Plopsaland De Panne

Eva (32) is mama van Zoë (3,5) en Jill (0) en gastblogger op kidsopreis.

Zaterdagochtend vertrokken we met Zoë richting De Panne in België om naar Plopsaland te gaan. Het is vanuit Zeeland (Goes) een kleine 2 uur rijden. Haar zusje mocht deze dag lekker bij opa en oma blijven. Papa en mama konden hierdoor allebei mee in de attracties. Daarnaast is het ook weleens fijn om weer even quality time samen te hebben. We gingen samen met haar vriendje Joey en zijn papa en mama. Gezellig, iedereen heeft er zin in!

Rond 11.00 uur lopen we het park in. Ondanks de slechte weervoorspellingen zijn we de zon tegemoet gereden. Dat begint goed! Bij de ingang stonden al meteen de bekende figuren van Studio100 op ons te wachten: Maya de Bij, Bumbalu, Mega Mindy, en Wickie. Zoë vindt dit allemaal een beetje eng, maar Joey ging graag op de foto en een handje geven. Heel erg leuk, vooral voor de wat oudere kids. Er wordt natuurlijk ook een foto gemaakt die je aan het einde van de dag zou kunnen kopen.


Er is 1 overdekte speelhal, Mayaland. Hier zijn we meteen naartoe gegaan, want dit ligt naast de ingang. Meteen in de rij voor de Bloemenmolen. Het was erg fijn dat de weervoorspellingen slecht waren, want hierdoor konden we overal meteen in of maximaal 10 minuten in de rij. Het bos van Plop zijn we vervolgens naartoe gegaan. Dit is net zoals Droomvlucht uit de Efteling, maar dan met allemaal kabouters!

De kids vonden het gedeelte met de balonnen, botsauto’s, safariauto’s, draaimolen en de speeltuin ook erg leuk. Hier zijn we dus 2x naartoe gegaan. De papa’s en mama’s kunnen bovendien ook weer even lekker kind zijn doordat er ook zeker een aantal achtbanen en andere attracties zijn met veel snelheid of water! Zoë haar favoriet was de achtbaan “ Viktors race”. Hier is ze wel 4x in geweest. Ze was helemaal in haar element en ging steeds gekker doen, super.

We zijn uiteindelijk niet meer met het treintje mee geweest en we hebben ook geen show gezien. Dit kan nog opvulling van de dag zijn als het weer wat minder is. Het park kun je in 3,5 uur al wel een keer rondgelopen zijn, dus het blijft vrij overzichtelijk.


Het is vooral een erg leuk park voor kinderen vanaf 3 jaar en boven de meter. Ze kunnen dan in veel attracties, want ze staan steeds wel te meten op lengte. Het is een erg schoon park met lekkere eetgelegenheden. Je merkt dan dat je in België zit met een lekkere Bourgondische insteek. De papa’s hadden dan ook lekkere spareribs van de bbq met frieten als lunch!

Het park is ook zeker een aanrader om naartoe te gaan als je een heel weekend naar de Belgische kust gaat. We wilden aan het einde van de dag eigenlijk nog helemaal niet naar huis. De zon ging lekker schijnen en op het hoofdplein was er gezellig een band aan het spelen. We moesten alleen weer wel 2 uur terug rijden, dus we zijn toch rond 17.00 uur weer richting huis gegaan. De dag nog wel afgesloten met eten bij de McDonalds. We hebben allemaal super genoten en gaan volgend jaar zeker weer wel een keer!

#Belgischekust #Bumba #Dagjeweg #Plopsaland

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.