Tips voor een vakantie op Ibiza met kinderen

Yves is papa van Pepijn (3,5 jaar) en Floris (7 maanden) en groot fan van Ibiza. Speciaal voor Kids op Reis deelt hij zijn tips voor een geweldige vakantie op Ibiza met kinderen!

Ibiza is een bestemming die bij veel mensen het beeld van feesten, hippies, BN’ers en excessief gedrag oproept. Dat is natuurlijk ook zo 😉 Maar voor ons is het bovenal een heerlijke bestemming voor vakantie met onze kids (7 maanden 3,5 jaar).


Een paar algemene reistips vooraf:

 1. Check als ‘alleenstaande’ ouder de koffers in terwijl de ander de auto parkeert (zorg dus dat de koffers op naam van de “inchecker” en een van de kids staat en niet op degene die de auto parkeert!!!).

 2. Ga vervolgens –nog steeds zonder je wederhelft- door naar de douane. Als alleenstaande ouder krijg je extra service en voorrang is onze ervaring.

 3. En voor de baby mag je met water(fles) door de douane.

 4. Stoelreservering (eerste rij) is een aanrader, daar de kids dan ook een beetje kunnen staan tijdens de reis. Zeker als de jongste nog meereist op schoot is de bewegingsruimte ineens beperkt met een rij voor en achter je. Geen voorburen geeft rust. Je mag alleen geen handbagage bij je voeten zetten. Geen probleem want je pakt gewoon even wat je nodig hebt voor het stijgen/landen en tijdens de vlucht ben je flexibel.

Op Ibiza aangekomen:

 1. Neem een privé taxi of transfer. Naar de andere kant van het eiland (langste rit) kost ongeveer €35 en het is iedere euro waard!! Het scheelt je heel veel tijd en gedoe (bijv. wagenzieke kinderen die al een uur in de bus van hotel naar hotel hoppen…).

Onderkomen:

Op Ibiza zijn er talloze villa’s, appartementen, boutique hotels, en all inclusive mogelijkheden.

Onze ervaring met kids is dat een kinderzwembad en de aanwezigheid van andere kindjes zeer prettig is voor het algehele vertier en vermaak. Wij hebben daarom gekozen voor een all-inclusive variant (al wil mijn vrouw volgend jaar heel graag naar een boutique hotel…. http://www.uniqueibiza.co.uk/).

Het aantal kindvriendelijke goede hotels is beperkt en degene die dat wel zijn, zijn prijzig. Een aanrader is het Grand Paladium Ibiza Hotel. Zeer prettig gelegen en kind en volwassen vriendelijk. Diverse baden (waardoor kind en volwassen zich al scheidt) en diverse restaurants (ook a la carte). Direct aan het strand en 5 minuutjes lopen langs de kustlijn naar Nassau Beachclub en even ver naar Coco Beach en 15 minuten naar Ushuaia (gewoon leuk om even te kijken, want met kinderen kom je daar niet binnen, 18+ hotel). Een wellness en tennisbanen zijn er ook. Een tuinkamer op de begane grond is het meest comfortabele.

Regio:

De kustlijn van Playa d’en Bossa (en in het verlengde daarvan Santa Eulalia) biedt de beste mogelijkheden voor alles dat Ibiza te bieden heeft. Dicht bij het vliegveld (korte transfer), een openbaar zandstrand, diverse strandtenten en grote(re) discotheken en uitgaansleven. Tevens is de reis naar Ibiza stad voor een bezoekje een korte reis. Met kinderen in hartje Playa d’en Bossa is geen succes, dus zorg dat je aan de rand verblijft.

Wel doen op Ibiza met kinderen:

 1. Auto huren en leuke baaitjes opzoeken (die zijn er oneindig veel! Kijk ook anders even hier voor de ervaring van een andere reizigster: http://mytravelboektje.com/best-beaches-ibiza/). Of gebruik een taxi als je slechts een keer ergens heen en terug wil. Er is echter heel veel te zien en een Fiat Panda met airco huur je al voor €55,- per dag. Hier kan je prima als gezin van 4 mee over het eiland.

 2. (hippe) Strandtenten opzoeken (ook met kids!!): Nieuwsgierig naar de Blue Marlin? Gewoon lekker in de ochtend gaan. Om 10:00 open en wordt pas tegen 14:00 drukker. Tot die tijd heel ontspannen, mooi en (kind)vriendelijke service. Zwemmen is er wel kansloos. Duur? Valt mee en niet heel anders dan een betere strandtent in Nederland. Tenzij je aan de champagne gaat… Als je een ligbed wilt, dien je die van te voren te reserveren en anders moet je (doordeweeks) wachten tot 14:00 of er nog iets beschikbaar komt. Er is slechts een beperkt aantal bedden beschikbaar doordeweeks wegens wet- en regelgeving. Een bedje huren kent ook een consumptie verplichting (per bed). Eenpersoonsbedden kosten €18,-. en kennen een consumptie verplichting van €50,-. (van de beach-menukaart die 20% duurder is dan die op het terras). De grote bedden (meer persoons) kosten €100,-. en kennen een consumptie verplichting van € 300,-. Nassau Beachclub is ook erg leuk en goed te doen met kinderen. Nikki Beach daarentegen niet.

Niet doen op Ibiza met kinderen:

 1. Vermijd de Hippie markt; Niet doen, duur, enorm druk/toeristisch en doet volledig afbreuk aan de beleving van het prachtige eiland.

 2. Blijf zoveel mogelijk weg van Sant Antoni. Heel toeristisch en vol met (drinkende en feestende Engelsen).

 3. Ga je er tocht naar toe, let dan op! Niet drinken op straat in de gemeente Sant Antoni. Daar is sinds mei 2016 een wet van kracht die het verbied om op straat uit een fles/blikje te drinken. Het gaat om alcohol gebruik. Door de handhavers is aan de buitenkant van het omhulsel niet te zien of er water of wat anders inzit. Boetes tot €750,-. Zijn geen uitzondering (helaas). Even scherp op zijn.

 4. Ga niet naar Ibiza stad op het heetst van de dag. Geen lol aan en veel te heet om alles te beklimmen

 5. Transfer via de reisorganisatie. Bespaar jezelf de moeite en neem een taxi (i.p.v. de georganiseerde transfer). Wachten op anderen in 30 graden plus met vermoeide kinderen om vervolgens 1,5 onderweg te zijn, tot je bij je hotel bent. Dat is voor mij geen vakantie. Doe ook geen privé transfer van € 25,- pp.; zonde! Op dit eiland -niet groter dan Texel- kost een taxirit van het vliegveld naar Playa d’en Bossa ongeveer €10,- en naar San Antoni (een van de langste afstanden) ongeveer €35,-.

Wij gaan volgend jaar weer naar Ibiza met kinderen! Maar eerst in september een paar dagen met zijn tweetjes in een hip 18+ hotel 😉

#Balearen #Ibiza #Spanje #strandvakantie

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com