Pakjesavond op Terschelling met kinderen

Susanne (33) is mama van Julie (4) en Floris (1,5) en speciaal voor Kids op Reis schreef ze een gastblog over haar weekendje Terschelling met kinderen. 


Elk jaar vieren wij pakjesavond met de familie op een andere bestemming. Vorig jaar was het Winterberg en dit jaar Terschelling. Vanuit Limburg een hele reis voor een kleuter en een peuter, maar ze hadden er veel zin in en met een stapel boekjes, fruit- en groentesnacks en uiteindelijk de dvd-speler hielden ze het goed vol.

De overtocht vanuit Harlingen met de boot was een groot feest dankzij de ballenbak in het ruim, waar ze lekker met andere kinderen konden spelen, terwijl wij rustig wat konden eten en bijpraten. Op Terschelling werd het al donker en reden we met de lichtjes van de haven op de achtergrond naar Familiehuis Vesta (www.vestaterschelling.nl) De kinderen waren meteen super enthousiast over het huis (wij ook) en natuurlijk kozen ze de bedstedes als slaapplek, al moest de jongste toch echt in het kinderbedje slapen 🙂

De volgende ochtend gingen we naar de de kaasboerderij in Lies (www.pieterpeitshoeve.nl) daar maakten vooral de koeien zoveel indruk, dat mijn dochter Julie na afloop zei dat ze graag met koeien wil werken, want die vond ze zo lief om te voeren. De jongste was vooral erg geschrokken toen een koe aan mijn jas likte, maar hij was niet meer weg te slaan bij de tractor in de schuur.

’s Middags nog even uitwaaien met een duin- en strandwandeling vanuit Oosterend, dat blijft altijd leuk, en daarna in het vakantiehuis weer opwarmen met warme chocolademelk. ’s Avond had Sinterklaas ons toch gevonden en stond de gang vol met cadeautjes! Daarna gingen de familieleden die nog energie hadden de kroeg in om Hessel te zien optreden, erg gezellig! (www.groeneweide.nl)

Op zondag hebben we een snert-wandeling gemaakt met Flang ‘in de Pan’ (www.flangindepan.nl). Flang is drievoudig wereldkampioen snert maken en weet heel veel over Terschelling (net zoals zijn broer Kees, van de kaasboerderij) en we maakten met hem een mooie wandeling door de natuur. In de eendenkooi stond de snert klaar bij de houtkachel. Teruglopen was voor de kinderen een beetje ver, dus werden we in een stoere landrover weer thuis afgezet. Daarna nog snel samen een hut bouwen en daarna was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan.

Het was een heerlijk weekend Terschelling, zowel voor de kinderen als voor ons!


#Terschelling #VakantieNederland #Waddeneilanden

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.