Oostenrijk in de Zomer!

Het is eind juni. Een maand vakantie in het vooruitzicht! Onze eerste autovakantie als gezin, met 2 kinderen (4 en 2) op de achterbank. Voor het eerst richting (uiteindelijk) Italië. De camping op onze eerste bestemming kan ons pas op zaterdag ontvangen, terwijl we al vanaf maandag vrij hebben gepland. We besluiten op doorreis naar Italie ‘ergens in Duitsland’ en daarna ‘ergens in Oostenrijk’ te overnachten.Van vrienden –met kinderen- begrepen dat we sowieso goed zitten in omgeving Serfaus-Fiss-Ladis. Dat kennen we wel, van de wintersport dan. We hebben weinig tijd om ons erin te verdiepen (er staat ons tenslotte hierna nog 3 weken Italië te wachten), dus we vertrouwen erop dat het wel goed komt daar in Oostenrijk. We boeken een hotel voor 3 nachten, all-in, in Ried im Oberinntal, 15 minuten rijden vanaf Fiss. TripAdvisor Travellers’ choice 2015: Hotel Mozart Vital.

Uitzicht op de bergen


Als we net na lunchtijd arriveren zijn we net te laat voor het lunchbuffet, maar er wordt nog even snel iets voor ons geregeld. Dat begint goed in Oostenrijk. Dan even snel de kamer checken. Een heerlijk balkon in de zon met uitzicht op sportvelden tussen de bergen. Prima!

De (binnen)zwembaden vallen vervolgens direct in de smaak. Een gezellig en uitdagend zwembad voor de kleine kinderen en een dieper bad voor de stoerdere kinderen. Een snelle lange buitenglijbaan waarvoor je eerst even een klim moet maken (met prachtig uitzicht). En om beurten vinden wij even de rust in the quiet-pool met relaxstoelen en open haard, ook belangrijk 🙂

We besteden de rest van de middag buiten in de tuin van het hotel (met prachtig uitzicht) waar wij op het terras van de zon genieten, en hapje eten en waar de kinderen zich vermaken  in het speeltuintje.

‘s Avonds wacht ons een heerlijk 6-gangen menu, culinair genieten! Ook voor de kinderen zeer smakelijk en prima geregeld.

De volgende 2 dagen bezoeken we de pistes. De eerste dag het zomerfunpark in Fiss. Wauw! Een kinderparadijs. Je voelt je zelf ook weer even kind! Je vindt hier voor ieder wat wils zoals een speeltuin, klimtoren, grote zandbak, luchtglijbaan, trampoline, elektrische auto’s, kinderboerderij (inclusief ponyrijden), tubingbaan, zomersneeuwwereld en nog veel meer! We gaan ‘s middags terug naar het hotel voor het slaapje van onze jongste, maar we hadden ons hier eigenlijk nog een hele dag kunnen vermaken.

De tweede dag gaan we per metro naar het autovrije Serfaus, waar we eerst een van de vele wandelingen kiezen en vervolgens in Belevenispark Murmliwasser terechtkomen. We vinden het echt ongelooflijk mooi, misschien nog wel mooier dan in de winter..?

‘s Middags vinden we bij toeval het enorme ‘buitenbad’, pal achter het hotel. Een groot helder meer met glijbanen en speeltuintjes. Ideaal voor een middagje vermaak! Dit hotel begint ons steeds meer te bevallen!

‘s Avonds besluit ik te gaan hardlopen in de omgeving en zie ik dat we nog veel meer niet hebben ontdekt. Er is nog een wandelpad richting een ligweide met extra speeltuintjes voor de kinderen. Morgenochtend vertrekken we richting Italië en zullen we Oostenrijk achter ons laten, dus zullen we hier geen gebruik meer van kunnen maken. Ik besluit dit hotel vaker te gaan bezoeken, misschien nog eens in de winter…?

#Alpen #Oostenrijkindezomer #Oostenrijkmetkinderen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.