Stap 3: hoe bepaal je de beste route?

In de kerstvakantie gaan wij met onze drie kinderen op vakantie naar Maleisië. In de komende weken neem ik je mee door alle stappen die erbij komen kijken om zelf een verre reis in elkaar te puzzelen. Vandaag stap 3: hoe bepaal je de beste route?!


De bestemming is gekozen, de tickets zijn geboekt, dus nu is het tijd om de route te gaan bepalen!

Wanneer wij een rondreis willen gaan maken, kijk ik altijd welke route me het meest ideaal lijkt. Hierbij houd ik altijd rekening met een aantal zaken.


1# het weer

Ik heb het al vaker geschreven maar de juiste reistijd qua weer vind ik super belangrijk. Er zijn veel sites waarop je makkelijk kunt zien wat de beste reistijd voor een bestemming is. De site die ik zelf vaak gebruik is www.columbusmagazine.nl. Deze site geeft aan dat de beste reistijd voor Maleisië Juni t/m Augustus is (tip voor de zomervakantie!). Dit is echter de beste reistijd voor héél Maleisië. Voor de westkust alleen is december en januari perfect qua regentijd. Aan de oostkust valt in december 676 mm tegenover 166 mm aan de westkust. Uiteraard kan er altijd een (tropische) bui vallen, maar de kans op langdurige regen is wat kleiner.


Bron: Tika Travel

2# afstanden

Als je een rondreis wilt maken ontkom je er niet aan dat je afstanden moet afleggen. Je hebt alleen zelf in de hand hoe vaak en hoe lang je in de auto, bus of trein wilt zitten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de auto als vervoermiddel. Dit geeft je veel vrijheid en flexibiliteit, het is alleen niet in alle landen mogelijk qua veiligheid. Er is helaas geen site die een overzicht geeft van de landen waar je zelf veilig kunt rijden, dus je moet het even per land googelen. In Maleisië zijn de wegen echt uitstekend (ze rijden er wel links) dus een huurauto is hier het perfecte vervoermiddel. Maleisië is een stuk kleiner dan veel mensen denken, je rijdt in 800 km van het zuiden naar het noorden. Je kunt dus in een relatief korte tijd, veel verschillende plekken aandoen. Kijkend naar de tijd die wij hebben in combinaite met de leeftijd van onze jongste (6 mnd) wil ik niet meer dan 2 of 3 verschillende bestemmingen aandoen.


3# de highlights

Iedere bestemming heeft plaatsen of attracties die een “must-see” zijn. Je kunt hierover veel lezen op internet of in de Lonely Planet van het betreffende land. Wat ik belangrijk vind met het bepalen van wat we willen zien, is of het geschikt is voor kinderen. In Costa Rica hebben we bijvoorbeeld een natuurgebied (wat bijna alle reisaanbeider aanbieden) overgeslagen, omdat je er een aantal uur voor in een klein bootje moest zitten om er te komen. Leek ons niet zo handig :-). Aan de westkust van Maleisië zijn er een aantal hoogtepunten die zeker het bezoeken waard zijn:


Kuala Lumpur

Naast de beroemde Petronas Towers en de KL tower is Kuala Lumpur ook een hele geschikte stad om lekker te shoppen.


Penang

Penang is een eiland voor de westkust dat met een lange brug verbonden is aan het vaste land.

Penang staat bekend om haar grote culturele diversiteit. Van de 1,2 miljoen inwoners is 60% van Chinese afkomst, een derde Maleis en de overige inwoners zijn voornamelijk van Indiase afkomst. Deze diversiteit heeft er voor gezorgd dat er veel prachtige verschillende tempels zijn.


Cameron Highlands

De Cameron Highlands zijn hét theegebeid van Maleisie. Door de hoge ligging van dit gebied is het er koeler (zo’n 20/25 C) dan in de rest van Maleisie. Door het perfecte klimaat kan men er goed thee verbouwen wat de Cameron Highlands tot hét theegebied van Maleisie maakt.


Bron: journey mart​

Taman Negara

Taman Negara is het oudste regenwoud ter wereld. Het is ook een primair regenwoud, wat betekent dat er nog niet (nauwelijks) is gekapt, en dat het regenwoud nog in oorspronkelijke staat verkeerd. Je kunt er wandelen, vissen, met een boot de riviertjes verkennen, nachtwandelingen doen, over de canopy walk lopen en meerdaagse treks ondernemen.

​​

Langkawi

Langkawi is een schitterend tropisch eiland, met prachtige witte zandstranden en een heel mooi tropisch binnenland. De eilandengroep bestaat uit het hoofdeiland Langkawi en bijna 100 kleine omliggende eilandjes waarvan er maar een paar permanent bewoond zijn. In het binnenland zijn verschillende leuke attracties zoals het grootste aquariumpark van zuid-oost azie en een kabelbaan die je over de toppen van het regenwoud brengt.

Kijkend naar de tijd die we hebben in Maleisië en de leeftijd van onze kinderen hebben we besloten om van Kuala Lumpur naar Penang te rijden en hier een aantal dagen te blijven. Vervolgens met een tussenstop richting het noorden te rijden en daar de boot te pakken naar Langkawi. Vervolgens hebben we dan een week om te relaxen op Langkawi waarna we ter afsluiting een paar dagen naar Kuala Lumpur gaan (waaronder oud en nieuw vieren!)

Heb je zelf deze bestemmingen wel eens bezocht en heb je nog tips voor me? Ik hoor het graag!


Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.