De 10 populairste attractieparken in Europa

Europa kent een aantal geweldige attractieparken die je zeker niet mag missen als je er in de buurt bent. Hieronder de top 10 van populairste attractieparken in Europa op basis van hun bezoekersaantallen in 2015. Aangezien bezoekersaantallen natuurlijk niet alles zeggen, horen we graag welk Europees attractiepark jouw favoriet is. Je kunt je reactie onder dit artikel achterlaten!


10. Legoland Billund – Denemarken – 2.050.000 bezoekers

In 1968 werd in Billund het allereerste Legoland geopend. Met Legoland wilde Godtfred Kirk Christiansen, de bedenker van Lego, laten zien wat je allemaal met de steentjes kunt doen. Met twintig miljoen blokjes bouwde hij in Miniland ontelbare bezienswaardigheden van over de hele wereld na. Omdat het park uitgroeide tot één van de grootste toeristische trekpleisters van Denemarken, zijn er in de loop der jaren veel attracties bij gebouwd.

Legoland Billund


9. Legoland Windsor – Verenigd Koninkrijk – 2.250.000 bezoekers

In 1989 startte Lego een onderzoek naar de opties om een tweede Legoland park te openen. Dit park moest minstens net zo leuk worden als Legoland Billund. In 1996 opende ‘Legoland Windsor’ de deuren voor alle legofans. Het park ligt vlakbij Windsor Castle op ongeveer 13 kilometer afstand van London Heathrow Airport. Een bezoek aan dit park is heel leuk voor kinderen in de leeftijd van twee tot 12 jaar oud.

Legoland Windsor


8. Gardaland – Italië – 2.850.000 bezoekers

Iedereen die wel eens aan het Gardameer op vakantie is geweest, heeft wel eens van dit park gehoord. Het park is geopend in 1975 en uitgegroeid tot het grootste pretpark van Italië. Met leuke attracties voor jong en oud is dit park zeker de moeite waard wanneer je aan, of in de buurt van, het Gardameer verblijft.

Gardaland


7. Liseberg – Zweden –  3.100.000 bezoekers

Het grootste attractiepark van Scandinavië vind je in de buurt van Gotenburg, Zweden. Liseberg heeft een groot aantal attracties voor alle leeftijden. Een van de nieuwste aanwinsten is de AtmosFear – de hoogste attractie met vrije val in Europa. Deze onderwerpt je aan G-kracht 4 als je 116 meter naar beneden stort met een snelheid van 110 km/u. Kleine tip, eten kun je beter daarna pas doen :-).

Liseberg


6. Port Aventura – Spanje – 3.600.000 bezoekers

Ook Spanje heeft een groot attractiepark. Vlakbij Salou, op een terrein van bijna 35.000 m2 groot, ligt ‘Port Aventura’. Durfals onder ons vinden hier de hoogste glijbaan van Europa.

Port Aventura


5. Walt Disney Studios – Frankrijk – 4.440.000 bezoekers

Dit zusje van Disneyland Parijs staat geheel in het teken van de filmindustrie. In het park kun je een kijkje nemen op beroemde filmsets en zien hoe stunts in z’n werk gaan. Leuk om te combineren met een bezoek aan Disneyland Parijs!

Walt Disney Studio’s


4. Efteling, Nederland 4.680.000

Onze eigen Hollandse Efteling behoort tot 1 van de populairste pretparken in Europa. Het is ook één van de oudste nog geopende themaparken ter wereld: de Efteling werd officieel op 31 mei 1952 geopend met het Sprookjesbos maar de wortels van het park liggen in de jaren 30. Het leuke aan het park is de combinatie tussen sprookjes voor de kleine kids en de achtbanen voor de grotere kids.

Efteling


3. Tivoli Gardens – Denemarken – 4.733.000 bezoekers

In het centrum van Kopenhagen ligt het beroemde pretpark ‘Tivoli Gardens. Dit park is in 1843 opgericht door Georg Carstensen opgericht. Een van de achtbanen in het park is gebouwd in 1914 en is 1 van de oudste, nog in werking zijnde houten achtbanen van de wereld. Tot op de dag van vandaag wordt ‘Tivoli’ elke avond verlicht door 115.000 gloeilampen.

Tivoli Gardens


2. Europa Park – Duitsland – 5.500.000 bezoekers

Het Duitse Europa park is ooit begonnen als de plek waar attractie fabrikant MACK Rides de nieuwste attracties kon tonen. Inmiddels is het park uitgeroeid tot een van de grootste pretparken van Europa. Het park is opgedeeld in 15 themagebieden, die in het teken van een bepaald land staan. Kids op Reis bezocht onlangs zelf Europa Park en ontdekte dat dit park ook zeer geschikt is voor kleine kinderen. Lees hier onze ervaring!

Europa Park


1.Disneyland Parijs – Frankrijk – 10.360.000 bezoekers

Met stip het populairste attractiepark van Europa is ‘Disneyland Parijs’! Disneyland Californië diende als inspiratie voor de indeling van het Franse park. Rondom het ‘Kasteel van Doornroosje’ zijn een aantal themagebieden gebouwd met attracties voor jong en oud. Wereldberoemd zijn ook de ‘Disney parades’, die dagelijks worden georganiseerd.

Disneyland Parijs


Staat jouw favoriet in de top 10? Zo niet, laat hieronder weten wat jouw favoriete attractiepark van Europa is.

#Dagjeweg #Pretparken

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.