Nog 61 nachtjes slapen…

En dan gaan we met onze 3 kids op reis! Niet zo maar op reis maar we gaan onze ‘Lifetimetrip’ maken. Ruim een jaar geleden bedacht en nu komt het zo snel dichtbij. En ik vind het super leuk dat ik hier onze ervaringen en tips met jullie mag delen.


Pluk de dag! In het kader van ‘pluk de dag’ en ‘leef je dromen’ hebben we besloten om het gewoon te doen. In de derde week van juli vertrekken we met Icelandair naar IJsland. Met een stevige auto en 2 leuke adresjes via airbnb.com hebben we een stopover van 6 dagen om dit prachtige eiland te ontdekken.

Daarna vliegen we door naar Seattle. De oudste 2 (8 en 11 jaar) waren van de week al druk bezig om te bekijken welke films er worden gedraaid in het vliegtuig. En mam ze hebben de nieuwe star wars film…. nu heb ik nog meer zin om te gaan, zei de oudste.

Het grote nieuws Met kerst hebben we de kinderen het grote nieuws verteld. De reactie was lief, vooral beetje verbaasd en natuurlijk best ongrijpbaar. In de afgelopen maanden groeit ons plan en denken de kinderen over alles mee. Regelmatig wordt de grote wereldkaart uitgerold en liggen ze met zijn drieën te kijken waar we naar toe gaan.

Ook komt er regelmatig ineens een vraag, zoals mag mijn kussensloop dan ook mee? Toen ze het in april eindelijk op school mochten vertellen waren ze super trots.

Onze jongste heeft voor haar verjaardag alvast een reiskoffertje gekregen. En hoe klein ze ook is ze speelt heel regelmatig dat we met het vliegtuig gaan. Ze propt haar hele koffer vol met alles wat ze kan vinden en dan gaan we naar ‘Aminika’.


De ervaringen die ze daar gaan op doen kunnen ze volgens ons niet uit een boekje leren, de tijd die we met zijn vijven gaan hebben zal magisch zijn en ook de tijd die we in de natuur en andere culturen doorbrengen en de mensen en dieren die ze daar gaan ontmoeten, zal ze enorm laten groeien en hun blik op de wereld vergroten.


Noord en Zuid Amerika Na IJsland gaan we via Seattle naar San Francisco en zullen daar voor een maand met een camper gaan reizen. Dat eerste gedeelte van de reis hebben we de afgelopen maanden helemaal gepland. En alvast een tip, ga ruim van te voren een camper en de campings boeken in Amerika, zeker in de national parks. Het is daar in de zomervakantie mega druk. Op allesamerika.com vind je veel tips over het boeken van die campings. En verder vind je campings op Koa.com, waarvoor je aan het begin van je reis een kortingskaart voor kan kopen.

Wat we daarna gaan doen, gaan we in de komende maanden en onderweg verder plannen. Op het lijstje staan een ruime maand San Francisco voor het werk van mijn man en daarna staat nog open. In ieder geval naar Costa Rica, Chili en Argentinië, maar we sluiten Hawaii of het Caribisch gebied niet uit.


Praktisch Naast het bedenken zijn we alle praktische zaken aan het regelen, zoals het huis verhuren, het huis ordenen (heerlijk aan het opruimen), autostalling regelen, paspoorts in orde maken en nog veel meer. En nu ga ik vooral steeds meer nadenken over wat we mee moeten nemen en hoe gaan we dat allemaal meekrijgen? Had ik al gezegd dat mijn man kitesurfer is? Das best een grote koffer, mijn yogamatje past gelukkig overal in….#wereldreis #wereldreismetkinderen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.