passagier! En heb je zelf (net als ik) last van vliegangst? Lees hier een paar tips die je kunnen helpen.

Durf je het aan? Ga op zoek naar een ticket bij bijvoorbeeld Skyscanner!

Relax and enjoy the flight!

#vliegenmetbaby #vliegreis #vliegenmetkinderen #vliegtips #vliegen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.