top of page

10 redenen om Mauritius met kinderen te bezoeken

Witte stranden, een azuur blauwe zee, tropisch binnenland en een super vriendelijke bevolking. Alle clichés over dit prachtige eiland zijn waar maar wat veel mensen niet weten, is dat het een perfecte bestemming is om met kinderen te bezoeken. Hierbij 10 redenen waarom je in Mauritius met kinderen een geweldige vakantie kunt hebben!


1# No Jetlag Het tijdsverschil met Mauritius is in onze zomer slechts 2 uur (2 uur later). Je hebt dus helemaal geen last van een jetlag en je kinderen zitten binnen no-time weer in hun eigen ritme.

Mauritius met kinderen

Onze vlucht was met Emirates met een tussenstop in Dubai


2# Geen gevaarlijke dieren Mauritius is een tropische bestemming maar dan zónder de vaak bijkomende minder fijne beesten. Geen giftige spinnen, slangen of schorpioenen. Dat gaf mij toch wel een lekker gevoel als Thijmen vrolijk door het gras bij ons hotel kroop 😉


3# Super vriendelijke bevolking In 3 weken tijd hebben wij echt alleen maar vriendelijke en behulpzame mensen ontmoet . In zowel de dorpjes als de accommodaties werden we vriendelijk begroet en hadden de mensen veel interesse in Thomas, Nina en Thijmen. De officiële taal van Mauritius is Engels maar doordat het eiland lange tijd bij Frankrijk heeft gehoord, spreekt ook iedereen Frans. Je kunt jezelf dus makkelijk verstaanbaar maken in het Engels en Frans.


4# Nederlandse roots Mauritius is door de Nederlanders ontdekt in 1598 en het eiland is dan ook vernoemd naar onze “Prins Maurits”. Deze historie vind je terug in verschillende musea op het eiland en een monument op de plek waar we aan land kwamen. Het grappige is ook dat iedereen tegen wie we vertelden dat we uit Nederland kwamen, reageerde met “ Oh, you killed our Dodo”. De Nederlanders hebben er namelijk voor gezorgd dat de Dodo (een unieke Mauritiaanse vogel) is uitgestorven doordat Nederlandse kolonisten hem opaten en dieren meebrachten met ziektes waar de Dodo niet tegen bestand was.


5# Veilige zee Mauritius is omgeven door een rif dat net buiten de kust ligt. Hierdoor breken de golven van de Indische oceaan, op dit rif. Het resultaat is een ondiep water zonder golven tussen het rif en het strand. Ideaal voor kinderen én om zelf te snorkelen.

6# Niet zo duur als je denkt Veel mensen denken dat Mauritius ontzettend duur is maar dat valt in de praktijk mee. Helaas zijn er sinds kort geen rechtstreekse vluchten meer vanuit Amsterdam naar het eiland. Met Emirates vlieg je vanaf 769 euro met een tussenstop in Dubai naar Mauritius. Met Air Mauritius vlieg je met een tussenstop in Parijs vanaf 685 euro. Een tip voor het vinden van goedkope vluchten is www.skyscanner.nl. Accommodaties heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Van super dure 5 sterren resorts tot gezellige guesthouses en B&B’s. Voor iedere portemonnee is er dus een kindvriendelijke accommodatie te vinden. De prijzen in de supermarkten zijn te vergelijken met die in Nederland. Alleen alcohol is er duidelijk wat duurder (blikje Heineken in de supermarkt koste 0,70 cent en flessen wijn begonnen bij 5 euro).

7# Er is meer te zien dan alleen een wit strand Iedere reisgids over Mauritius staat vol met foto’s van de prachtige witte stranden. Het eiland heeft echter meer te bieden. Je vindt er verschillende leuke attracties zoals dierentuinen, natuurparken, musea en een National Park waar je hele mooie wandelingen kunt maken. Een aanrader is Casela Park een attractiepark wat volledig in het teken van wilde dieren staat.

Mauritius met kinderen

Schilpadden voeren

8# Veilig In tegenstelling tot in veel andere Afrikaanse landen, hebben wij ons echt geen moment onveilig gevoeld in Mauritius. Niet in de binnenlanden, niet in de dorpjes en niet aan de kust. We hebben Thijmen zelfs alleen in de hotelkamer (met camera babyfoon) laten slapen omdat het zo veilig voelde. Er zal ongetwijfeld criminaliteit plaatsvinden (iedere accommodatie heeft ook bewakers bij de poort staan) maar daar hebben wij als toerist niks van gemerkt.


9# Je kunt er zelf rijden Het is even wennen aangezien ze er links rijden, maar buiten dat kun je in Mauritius prima zelf rondrijden. De wegen zijn bijna allemaal geasfalteerd en van redelijk goede kwaliteit. De wegen zijn wel wat smal waardoor ik bij een passerende suikerriet vrachtwagen wel af en toe mijn hart vast hield ;-). In het donker rijden zou ik echter door de smalle wegen niet aanraden.


10# Je komt er nauwelijks Nederlanders tegen Misschien vind niet iedereen dit een voordeel maar ik vind het heerlijk om af en toe even géén Nederlandser tegen te komen. In de drie weken dat wij op Mauritius waren, zijn we slechts een handje vol Nederlanders tegen gekomen. Al ben ik er wel van overtuigd dat wanneer meer mensen zouden weten wat een geweldig eiland het is, er snel meer Dutchies die kant op gaan 😉

Mauritius met kinderen

#snorkelen #airmauritius #Emirates #Mauritius #tropischeiland #verrereizen

0 opmerkingen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page