Mijn favoriete vakantie apps!

Zoals de meeste mensen kan ook ik niet meer zonder al die handige apps op mijn telefoon. Van EHBO app tot muggen-verjagings-app (ja die bestaat echt!), ik heb hieronder mijn favoriete vakantie apps bij elkaar gezet:


Tripadvisor

De meeste gebruikte app wanneer ik op zoek ben naar een leuke accommodatie is Tripadvisor. Een hotel of B&B kan zichzelf nog zo positief omschrijven, de eerlijkste beoordelingen komen van mensen die er zijn geweest. En wat blijkt dan vaak; die prachtige landelijk omgeving wordt doorkruist door een gehorige spoorbaan en het mooi gefotografeerde zwembad blijkt wel ijskoud te zijn. Wil je dus niet voor verassingen komen staan, check de Tripadvisor app.

Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Offline: nee.


EHBO

Deze app van het Rode Kruis is een echte hulp in nood. Heeft je kind iets ingeslikt wat je niet vertrouwd of heeft het een brandwond opgelopen? Deze app verteld je precies hoe je moet handelen in elke situatie. Een stem spreekt de handelingen ook hardop uit zodat je zelf EHBO kunt uitvoeren zonder op je telefoon te hoeven kijken!

Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: Ja

Anti Mosquito Sonic Repeller

Ik ga hem aankomende week in Frankrijk voor het eerst testen, maar grappig vind ik hem sowieso! Je zet de Anti Mosquito Sonic Repeller op de juiste frequentie en wég is de mug, zo claimt de bouwer. We gaan zien of het inderdaad een vervanging voor de citroenkaars is 😉

Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis.


SkyView

Zit je heerlijk met een wijntje onder een heldere sterrenhemel wijst je partner “de grote beer” aan terwijl jij toch echt dacht dat die meer naar rechts stond. SkyView heeft de oplossing! Richt je telefoon naar de hemel en SkyView verteld je welke sterren je ziet!

Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis


Convert Units App

Dit omrekenwondertje rekent razendsnel – en offline! – om van yards naar meters, van Fahrenheit naar Celsius, van ounces naar grammen, en van liters naar imperial gallons.

Voor: IPhone, Ipad. Prijs: gratis. Ook offline: ja.


Google Translate

Je hoeft geen woordenboeken meer mee te sjouwen: deze briljante app vertaalt tussen 64 talen, o.m. Nederlands, Arabisch, Fins, Chinees – you name it. Je kunt woorden of zinnen intikken, maar ook inspreken en zelfs vertalingen laten uitspreken. Werkt alleen online, dus let op voor de roaming-kosten.

Voor: iPad, iPhone & Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.


ToiletFinder

Hoge nood en geen idee waar een toilet is? Geen zorgen, de ToiletFinder app vertelt je de weg naar het dichtstbijzijnde toilet. De app claimt met ruim 60.000 toiletplekken de grootste wc-database ter wereld te hebben. Als gebruiker kun je zelf ook nog niet ontdekte toiletten toevoegen.Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee


Google Goggles

Met Google Goggles functioneert je telefoon als alleswetende bril. Richt de camera op een (bekend) kunstwerk en je komt erachter wie de maker is. Richt hem op een logo en je wordt doorgestuurd naar de website van het bedrijf erachter. Let op: bij iPhone en iPad is Goggles onderdeel van de Google Search-app.

Voor: Android. Prijs: gratis. Ook offline: nee.


Wi-Fi finder

Het nadeel van internetten in het buitenland zijn vaak de peperdure roamingkosten. Deze app biedt de oplossing: zoek een gratis hotspot! Die vind je zelfs offline met Free Wifi Finder aangezien je een database van 145.000 hotspots over de hele wereld gratis kunt downloaden. Eenmaal op bestemming vind je de dichtstbijzijnde gratis hotspot via GPS. Werkt vooral goed in grote steden.

Voor: iPhone, iPad & Android. Prijs: gratis. Ook offline: ja.

Heb je zelf apps die niet mogen ontbreken op vakantie? Laat ze hieronder achter!

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.