top of page

Stedentrip Antwerpen met kinderen

Let’s face it, een weekendje weg met kinderen naar een stad is net iets minder relaxed dan met alleen je partner. Uren slenteren langs boetiekjes en cultuur opsnuiven in musea wordt door je kids vaak minder gewaardeerd :-). Toch zijn er genoeg steden waar volop leuke dingen te doen zijn voor zowel kinderen als ouders. Eén voorbeeld daarvan is Antwerpen. Lees hier onze tips voor een stedentrip Antwerpen met kinderen.

Afgelopen zondag moesten wij voor werk naar Antwerpen en besloten het nuttige met het aangename te combineren. Dit resulteerde in een middagje genieten bij Melkerij Nachtegalenpark. Wat een ontdekking!

De Melkerij Antwerpen

De Melkerij


Dit café/restaurant is gelegen aan de rand van Antwerpen midden in het Nachtegalenpark. Pal voor het restaurant ligt een zeer grote speeltuin die gratis toegankelijk is (ook als je geen gebruik maakt van het restaurant). Het resultaat: wij konden heerlijk genieten van een Belgisch biertje (is ook cultuur opsnuiven toch?) en de kids konden zich uitleven in de speeltuin. Een ander leuk pluspunt is dat dit park nog bijna niet ontdekt is door toeristen!

Voor meer info check http://melkerij-nachtegalenpark.be

Heb je meer dan een middagje tijd voor Antwerpen? Ook deze attracties zijn een bezoek waard!

Antwerpse Ruien

Sinds 2005 kun je afdalen in de Antwerpse ruien (Rui = watersingel). Vanuit het Ruihuis aan de Suikerrui 21 ga je met een ervaren gids op ondergronds avontuur. Een vochtige wandeling langs oude gewelven en fundamenten, onder bruggen door en langs sluizen. Je krijgt een speciaal kijkje in de historische stadskern die zich boven je hoofd bevindt. Je zakt voor een zo’n drie uur af in de onderbuik van de stad. Je gids verrast je met interessante weetjes en anekdotes. Tip, trek oude schoenen en een broek aan die vies mag worden!

Meer info: http://www.visitantwerpen.be/detail/ruien-171233

Zoo Antwerpen.

Een prachtige oude dierentuin midden in het centrum van Antwerpen  (naast het centraal station) De dierentuin van Antwerpen is een van de oudste ter wereld. Hij is opgericht in 1843 en dat zie je terug in de mooie gebouwen waar de dieren wonen. Er is van alles te zien, zowel buiten als binnen. Echt een aanrader! Er zijn 8 verschillende rondleidingen te boeken in de dierentuin van Antwerpen (let op! Wel 3 weken van te voren boeken!). Er zijn speciale rondleidingen voor kinderen waaronder de Kleutersafari, voor de allerkleinsten bezoekers.

Meer info: http://www.zooantwerpen.be/nl/zoo-antwerpen

Antwerpen Zoo

Antwerpse Zoo


Rubenshuis

In dit prachtige paleisachtige museum ga je zo’n 400 jaar terug in de tijd en zie je het leven en werk van Peter Paul Rubens. Hier leefde hij 25 jaar met zijn gezin, maar maakte hij ook vele werken, en ontving er bijzondere gasten. Ook de tuin en het atelier dat bij het huis horen zijn prachtig! De schilderijen van Rubens spreken kinderen zeker aan omdat er veel op te zien is. Er is voor 3 euro een leuke kinderactiviteit te koop: de kinderspeurtocht ‘Muizen in het Rubenshuis’. Deze muizen zijn fan van Rubens, maar halen allerlei streken uit. Samen met de muizen ga je op ontdekkingstocht door het Rubenshuis. En leer je zo naar de schilderijen kijken. Erg leuk! De speurtocht in het Rubenshuis Antwerpen is voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Meer info: http://www.rubenshuis.be

#UitinAntwerpen #MelkerijNachtegalenpark #Belgie #Antwerpen #Antwerpenmetkinderen #Stedentrip

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page