Mijn meest gemaakte inpakfouten :-)

De tijd van ‘een paar kleren en een toilettas in een rugzak stoppen en gaan’, lijkt voor ons echt eeuwen geleden. De eerste vakantie met Thomas (nu bijna 6 jaar geleden) was de eerste reality-check en resulteerde in een bijbetaling van 160 euro aan de balie van Transavia (die vrouw wilde maar niet begrijpen dat die complete kinderwagen én maxicosi én 3 pakken Nutrilon echt mee moesten!)


3 kinderen en redelijk wat vakanties verder, durf ik wel te zeggen dat ik de kunst van het inpakken een klein beetje begin te leren. Hierbij mijn inpakfouten van de afgelopen jaren 🙂


1# De meest gemaakte fout; te veel meenemen Als ik mezelf niet tegenhoud, kan de helft van mijn bagage bestaan uit “voor het geval dat” spullen. Dat extra vestje voor Nina (voor het geval het toch wat kouder wordt), dat extra pak voeding (voor het geval ik er 1 om laat vallen), die tweede zwembroek  voor Thomas (voor het geval er eentje nog nat is van de dag ervoor) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij de eerste vakantie met Thijmen (onze derde) realiseerde ik me dat deze “reserve” spullen echt niet meer mee konden. Ik pak daarom nu alles in mijn handen en vraag me af “hebben we dit écht nodig”? Zo niet belandt het (met pijn in mijn hart) weer terug in de kast.


2# De domme fout; “ervan uitgaan…” Ga nooit van dingen uit maar doe onderzoek vooraf daarmee voorkom je inpakfouten. Doe onderzoek naar het weer ter plaatste zodat je de juiste kleding meeneemt. Doe onderzoek naar de faciliteiten in het hotel, appartement of camping (is er een babybedje, magnetron, strandhanddoeken etc) op die manier vergeet je niks maar neem je ook zeker geen dingen teveel mee.

 

3# Een gevaarlijke fout; het vergeten van eten In ons geval is het meenemen van eten cruciaal. Zodra onze kids honger hebben, veranderen ze in kleine zeurende monstertjes. Voorgesneden fruit in een eigen bakje tijdens een lange autorit vult niet alleen de maag, maar is ook een leuke afleiding. We zorgen ook altijd voor voldoende water zodat we Thijmen zijn fles kunnen vullen in het geval er geen kraan in de buurt is. Lange vingers, soepstengels en pakjes drinken zitten ook standaard in de reistas.

4# De vergeetachtige fout; een incomplete handbagage tas Er is niks zo vervelend dan ontdekken dat er geen luiers in je luiertas zitten of dat het kleurboek voor je zoon nog op de keukentafel ligt. Toch is het ons al een paar keer gebeurd dat luiers, natte doekjes, of een slabber ontbraken. Vooral voor een vliegvakantie dubbel check ik de handbagage tas zodat ik in het vliegtuig niet voor onaangename verassingen kom te staan.


#bagage #inpakfouten #koffers

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.