Playmobil Funpark Duitsland

Op de route naar ons vakantieadres in Slovenië, maken we een 2-daagse tussenstop in Zirndorf om het Playmobil Funpark te bezoeken. Wát een geweldig park! Laat ik dat maar meteen duidelijk maken. Goh, waar zal ik eens beginnen?

Voor vertrek hebben we de youtube-filmpjes die op de website van het park staan al bekeken met de kinderen. Ze zijn dolenthouasiast en kunnen het niet meer afwachten. Ook het kopje ‘Attracties’ nemen we door en ik verwacht een ‘leuke dag’. Maar eerlijk gezegd ben ik zo overdonderd door dit park, dat ik deze dag wel kan inschalen onder de categorie: ‘Leukste uitje ever!’ Playmobil Funpark kun je het beste omschrijven als een superspeeltuin, een speelpark! Herkenbaar voor iedereen, want zeg nou zelf.. iedereen kent toch het Playmobil piratenschip, de boerderij, de ark van Noa, het kasteel, het politiebureau, etc.

Het Playmobil Funpark is netjes, schoon, ruim en overzichtelijk. Er zijn voldoende toiletblokken (inclusief drogers voor eventuele natte kleren) en eetvoorzieningen. Aan iedere leeftijd is gedacht en er is voor ieder wat wils. Wij treffen het met het warme weer, dus wij vermaken ons de hele dag buiten. Verkoeling vinden we bij verschillende waterspeelplaatsen. De prachtige piratenboot die je kunt beklimmen trekt veel aandacht, maar rondom de boot kun je bijvoorbeeld peddelen op vlotten.

Vooral het actieve/avontuurlijke type wordt uitgedaagd in de ‘Active Playgrounds’. Klimmen, klauteren, glijden, trekken, kruipen, zandbakken, vlotten, balans parcoursen, eigenlijk te veel om op te noemen. De jongere kinderen vind je vaak terug in de area’s waar je daadwerkelijk met het Playmobil-speelgoed speelt. Onze kinderen spelen heel lang in de goudmijn en de waterbakken vol Playmobil-boten zijn ook favoriet! In de boerderij kun je de paarden wassen en de koeien melken. De oudere kinderen kunnen karten bij het politiebureau, of golven en bowlen in het action park. Maar ook binnen is er van alles te doen.

De binnenspeelplaats is groot en ingedeeld in de bekende Playmobil-thema’s. Het originele Playmobil speelgoed staat hier opgesteld. Je moet als volwassene sterk in je schoenen staan om niet zelf te gaan zitten spelen. Ook vind je hier een uitdagend klimgedeelte voor jong en oud. Dikke tranen bij het aankondigen van het vertrek. “Waarom is dit park niet in ons eigen land!?” Dat getuigt wel van een geweldige dag toch? Dit park gaan we zeker vaker bezoeken, want het ligt ideaal op de route naar Oostenrijk/Italië/Slovenië/Kroatië. En voor de prijs hoef je het niet te laten, een dagticket kost je € 11,- per persoon. Kortom: Een absolute aanrader!


#Duitsland #PlaymobilFunPark #Pretpark

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.