top of page

Thailand: top 5 excursies voor families mét pubers!

- Nu we even niet kunnen reizen, kunnen we wel alvast dromen van mooie vakanties in de toekomst. Kids op Reis heeft verschillende reisorganisaties de mogelijkheid gegeven om een artikel te schrijven over een prachtige bestemming. Niet voor nu, maar voor wanneer we weer op reis mogen. Deze keer de beurt aan Koning Aap, droom je even mee? -


Thailand is een land vol contrasten waardoor het wordt gezien als een van de populairste bestemmingen in het Azië. Ook voor families met kinderen in de puberteit heeft Thailand genoeg te bieden. Je kunt ontspannen op een eiland in de azuurblauwe zee en de miljoenenstad Bangkok verkennen. Of het avontuur op zoeken en de weelderige natuur in gaan. De vijf indrukwekkendste excursies die je tijdens je avontuur in Thailand écht niet mag missen hebben wij hieronder voor jou op een rij gezet.

#1 Maak kennis met de Thaise keuken Als ouder wil je je kinderen de wereld laten proeven en hen kennis laten maken met het onbekende. Een perfecte excursie hiervoor is een Thaise kookcursus! In Chiang Mai kan je onder leiding van gedreven en vriendelijke leerkrachten samen met je kinderen deelnemen aan een leuke kookcursus. Dit is een unieke kans om in een traditionele setting Thaise gerechten te leren bereiden en te proeven natuurlijk. Het leuke aan de excursie is dat je ook zelf de ingrediënten voor het gerecht verzameld. ’s Ochtends ga je namelijk samen met de chef naar de lokale markt om alle ingrediënten te verzamelen. Ook is dit een leuke manier om je kinderen kennis te laten maken met de Thaise specerijen, groenten en fruitsoorten. Na het bezoek aan de markt ga je met de groep terug naar de Baan Thai Cookery School om je eigen Thaise lunch te maken. Als dat niet smullen wordt!#2 De drijvende markt van Damnoen Saduak Damnoen Saduk wordt ook wel ‘het Venetië van Thailand’ genoemd vanwege de vele grachten waarin de welbekende drijvende markt plaatsvindt. Het is prachtig om te zien: honderden kleine bootjes dobberen kriskras door elkaar met ieder zijn eigen koopwaren. Van souvenirs tot versbereide snacks, op deze markt is echt van alles te vinden. Je stapt in een bootje en vaart tussen de kooplieden door. Zie je iets wat jou aanspreekt? Geef de verkoper dan een seintje en hij trekt jouw bootje wat dichterbij. Het is een superleuke ervaring om mee te maken en geloof ons de kinderen kijken hun ogen uit!

#3 Het sprookjesachtige ‘Wat Rong Khun’ Thailand kun je niet verlaten zonder een tempel te hebben bezocht, maar een toch wel heel bijzondere tempel is ‘Wat Rong Khun’. De tempel is vanbinnen en vanbuiten een waar sprookje. De mooie intens witte tempel steekt fel af tegen de blauwe lucht en weerspiegelt met al zijn witte beelden schitterend in het heldere water. Zodra men de tempel betreedt weet men niet waar ze moeten kijken. Zowel het plafond als de muren zijn prachtig beschilderd met Disneyfiguren, Spiderman, ruimtewezens en personages van ‘The Matrix’. #4 Tweedaagse trektocht langs diverse stammen Wandelschoenen aan, rugtas gepakt en écht even ‘back to basic’. Deze tweedaagse trektocht neemt je mee door het prachtige landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Het familieavontuur begint met een rit per pick-up truck langs diverse prachtige stops. Bij de laatste stop keren de pick-up trucks zich om en begint de (ongeveer) vier uur durende wandeling. De wandeling over beboste heuvels en langs rijstvelden brengt je in een dorp van de Karen-minderheid, waar je zult overnachten. Terwijl de gids het diner voorbereidt, krijg je de kans om het dorpje en zijn omgeving te verkennen. Met veel gezelligheid om het kampvuur wordt de dag afgesloten en is het tijd om jezelf op te laden voor de volgende dag.


De volgende morgen word je gewekt door de dorpshanen en vervolgt het avontuur zich te voet naar een dorp van de Rode Lahu-minderheid. Hier ligt een bamboevlot op je te wachten (afhankelijk van het waterniveau). Een ontspannen rafttocht van ongeveer twee uur brengt jou naar een dorpje van de Shan- minderheid waar het avontuur zal eindigen. Deze trektocht is een waar avontuur voor de hele familie en laat je écht kennis maken met de levenswijze van een unieke groep mensen.

#5 De beste snorkelplekjes van Koh Chang Deze excursie neemt je mee naar de mooiste snorkelplekjes van Koh Chang en begint in het vissersdorp Bang Bao waar je op de boot stapt richting Koh Rang. Bij de koraaleilanden Koh Yak, Koh Lie en Koh Thong gaat de boot voor anker en kun je al snorkelend de onderwaterwereld ontdekken. Al dobberend in het water komen de kleuren van het koraal en de kleurrijke vissen op je af. Op dit moment vergeet je even alles om je heen en kun je écht genieten!

Na het snorkelen ga je weer aan boord en geniet je van een heerlijk buffetlunch met zicht op het strand van Koh Rong. Op de terugweg ga je nog een keer van boord om het mooie eiland Koh Rong te bezoeken en daarna keer je terug naar Koh Chang.


Door: Renée Koopman, reisspecialist van Koning Aap

 

In 2020 is Koning Aap alweer 35 jaar lang dé specialist in het organiseren van groeps- én familiereizen. Het begon allemaal met reizen in China. Inmiddels nemen ze jou en je gezin mee naar maar liefst 50 landen binnen Azië, Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke verre gezinsvakantie of actieve familiereis wat dichterbij huis: bij Koning Aap kan het allemaal! Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt. Kies je voor Koning Aap, dan reis je met de meest duurzame reisorganisatie van Nederland en België. Voor elke reis die ze organiseren, streven ze namelijk naar een minimale impact op het klimaat en een maximale positieve impact op de lokale omgeving.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page