Parijs met kinderen, c’est magnifique!

Parijs werd voor ons de eerste grote citytrip met zoonlief. En eerlijk toegegeven, we hebben er even over getwijfeld of we het wel zouden doen. Maar aangezien we vanuit onze camping met de trein binnen een halfuur in de hoofdstad van Frankrijk konden zijn, vonden we dit te gemakkelijk om niet te doen. Lees hier onze ervaring over Parijs met kinderen.

Wel besloten we om – in tegenstelling tot gewoonlijk – dit dagje uit op voorhand goed te plannen. Ik vroeg aan Mary-Sue, een Belgische liefhebster van Parijs en een geweldige travel vriendin, naar leuke tips. En of we goede tips kregen! Samen met onze eigen ervaringen zet ik deze graag voor jullie even op een rijtje.


Parijs met kinderen doorkruisen

Het metrostel is het meest uitgebreid en heel gemakkelijk om je weg te vinden. Let wel, er zijn geen liften en niet overal roltrappen. Je zal vaak trappen op en af moeten en dat is niet altijd handig met een buggy. Het is te doen hoor, maar weet dat dat er is. Voor uitstapjes als deze kiezen wij trouwens steevast voor een draagdoek, héél handig in steden.

In het spitsuur is het wel verstandig om de metrostations en treinstations te vermijden. Weet ook dat het treinstation echt heel erg groot is. Wij moesten vanuit de hoofdhal vijftien minuten wandelen naar ons perron, ga dus ruim op tijd naar het station.

Je hebt verschillende soorten kaartjes om te reizen met de metro. Op deze site kan je kijken welke er voor jou het voordeligst is.

Omdat het nemen van de metro ons net iets te hectisch en te druk leek, keken wij uit voor een alternatief. Het alternatief voor ons werd l’open tour. Dit is een welbekende hop on hop off bus vol toeristen. Een vrij dure affaire en het was met gemengde gevoelens dat we de twee kaartjes kochten, maar! Dit was zo iets voor zoonlief! Al vrij snel verdwenen onze gemengde gevoelens en maakte deze plaats voor een goed gevoel omdat we aan ons zoontje onmiddellijk konden merken dat we een goede keuze gemaakt hadden.

Deze bussen rijden langs de toeristische trekpleisters, dus wat je gezien wilt hebben, heb je gezien. Doordat deze bussen drie verschillende routes hebben, creëert dit ook de mogelijkheid om wat door de stad te wandelen en toch vrijwel steeds een opstapplaats in de buurt aan te treffen. Wij hadden steeds een zitplaats, hebben nooit echt lang moeten wachten op een bus én we konden eens helemaal vooraan zitten, zeer fijn voor kinderen!

Oh ja, jonge kinderen reizen gratis met trein, bus en metro. Ook bij l’Open tour trouwens!


De stad in!

Winkelen met de kids erbij is uiteraard geen geweldig plan. Alhoewel ze in Parijs toch een winkel hebben die je niet hoeft over te slaan, de Disney store op de Champs-Elysées bijvoorbeeld. Als je dan toch op de Champs-Elysées bent en je hebt enkele heren in je gezelschap die helemaal gek zijn op auto’s, bezoek dan ook de verschillende auto showrooms! Deze zijn gratis te bezoeken, hebben uiteraard wel een shop waar je iets kan kopen en sommigen een kleine, betalende, attractie.

Uiteraard gingen we ook even langs de Eiffeltoren, geweldig toeristisch, geweldig druk maar ’t heeft toch ook zijn charme vonden we! Vlakbij de Eiffeltoren is er trouwens ook een klein omheind speeltuintje.

Lunchtijd!

Wij zijn echte picknick fanaten, heerlijk om ’s ochtends samen een lunchpakket te maken en deze gezellig in een park op te eten! Parijs is ook een stad die zich hier perfect toe leent.

Deze parken zijn best aantrekkelijk voor kinderen:

 1. Champ de Mars: in de buurt van de Eiffeltoren, drietal speeltuinen, soms kunnen de kleintjes er ook een ponyritje maken.

 2. Jardin des Tuileries: hier hebben wij zelf onze picknick opgegeten, er is een speeltuin, trampolines en een draaimolen. Tijdens de zomermaanden is er ook kermis en staat er een reuzenrad.

 3. Parc de Belville: speeltuin, fonteinen

Wie toch graag iets wil gaan eten, kan zeker eens langs Les 400 coups gaan. Het wordt gerund door twee mama’s die een restaurant gestart zijn om families met kinderen te verwelkomen.

Nog een leuk en kindvriendelijk adresje is Café Pinson, intussen is er al een tweede open gegaan, wij bezochten Pinson Marais. Ook voor vegetariërs of wie gluten vrij wil eten is dit een zeker aan te raden adresje! Pinson Marais ligt op wandelafstand van het park Square du temple, waar ook een kleine speeltuin is of waar je rustig even in het gras kan zitten.

Maar hét topadresje voor wie met (kleine) kinderen naar Parijs trekt is naar mijn mening toch wel: Mombini! Een ontzettend leuke shop, een heel leuke cafeetje waar je gezellig een kop koffie kan drinken en een ruime speelplek voor de kinderen met leuk speelgoed en boekjes. Ga zeker de foto’s op hun website checken, je krijgt meteen zin om erheen te gaan!

Tenslotte hadden wij ook graag nog even langs La maison des petits geweest. Maar onze dag vloog zo voorbij, dus dit blijft zeker op ons to do lijstje!

Logeren in Parijs

Omdat de prijzen voor een hotelkamer in Parijs zelf hoog kunnen oplopen, kan het nuttig zijn om net buiten de stad iets te zoeken.

Wij verbleven op de camping van Huttopia in Rambouillet. Van daaruit namen we de trein en stonden we een halfuur later in Parijs. Tijdens de zomermaanden is deze camping zeker een aanrader voor enkele dagen! Ze hebben er glamping tenten, als je niet echt van kamperen houdt hebben ze ook kleine chalets.

Praktische informatie:

 1. RATP, de website van het openbaar vervoer in Parijs.

 2. l’Open tour, de hop on hop off bus waarmee wij doorheen Parijs reden.

 3. De app “NextStopParis” downloaden (gratis) kan handig zijn, zeker als je het openbaar vervoer gebruikt. Je vindt er onder andere de metrokaart en hoe je bij de belangrijkste (meest toeristische) bezienswaardigheden geraakt

#Frankrijk #Parijs #stedentrips #weekendjeweg

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.