top of page

Schaatsen met kleine kinderen

Een ideaal uitje deze kerstvakantie: schaatsen met je kinderen. Voor mijn kleuterdochter liggen er straks dubbelijzers onder de kerstboom, dus daar gaan we meteen -letterlijk- mee aan de slag. Maar waar doe je dat nou? Want als je gaat schaatsen met kleine kinderen wil je ze wel even laten wennen aan het ijs. Ik zocht het uit en heb ook wat schaatstips voor peuters en kleuters.

Schaatsen met kleine kinderen: tips

Ga je schaatsen met je peuter of kleuter, dan is de kans groot dat het voor het eerst het ijs op gaat. Kijk eerst eens rustig langs de kant de kat uit de boom. Je kind zal zien dat anderen er pret aan beleven en ja, dat vallen en opstaan er ook bij hoort. Een paar tips:

 1. Kies schaatsen die stevig zijn, goed passen en goede ijzers hebben. Dan kan je kind er meteen recht in staan en glijden de schaatsen goed. Liever eerst uitproberen? Bij veel kunstijsbanen kun je kinderschaatsen huren.

 2. Dan op het ijs! Overwin je eigen ouderlijke bezorgdheid en geef je kind de ruimte om spelenderwijs kennis te maken met het ijs.

 3. Gebruik bijvoorbeeld een schaatsrekje of stoel om je kind houvast te geven.

 4. Speel een spelletje, bijvoorbeeld grote stappen maken als een dinosaurus of kleine stapjes als een poes. Of van mama naar papa schaatsen.

Hier kun je schaatsen met kleine kinderen

Met schaatsen heb je natuurlijk de keuze uit binnen of buiten. Buiten ben je afhankelijk van of het goed gevroren heeft, al kun je bij Flevonice gegarandeerd de hele winter buiten schaatsen.


Kunstijsbanen

Binnen schaatsen kan op één van de 24 kunstijsbanen in Nederland.


Tijdelijke ijsbanen

In het winterseizoen zijn er ook nog vaak bijzondere schaatsplekjes waar je met je kinderen naartoe kunt. Een paar van deze ijsbanen licht ik uit:

 1. Ice* Amsterdam “De mooiste ijsbeleving van Nederland”, prijkt op de homepage. En misschien is dat ook wel zo. Schaatsen met uitzicht op het Rijksmuseum! De ijsbaan ligt op het museumplein in een prachtige setting. > Bekijk de website

iceamsterdam
 1. Winter Efteling In de Efteling vind je tijdelijk het IJspaleis, waar een sprookjesachtige schaatsbaan is aangelegd die zowel binnen als deels buiten ligt. Kinderen kunnen er ook van een sneeuwglijbaan roetsjen of het springkasteel bestormen. > Bekijk de website

 2. Magisch Maastricht Schaatsen op het Vrijthof: het kan deze kerstvakantie nog t/m 1 januari 2017. Op een sfeervolle schaatsbaan van maar liefst 1000 m2. Ook leuk voor de kinderen: het reuzenrad, de draaimolen en een overdekte reuzenglijbaan. > Bekijk de website

magischmaastrichtvrijthofschaatsbaancvvvmaastrichtmarketingjohannestimmermans
 1. WinterWorld Twente Het centrum van Hengelo is omtoverd tot een winterparadijs. De naam zegt het al, in WinterWorld is naast schaatsen op een schitterende ijsbaan nog meer te doen. Zoals een curlingclinic of struinen over de kerstmarkt. > Bekijk de website

Veel schaatspret en een fijne kerstvakantie!

#ijsbanen #Kerstvakantie #schaatsen #winter

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page