Streekbos Ijgenweis in Bovenkarspel

Tijdens het scrollen op Facebook kom ik het toevallig tegen: streekbos Ijgenweis. Vrienden van ons hadden er een topdag gehad! Wij moeten sowieso 45 minuten rijden om vanaf ons huis van een echt strand te genieten. Dat is op zich geen probleem, alleen kom je gegarandeerd in de file te staan richting de zee op de mooie warme dagen. Dit daarentegen was richting Enkhuizen, (dus geen file!) en aan een sloot/meer. (Iets overzichtelijker met kleine kinderen). Geen last van file en evengoed zand onder je voeten! Dit moesten wij ook maar eens binnenkort gaan doen! Een paar dagen later besluiten we gelijk de daad bij het woord te voegen en een vrije middag te nemen: Daar gaan we! Op naar Bovenkarspel, streekbos Ijgenweis!! Emmer en schepjes en opblaas krokodil mee dus de dag kan al bijna niet meer mislukken. Bij aankomst zien we dat het parkeerterrein niet zo groot is maar we hebben geluk: er rijdt net voor ons een auto weg. Aan het parkeerterrein gelijk het grote paviljoen van streekbos Ijgenweis.  Rechts een groot grasveld met speeltoestellen en links een stuk strand en daarachter gras (mocht je niet van zand houden en je kinderen wel?) met ook hier en daar een schommel of glijbaan. De kids weten niet hoe snel ze hun kleren uit moeten trekken en willen gelijk het water in. We zien gelijk dat ze behoorlijk ver spelen kunnen in het water, het is lang ondiep, en overal is aangegeven waar het dieper wordt.  We roepen ze terug want we gaan eerst even een hapje eten. Aan de zijkant van het paviljoen kan je ijs en snacks halen in zwemkleding maar het paviljoen in streekbos Ijgenweis is toch echt meer een restaurant waar je toch even je jurkje of shirt over je zwemkleding aantrekt. Een groot terras met veel ruimte om even te zitten en om even lekker bij te komen nadat je uitgezwommen en gespeeld bent. We gaan aan het water zitten en hebben een geweldig uitzicht.

We zien allemaal sloepjes en kano’s aan komen varen en langzaamaan wordt het een stuk drukker. Je kan hier zelfs aanmeren met een bootje! (Die gaat gelijk op onze to-do-list!) We worden snel geholpen en Jack en ik gaan voor een bord warme tapas. Yara en Noah willen liever een kinderijsje. Ook goed! We zitten onder de parasol relaxed te wachten op ons eten. Dit voelt echt als vakantie! Het wordt vrij snel al gebracht en het is overheerlijk! Echt  van alles wat.

Ook de kinderen vinden het ijsje heel interessant want er zit een bakje met snoepjes bij! Een smakelijke verrassing! Binnen is een klein speelhoekje en ook is daar ook voldoende plaats om heerlijk een hapje te eten. Wij hebben geen tijd om binnen te spelen want we zijn juist gekomen om te zwemmen! Gauw betalen en naar ons plekje waar de badlakens en spullen liggen en dan kunnen de kinderen eindelijk spelen. Ze gaan wel 20 x van het glijbaantje welke aan de rand van het water staat en hebben dikke pret met de opblaas krokodil in het ondiepe deel. Als ze even genoeg van het water hebben maken ze ijsjes van zand voor ons, of gaan ze schommelen of klimmen op de speeltoestellen. Ze vermaken zich opperbest bij streekbos Ijgenweis!

Er komt een hondje aanrennen en legt z’n speeltje bij Noah.  Yara durft het niet op te rapen maar Noah wel, en gooit zo ver als hij kan, en het hondje sjeest weg om z’n speeltje te pakken. Mega leuk!! (Kunnen we dit hondje niet meenemen naar huis??) Noah en ‘spekkie’ zijn een tijdje beste vriendjes. Hij blijft terugkomen en Noah blijft maar gooien. Het is genieten om te zien hoeveel plezier ze hebben. Totdat spekkie met zijn baasje terug naar huis moet.

De zon gaat al bijna onder en er zit voor ons ook niet anders op dan in te gaan pakken. We halen nog een waterijsje en stappen voldaan in de auto terug naar huis, zonder last te hebben gehad van file en toch naar het strand te zijn geweest! Dit was zo’n leuke middag, dat we gelijk besluiten dat we hier snel nog eens naartoe gaan. En misschien dat we dan een bootje huren, en vanaf het water aanmeren bij Streekbos Ijgenweis! Dit is wel een heel fijne plek in West-Friesland ?

Meer info vind je hier

#Bovenkarspel #streekbosIjgenweis #WestFriesland

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.