Yes vakantie! Maar hoe overleef je die autoreis met kinderen?

Zijn we er al?? De meest gehoorde en ook gevreesde vraag voor ouders tijdens een lange autorit op weg naar vakantie. Wat als het antwoord namelijk “nee, nog lang niet” is? Hoe houd je ze dan nog een aantal uur zoet?

Hierbij een aantal tips voor een autovakantie met kinderen:


Tip 1: RELAX Zoals in zoveel situaties, kinderen voelen het wanneer hun ouders gestrest zijn. Heb je het voornemen om rond 6 uur ’s ochtends te vertrekken? Houd in je hoofd wat speelruimte aan zodat het geen gehaaste bedoeling wordt om alles en iedereen op tijd in de auto te krijgen. Wij proberen altijd al zoveel mogelijk bagage de avond ervoor in de auto te zetten (in de hoop dat de auto er de volgende ochtend nog staat 😉


Tip 2: Bereid je kids alvast voor op de lange reis Zodra kinderen enigszins benul van tijd krijgen, kun je ze uitleggen dat een ritje naar Zuid-Frankrijk toch echt wel verder rijden is dan een bezoekje aan opa en oma. Voor Thomas (5) is de autorit naar opa en oma een soort maatstaaf (in ons geval een klein uurtje). Als ik hem uitleg dat het wel 8 keer op en neer naar opa en oma is, heeft hij uiteraard geen benul hoe ver dat exact is, maar hij weet wel dat het LANG is.


Tip 3: Zorg voor entertainment Voordat wij kinderen hadden, wist ik het zeker. Bij mij zouden er later geen schermpjes in de auto komen. Ze moesten het maar, net als ik vroeger, doen met een kleurboek en wat spelletjes. Nu, drie kinderen verder, ben ik daar heeeel hard van teruggekomen. Lang leve de videoschermpjes!! Als ze na een paar uur uit zijn gekeken op filmpjes zijn er genoeg andere leuke dingen te verzinnen:

– Kleuren van auto’s tellen (hoeveel rode, hoeveel blauwe etc zie je)

– Ik ga op vakantie en neem mee: een…, ik ga op vakantie en neem mee:

– Ik zie ik zie wat jij niet ziet

– Wie kan het langste zijn mond dichthouden 😉

Verder zorg ik dat ik een paar kleine cadeautjes ingepakt heb als back-up. Als echt de pleuris uitbreekt op de achterbank, probeer ik ze af te leiden met een klein cadeautje waar ze dan weer een tijdje mee kunnen spelen (HEMA heeft hele leuke kleine betaalbare cadeautjes).


TIP 5: Eten! Je zal maar in de file staan met een dorstige of hongerige peuter of kleuter en niks in je tas hebben. Dat gebeurt mij dus niet :-). Broodjes, koekjes, snoepjes, voorgesneden fruit en pakjes drinken gaan mee in de auto. Het liefste laat ik Thomas en Nina eten tijdens een stop om te voorkomen dat de achterbank eruit ziet als vuilnisbelt, maar soms is het toch wel erg handig om ze al rijdend te laten eten.

TIP 6: Zorg voor genoeg stops Helaas kunnen kinderen nou eenmaal geen uren achter elkaar stil zitten (die van ons in ieder geval niet) dus stoppen we vaker dan we vroeger met z’n tweeën deden.

Even benen strekken, rennen, plassen en wat eten en drinken en dan weer met nieuwe energie de auto in. Het liefst stop ik wel op parkeerplaatsen waar wat voorzieningen zoals een klein speeltuintje zijn. De ANWB heeft een overzicht gemaakt van de voorziening op verschillende parkeerplaatsen in Frankrijk. Zo weet je van te voren wat je kunt verwachten.

https://www.anwb.nl/bestanden/content/assets/kampioen/pdf/000-000_kamp6_test-franse-aires.pdf

Heb jij nog tips voor een autoreis met kinderen? Laat ze me weten!

#autotips #autovakantie #rijdenmetkinderen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com