Plaswijckpark Rotterdam

Na een week vol regen was ik een beetje klaar met het binnen zitten en besloot de kids mee te nemen naar Plaswijckpark Rotterdam. Dit leuke recreatiepark ligt aan de noord kant van Rotterdam en is erg goed bereikbaar vanaf de snelweg.


Je komt Plaswijckpark Rotterdam binnen via de entree die tevens dient als winkeltje. De entreeprijs bedraagt €11,70 voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar. Dit valt dus erg mee in vergelijking met veel andere attractieparken en dierentuinen. Dit brengt me ook meteen bij het punt dat Plaswijckpark lastig te vergelijken is met andere parken. Het park is namelijk een combinatie tussen een (pret)park, dierentuin, en (indoor)speeltuin.

Plaswijckpark Rotterdam is opgedeeld in drie gedeeltes:


Dierenwijck Dit gedeelte is de dierentuin van Plaswijckpark Rotterdam. Hier kun je gekke bekken trekken met de apen en  roofdieren bespieden. Ook is er een Troetelweide waar je kunt knuffelen met geitjes en hangbuikzwijnen. De dieren in de dierentuin komen van over de hele wereld, maar vooral uit Europa.

Wandelwijck Zijn de kids moe van al het spelen of wil je even lekker picknicken? Dan kun je terecht in Wandelwijck. Hier vind je o.a. het Rosarium (een rozentuin met meer dan 40 soorten rozen) en een Engelse tuin met mooie fonteinen. In de Picknickweide heb je alle ruimte om lekker wat te eten of in het gras te liggen.

Speelwijck Voor veel kinderen waarschijnlijk het leukste gedeelte van het park. Hier vind je namelijk verschillende speeltuinen en een echte verkeerstuin. Hier kunnen kinderen op skelters een heus parcours afleggen met wasstraat en tankstation. Bij lekker weer vind je in dit gedeelte ook de havenspeeltuin. Dit is een (ondiep) zwembad met waterspeeltoren. Leuk voor jong en oud is de rondvaartboot die vanuit dit gedeelte van het park vertrekt voor een rondvaart over de Bergse Achterplas. Naast de verschillende buitenspeeltuinen vind je hier ook een binnenspeelhuis, Het Huis in de Heuvel. Dit huis staat midden in Speelwijck en is 1.600 m² groot. Kinderen kunnen hier  trampoline springen, klauteren en kruipen door geheime tunnels en gangen of met ballen gooien in de ballenbak. Naast Het Huis in de Heuvel staat het restaurant van Plaswijckpark.

Heb je zelf zin gekregen om met je kinderen naar Plaswijckpark te gaan? Het park is in de zomer geopend van 10- 19 uur (26 maart – 30 oktober) en in de winter van 10 – 17 uur (30 oktober – 24 maart)

#Dagjeweg #Pretpark #dierentuin #Rotterdam #Plaswijckpark

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.