Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Op nog geen uur rijden van ons huis, een dorp tussen Dordrecht en Rotterdam, ligt Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Dit natuurgebied is in ieder jaargetijde prachtig! Dus in ieder seizoen de moeite waard om te bezoeken.

Als kind heb ik hier vele zomers doorgebracht met het schoolkamp van mijn basisschool, sweet memories dus. Vandaag bezoek ik het gebied met mijn man, 2 jongens van 5 en 2 jaar en mijn schoonouders.

We parkeren onze auto in het lieflijke gehucht Giersbergen, bij Herberg De Drie Linden. Vanaf hier loop je makkelijk het bos in. Gewapend met schep, emmer, vergrootglas en lege tas gaan we op pad. De wandelwagen nemen we gewoon mee. De paden zijn wel van zand, maar prima te berijden. We lopen een half uurtje door het Achterste Lot (bos) naar de grootste zandverstuiving van Europa. Onderweg speuren we naar dierensporen, insecten, konijnen en grote dennenappels. Eenmaal aangekomen in de duinen kunnen de kinderen naar hartenlust graven, rennen en kastelen bouwen. Het is in dit gedeelte van het natuurgebied heerlijk rustig, zodat de rest van de familie intussen kan genieten van het prachtige uitzicht.

De Capucijnenberg wordt ook nog beklommen, vanwaar je een mooi overzicht hebt over het hele gebied. Je kunt in de herfst en winter vanaf dit punt zelfs de Efteling zien liggen. Na anderhalf uur dikke pret lopen we terug naar De Drie Linden. Dit charmante café restaurant is alles wat je verwacht van de bourgondische Brabantse gezelligheid. De kinderen verdwijnen (onder begeleiding van opa) al snel naar de grote omheinde speeltuin. Naast de speeltoestellen kun je hier (tegen betaling) meedraaien in de historische draaimolen of springen op de bungee trampoline. Het eten is er meer dan prima en goed betaalbaar. Er is ook een apart kindermenu. Er hangt een gemoedelijke sfeer. Iedereen is welkom, ook de hond!

Na de hangop van de week van Zuster Evie vertrekken we moe maar voldaan weer naar huis. Onze oogst dennenappels wordt, in verband met de Olympische Spelen, op een regenachtige middag beschilderd met diverse vlaggen van de wereld.

De Loonse en Drunense duinen hebben ongeacht het seizoen en gezelschap altijd een 100% plezier garantie voor jong en oud!

Meer informatie over de De Loonse en Drunense Duinen vind je hier:

www.np-deloonseendrunenseduinen.nl Hier vind je naast handige informatie over het park ook speciale kinderactiviteiten.

www.herbergdedrielinden.nl

Wil je blijven logeren? De volgende adressen zijn leuk, zeker met kids:

www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/29898

www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/26722

www.demaaihoeve.nl Hier verhuren ze ook een compleet ingerichte safaritent.

Andere leuke adressen in de buurt van Giersbergen:

www.honderdbunderbos.nl

www.depannenkoekenboerderij.nl

www.ontdekdeloonseendrunenseduinen.nl

#Nederland #NoordBrabant #Wegineigenland #wandelen #DeLoonseenDrunenseDuinen #Natuur

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.