top of page

Stedentrip Rome met peuter

Mijn naam is Ilona (30 jaar), getrouwd met Bart (33 jaar) en samen zijn we de ouders van Julian (19 maanden).  Mijn zus Christel is een tijdje terug begonnen met deze leuke site. Reizen is ons met de paplepel ingegoten, dus niet gek dat we hier beide nog steeds dol op zijn! Samen met Bart heb ik ook al veel mooie plekken op de wereld gezien. Toen ons zoontje geboren werd, waren we vastbesloten dat onze grote passie nu niet hoefde te stoppen. Dus op naar Rome met peuter Julian!

Half januari stond een stedentrip naar Rome op de planning.  We vlogen vanaf Eindhoven naar Rome. We hadden al een keer eerder gevlogen met Julian (naar Zakynthos, Griekenland) maar toch nog even spannend of de vlucht goed zou gaan en hij bijv. geen last van zijn oren zou krijgen. Eenmaal aangekomen op Eindhoven Airport begon de reis al goed. Een medewerkster verzocht ons vriendelijk om uit de drukke rij bij de Douane check te komen en mee te lopen naar een speciale rij voor ouders met kleine kinderen…ideaal! Na wat geïrriteerde blikken van onze medereizigers waren wij na enkele minuten al bij de gate 🙂

Omdat we met Ryanair vlogen (en je daar qua kosten vaak voor verassingen komt te staan) had ik vooraf geïnformeerd of ik (gratis) een grote kinderwagen mee mocht nemen. Dit was geen probleem, zolang het maar als 1 item vervoerd kon worden.  Het grote voordeel hiervan was dat Julian veel fijner zat dan in een buggy en er lekker in kon slapen (en we dus niet iedere dag rekening hoefde te houden met zijn middagdutje).

Eenmaal in Rome aangekomen, kozen we ervoor om met de taxi naar ons hotel te gaan. Het was al donker en met een klein kind is dit wel zo praktisch. Na een korte rit werden  we afgezet voor ons hotel in hartje Rome! We verbleven in Albergo Cesari, een klein hotel met een gezellige Italiaanse sfeer. Te voet waren we in 5 minuten zowel bij de Trevi Fontein als het Pantheon. Een ideale uitvalbasis om Rome te voet te verkennen.

We verbleven 5 dagen in Rome, dus we konden alles op ons gemak doen, wel zo handig met Julian. De eerste dag hebben we de echte highlights bezocht, zoals de Trevi Fontein, het Pantheon en het Colosseum.  Hier kon Julian overal lekker rondlopen en vooral de Trevi Fontein vond hij heel interessant. Een muntje in de fontein gooien mocht niet ontbreken, dus volgens de legende zal hij zeker nog eens in Rome komen.

Wat we in het Pantheon meemaakte sloeg echt alles! Er kwam een groep Chinese toeristen op ons af en waren helemaal onder de indruk van Julian. Zonder te vragen gingen ze om de beurt met hem op de foto. Na de nodige „aaaaah’s he’s so cute“, vonden wij het wel genoeg en zette Julian weer in de kinderwagen.

S avonds gingen we eten bij een heel gezellig Italiaans restaurant. Een kind van ruim 1,5 jaar blijft natuurlijk niet zo lang zitten, dus bij wijze van uitzondering (dit doen we thuis niet hoor 😉 hadden we een iPad voor hem meegenomen met filmpjes. Bart en ik konden lekker eten en genieten van een heerlijk glas wijn en Julian was helemaal blij met de filmpjes van Joki en Jet. Omdat de eigenaren van het restaurant zo leuk waren met kinderen en wij er verrukkelijke pasta konden eten, zijn we hier vaker terug geweest. Zelfs toen Julian een avond niet fit was en we op de kamer iets wilde eten, heeft de restaurant eigenaar wat lekkers voor ons klaargemaakt en wenste onze ‘Bello Bambino’ veel beterschap.

De tweede dag stond Vaticaan stad op het programma. Op het Sint Pietersplein zaten erg veel duiven en dat vond onze kleine man natuurlijk erg interessant. Nadat hij even lekker had kunnen rondlopen, gingen we de Sint Pieter binnen. Bij binnenkomst zei Julian heel enthousiast: “WAUW”!! Zo grappig J Ook wij vonden het heel indrukwekkend. We besloten om samen met Julian helemaal naar boven in de koepel te klimmen. Achteraf niet de slimste beslissing. Doordat de trappen erg smal zijn en je jezelf het laatste stukje via een smalle wenteltrap met behulp van een touw omhoog moest trekken, was dit met een klein kind niet te doen. We zijn om de beurt het laatste stuk omhoog gegaan en hadden daar een ongelooflijk mooi uitzicht! Doordat we met Julian niet verder konden, moesten we dezelfde weg terug naar beneden…..door de tegemoetkomende toeristen en de extreem smalle gangen heeft dit de nodige zweetdruppels gekost 😉

De derde en vierde dag hebben we besteed aan lekker rond slenteren door de stad en vooral veel sfeer proeven. Wat ons opviel was dat Italianen ontzettend aardig zijn voor kleine kinderen. In elk restaurant en op ieder terrasje, voelde we ons meer dan welkom met onze ‘bambino’.  Doordat alles relatief dicht bij elkaar ligt, kun je bijna de hele stad te voet verkennen. Wij hebben ontzettend geboft met het weer (alleen maar blauwe lucht met zon), dus dat was heerlijk. Julian zat er comfortabel bij en kon vaak zijn oogjes niet open houden 😉

Als je even lekker wilt relaxen (de Romeinen noemen dit ook wel hun achtertuin), kun je Villa Borghese bezoeken. Dit is een wat hoger gelegen park in het noorden van de stad. Wij zijn hier te voet naar toe gelopen (bij de Spaanse trappen, kun je via het metro station met de lift omhoog en zo dus ook makkelijk bereikbaar met wandelwagen).

Je hebt hier een speeltuin, mooie sportfaciliteiten en een leuke dierentuin! Dit laatste vond Julian natuurlijk ontzettend leuk. Het is een mooi park met veel verschillende diersoorten.

Kortom; wij vinden Rome een hele mooie stad waar je zeker je kids mee naar toe kunt nemen. Uiteraard kun je niet alles doen (zoals uren rondslenteren in de vele musea) maar met wat ‘kleine aanpassingen’ (ik moet zeggen dat ik het wel relaxed vond om af en toe samen met Julian een middagdutje in het hotel te doen 😉  is het ook met kleine kinderen, een erg leuke trip!

#Italie #Rome #Romemetpeuter #Stedentrip

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page