Mama Op Reis met Lighthouse Works

Ik weet het, Kids op Reis is eigenlijk een blog over reizen met kinderen maar afgelopen weekend heb ik zoiets gaafs gedaan, dat ik het even met jullie wil delen…

Al voordat ik zwanger was heb ik wel eens gekeken naar de mogelijkheden voor een detox week of weekend. Het leek me heerlijk om even alleen met mezelf bezig te zijn en vooral als een soort “start” voor een gezondere levensstijl.

Aangezien ik 4 maanden geleden bevallen ben (en de zwangerschap kilo’s’ er nog niet echt af willen) leek het mij een zeer goed moment om deel te nemen aan een Detox weekend.


Lighthouse Works

Er zijn verschillende aanbieders van detox weekenden, in Nederland maar ook daar buiten. Na wat research besloot ik te gaan voor Lighthouse Works. Hun filosofie en manier van aanpak sprak me erg aan. Hun motto is “niks moet, alles mag” en dat werd ook het hele weekend doorgevoerd.

Genieten!

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Samen met mijn schoonzus en schoonmoeder melde ik me bij een mooi 4 sterren spahotel op de Veluwe. Nadat we gesetteld waren op onze kamer was het tijd om de rest van onze “detox-genoten” te ontmoeten. Dit bleek een super leuk gemêleerd gezelschap van 8 andere dames te zijn. De meeste alleen maar ook een moeder met haar dochter. Na een korte voorstelronde onder begeleiding van 2 super aardige en lieve Lighthouse Works medewerkers genoten we van ons eerste sapje.  De eerste avond werd afgesloten met een yoga les en meditatie en ik ging helemaal ‘zen’ mijn bedje in 🙂

Ook de tweede dag van ons detox programma werden we heerlijk in de watten gelegd. De dag bestond uit yoga lessen, sapjes, zwemmen, sauna, boswandeling, voedingsworkshop (heel veel geleerd!!) en een meditatie. De lessen vinden plaats in een speciale ruimte in het hotel die alleen gereserveerd is voor gasten van Lighthouseworks. Deze ruimte is een prachtige kamer met een hele grote openhaard met zitzakken eromheen waar je lekker bij het vuurtje een boekje kunt lezen. Op zondag bestond het programma  onder andere uit een meditatie wandeling in het bos. Ik had geen idee wat ik me hierbij voor moest stellen maar wat was het heerlijk. Door het uitvoeren van kleine opdrachtjes ging ik ineens heel anders tegen dingen aan kijken en voelde echt een soort innerlijk rust bij mezelf opkomen.

Investering in jezelf

Zoals waarschijnlijk de meeste van mijn lezeressen ben ook ik alleen maar druk druk druk. Druk met mijn werk, druk met mijn kinderen, sociaal leven, huishouden etc ect. Tijdens dit weekend hoefde ik met helemaal niks bezig te zijn dan mezelf. De dames van Lighthouse Works zijn zo ontzettend gastvrij en zorgen dat het je aan niks ontbreekt (nou ja alleen aan eten dan ;-). Het niet-eten viel me overigens voor 300% mee. De week voor het weekend bouw je je eten af en de week erna ga je weer langzaam opbouwen. In het weekend zelf krijg je vers bereide groeten/fruit sappen. Ik heb in het hele weekend maar 1 keer naar eten (een pizza 🙂 verlangd en dat was op zaterdagavond na een aantal baantjes gezwommen te hebben. Het detoxen is niet alleen super fijn en gezond voor je lijf (ben er ook nog eens 4 kilo mee afgevallen!) het geeft je ook ontzettend veel rust in je hoofd. Op zondag voelde ik me zo ontzettend relaxed dat ik eigenlijk niet naar huis wilde. Het was dat ik mijn gezin intussen wel een beetje miste anders had ik er zo nog een week aan vast willen plakken 😉

Overweeg je zelf een detox weekend en heb je vragen? Mail me gerust of plaast hieronder een reactie!

Voor meer informatie over detoxweekend van Lighthouse Works kun je kijken op www.lighthouseworks.nl/detox-weekend/


#mamaopreis #vakantiezonderkinderen #weekendjeweg

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.