Mijn bucket list

In het kader van “je moet wat te dromen hebben” hierbij mijn bucket list top 5 van landen die ik nog ooit in mijn leven met onze kinderen hoop te bezoeken :-)!


1# Bhutan Met stip op 1 staat Bhutan. Dit kleine landje in de Himalaya ligt ingeklemd tussen Tibet en India en heeft slechts 700.000 inwoners. Het boeddhistische land is pas in de jaren 60 van de vorige eeuw opengesteld voor toerisme en is dan ook nog heel puur en onontdekt. Wat Bhutan zo bijzonder maakt, zijn de inwoners.  De welvaart van het land wordt niet gemeten in het bruto nationaal product maar in het geluk van de mensen die er wonen. Het bezoeken van Bhutan is niet goedkoop helaas. De overheid heeft het toerisme helemaal gereguleerd en je kunt het land dan ook niet zelfstandig bezoeken. Je kunt er voor kiezen om een groepsrondreis te boeken via een Nederlands of Belgische touroperator of via de overheid van Bhutan. Als je voor het laatste kiest betaald je 250 USD per persoon per dag. Voor dit bedrag krijg je 3 sterren accommodaties, alle maaltijden, een Bhutanese gids, al het binnenlands transport en eventueel kampeer benodigdheden als je een trekking wilt gaan doen. Het klinkt ingewikkeld maar het lijkt mij meer dan de moeite waard! O ja klein detail, er zijn maar 8 piloten in de wereld gecertificeerd om hier te mogen landen aangezien de landingsbaan helemaal ligt ingeklemd tussen de bergen. Ik denk dat ik dus nog wel een cursusje vliegangst moet doen voordat ik hier heen durf 😉


2# De Galapalos eilanden De Galapagos eilanden liggen in de Stille Oceaan en bestaan uit 13 grote eilanden en 115 kleinere eilandjes. De Galapagos Eilanden staan bekend om het rijke ecosysteem. Op en rond de Galapagos Eilanden komen veel planten- en diersoorten voor die nergens anders ter wereld zijn te vinden en dat is nou precies wat mij zo gaaf lijkt! De beste reistijd voor De Galapalos eilanden is april dus ‘school-technische’ niet helemaal handig. Misschien de juf overtuigen dat een vakantie op de Galapalos een ‘real life biologie’ avontuur is ;-)?

3# De Transiberie express De Transsiberië Express wordt door kenners gezien als de ultieme treinreis. In de trein leg je zo’n 9000 km af en ga je maar liefst door zeven tijdzones. Je rijdt dwars door Rusland, Mongolië en China en ziet het uitgestrekte land aan je voorbij trekken vanuit je coupé. Misschien romantiseer ik het maar het lijkt me geweldig om met onze kinderen in drie weken van Moskou naar Beijing te reizen. Onderweg alle tijd voor elkaar en tijdens de stops, die je zelf kunt inlassen, overnachten in een Mongoolse Ger-tent. Voorlopig hebben mijn kinderen de “stil zit leeftijd” nog niet bereikt dus het gaat nog een paar jaartjes duren voordat ik het aandurf 😉

4# Frans Polynesië Zo’n beetje de verste uithoek ter wereld maar oh, wat lijkt me dit geweldig! De paradijselijke eilanden van Frans Polynesië liggen verscholen in de zuidelijke Stille Oceaan en het kost je minimaal 22 uur om er te komen. Eenmaal daar word je omgeven door paradijselijk witte stranden en dichtbegroeide jungles. Ik weet niet of het de meest “kindvriendelijke” bestemming is maar je mag wat te dromen hebben toch 😉 ?

5# Noorwegen Waar mijn top 4 een wat langere reistijd kent, ligt deze topper iets dichter bij huis. Ik moet eerlijk bekennen dat we al een aantal keer op het punt hebben gestaan om naar Noorwegen op vakantie te gaan. Wat ons uiteindelijk steeds weer tegenhield was het weer. De kans op een koudere, natte zomer heeft ons toch steeds weer doen besluiten een zon vakantie te boeken. Toch blijft het kriebelen als ik foto’s van dit prachtige land voorbij zie komen. De highlights die ik zeker zou willen bezoeken  zijn het Geirangerfjord, de Preikestolen en de Noordkaap.

Ik ben super benieuwd wat er op jouw bucketlist staat en waarom. Laat je reactie hieronder achter!


#Bucketlist #persoonlijkeblog

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com