Met een camper door Europa

Veel mensen dromen van een rondreis met een camper door Amerika of Australië maar slechts weinig beseffen dat je met een camper door Europa ook prachtige rondreizen kunt maken!


Vorig jaar zomer ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden voor een camperreis in Europa. Al snel merkte ik dat veel Nederlandse aanbieders van campers werken volgens een principe waarbij je de camper op vrijdagmiddag na 14 uur mag ophalen en weer op vrijdag voor 10 uur moet inleveren. Dit houdt in dat je eigenlijk maar effectief 6 dagen iets aan een camper hebt. Ook vond ik het erg lastig om online beschikbaarheid en prijzen te ontdekken.


Dat moet toch anders kunnen? Na een flinke zoektocht ontdekte ik de site Campanda. Campanda is een verzamelsite van verschillende aanbieders van campers en caravans. Ze zijn begonnen in Duitsland maar de site heeft inmiddels een wereldwijd netwerk.


Hoe werkt het?

Op www.campanda.de geef je een plaats in waar je een camper of caravan wilt ophalen. Je geeft een ophaal en retour datum in en de zoektocht begint. De site toont je vervolgens een selectie van aanbieders met bijbehorende prijzen. Sommige aanbieders hebben ook beoordelingen van andere reizigers, dit kun je zien aan de sterren naast de aanbieder. Uiteindelijk kies je een camper of caravan die je wilt reserveren en je aanvraag wordt via Campanda naar de verhuurder gestuurd. Binnen 24 uur krijg je een antwoord  van de verhuurder en kun je de reservering desgewenst bevestigen.

Je startpunt Waarom zou je in Nederland je camper ophalen als je een rondreis door bijvoorbeeld Italië wilt maken? Je kunt er ook voor kiezen om met je eigen auto naar München te rijden (wat toch een stuk sneller gaat dan met een camper), je auto bij de verhuurder achter te laten en vanuit daar je rondreis starten. Je kunt op Campanda ieder willekeurig dorp of stad als startpunt ingeven en de site zoekt de dichtbijzijnste verhuurder daar in de buurt!


Het grote voordeel Het grootste voordeel vind ik de flexibiliteit. Je kunt zelf aangeven hoeveel dagen je een camper wilt huren en zit dus niet vast aan strakke ophaal en inleverdagen.

De prijs Mijn indruk van een camper was dat het behoorlijk duur zou zijn. Dit viel echter reuze mee! Het huren van een camper was goedkoper dan een stacaravan op menig camping.

Voor ongeveer 1500 euro kun je al een 4 persoonscamper huren voor 2 weken incl onbeperkt aantal kilometers.


Vrijheid Het reizen met een camper geeft je vrijheid. Je kunt er voor kiezen om campings van te voren te reserveren maar je kunt er ook voor kiezen om ter plekke een camping te kiezen. En regent het dan ergens? Dan rijd je toch lekker tot de zon schijnt!

Op www.camperroutes.nl kun je een overzicht van de mooiste camperroutes door Europa vinden.

#Camper

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com