Stap 1: waar gaan we heen met kerst?!

In de kerstvakantie gaan wij met onze drie kinderen op vakantie naar een ver land.  In de komende weken neem ik je mee door alle stappen die erbij komen kijken om zelf een verre reis in elkaar te puzzelen. Vandaag stap 1: waar gaan we heen?! Volgende week stap 2: hoe vind je goedkope tickets.


Onze zomervakantie is door omstandigheden gedeeltelijk in het water gevallen waardoor we besloten dat we in het najaar nog op vakantie wilde gaan (eigenlijk is dat maar een excuus en grijp ik gewoon iedere vakantie mogelijkheid aan 😉

Een zoektocht naar een weekje zon in de herfstvakantie resulteerde al snel in een ongeloof over de hoge prijzen. Een reis via een touroperator met vlucht en accomodatie en losse autohuur (ik wil wel iets kunnen zien als ik ergens ben) liep al snel op tot een paar duizend euro voor éen week (2 volw, 2 kids en 1 baby). Naast de kosten zijn er, gezien de situatie in landen als Egypte en Tunesië, niet zo heel veel zon-zekere landen op minder dan 6 uur vliegen. (wat ik voor een week de max vind) .

Dus, de eerst volgende vakantie mogelijkheid werd onder de loep genomen: de kerstvakantie!! Dit is het eerste jaar dat Thomas leerplichtig is dus ik had nog niet veel ervaring met het boeken van een vakantie in het hoogseizoen der hoogseizoenen; december.

Ik besloot eerst de bestemmingen te selecteren met een goede reistijd qua weer (die dus niet midden in een regentijd zitten) en welke bekend staan als “kindvriendelijk” om vervolgens te kijken wat tickets naar die landen zouden kosten.  De ideale reistijd per land is makkelijk op te zoeken op een website zoals www.klimaatinfo.nl

Na een korte zoektocht op internet had ik een top 6 samengesteld:

 1. Singapore (weliswaar niet de beste reistijd maar we hebben er vrienden wonen dus zou een leuke mogelijkheid zijn om hen te bezoeken)

 2. Thailand

 3. Maleisië

 4. Florida

 5. Zuid-Afrika

 6. Seychellen

Na een iets uitgebreidere zoektocht vielen de Seychellen, Zuid- Afrika en Florida af. De Seychellen viel af vanwege de toch wel grote kans op regen en de hoge accommodatie prijzen in december (Ik denk dat veel mensen een verkeerd beeld van de Seychellen hebben en zal hier binnenkort een aparte blog aan wijden want het is een perfecte bestemming in de zomervakantie met kinderen!)  In het noorden van Zuid-Afrika (Johannesburg en omgeving) zijn we in 2013 geweest dus het zuiden zou een perfecte bestemming zijn. December is echter de maand dat alle Zuid-Afrikanen zelf op vakantie gaan en veel trekken er dan naar de kust rondom Kaapstad waardoor accommodaties erg prijzig zijn. Florida viel af omdat ik de kinderen er nog net te klein voor vind. Ik denk dat het bezoeken van de verschillende pretparken leuker is als de kinderen wat ouder zijn.

Thailand, Maleisië en Singapore bleven dus over. Aangezien we natuurlijk maar 2 weken kunnen gaan besloten we niet te veel te willen rondreizen maar vooral ook een combi van natuur/cultuur en strand op 1 plek te willen hebben.  Die mogelijkheden zijn er zowel in Thailand als Maleisië dus nog geen keuze gemaakt :-).


Onze eerste voorkeur had aanvliegen op Singapore, onze vrienden bezoeken en dan doorvliegen naar Phuket of Langkawi (eiland aan de noordwest kant van Maleisie). Ik had alleen een beetje een dubbel gevoel bij Phuket. Arjan en ik hebben Thailand 11 jaar geleden bezocht en vonden het geweldig. We hebben de eilanden in het zuid-westen toen overgeslagen omdat daar een half jaar eerder de tsunami had plaatsgevonden. Phuket en omgeving stond dus op onze “whishlist” alleen kreeg ik het (misschien verkeerde) beeld van Phuket maar niet uit mijn hoofd. Het lijkt me namelijk ontzettend toeristisch en ik vraag me af of je er het echte Thaise gevoel wel vind. De eilanden voor de kust van Phuket lijken me prachtig maar dan in combinatie met een rondreis door Thailand als onze jongste (Thijmen 4md) ook kan lopen.


Om deze twijfel te checken heb ik Riksja Kids gemaild voor advies. Zij gaven aan dat Langkawi in Maleisië echt een familie eiland is en zouden dit absoluut aanraden met kleine kinderen. De oostkust van Maleisië kent een regentijd in december en veel hotels op de tropische eilandjes voor de kust zijn dan ook gesloten. De westkust daarin tegen heeft het regenseizoen van maart t/m oktober en is dus ideaal om te bezoeken in december!

Toen ik na uuuuuuuren zoeken naar tickets (daarover volgende week meer) ook nog eens een goede deal vond naar Kuala Lumpur was de keuze snel gemaakt. Maleisië here we come!


Binnenkort vertel ik je meer over onze route en welke plekken we gaan bezoeken!

En nu aftellen tot December….kan niet wachten 🙂

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.