Lijstjes, lijstjes, lijstjes…

Eén to do lijstje voor wat er nog moet gebeuren in het huis, één voor wat we nog moeten kopen, één voor alle administratieve dingen, één voor de schooldingen, één voor het inpakken en ga zo maar door. Waar zou ik zijn zonder al die lijstjes en hoe heerlijk is het om steeds wat af te kunnen strepen.  Er zijn ook veel sites die al allerlei lijstjes kant en klaar hebben, zeker inpaklijsten kun je overal vinden. Op www.wereldreis.net staat een hele goede inpaklijst en super veel leuke tips voor wereldreizigers.

Aftellen Nog 47, 46, 45, 44,…..28 nachten! De tijd gaat normaal al best snel maar sinds we een aftelkalender (gemaakt en besteld op www.aftelkalender.nl) in huis hebben staan lijkt de tijd echt te vliegen. In eerste instantie had ik de kalender genomen voor de kids, maar nu het einde, of eigenlijk het begin in zicht is, is hij ook voor ons heel handig. Het moet nu gebeuren!

Net als bij iedere andere vakantie kun je de meeste dingen echt pas op het laatste moment doen. Nu is het zo fijn om alles echt af te ronden. Het huis echt een keer van boven naar beneden opruimen, alle administratie op orde en straks maar 3 koffers (als we het daarmee redden) om uit te leven. Heerlijk overzichtelijk!

Vaccinaties Een ander belangrijk puntje in deze afgelopen weken waren de vaccinaties. Na vele sites gelezen te hebben, ben ik naar de vaccinatiepoli in het LUMC gegaan om goed voorgelicht te worden. Ik heb altijd een beetje een dubbel gevoel bij vaccinaties en zeker bij mijn kinderen. De oudste reageerde nooit zo fijn op zijn inentingen en de jongste is nog maar 3. Maar ja die ziektes wil je ook niet dus op het advies afgegaan en allemaal hepatites A en B en rabies. Die laatste vond ik echt een lastige. Maar het komt zelfs in het zuiden van Noord Amerika voor bij huisdieren, en met mijn twee kleine Freek Vonkjes in de dop en een heel ondernemend meisje leek het ons toch de juiste keuze. Vooral omdat het tegengif niet overal te krijgen is. Je moet wel 3 keer gevaccineerd worden daarvoor, we hebben dus gelijk drie gezellige uitjes met het hele circus. Op het laatste moment ook gele koorts toegevoegd. Het komt niet voor in de landen waar we heen gaan, maar wel in alle landen eromheen. En daar komt bij dat als je vanuit bepaalde landen reist naar bijvoorbeeld Australië, je een stempel voor de gele koorts vaccinatie moet hebben in je gele boekje anders mag je dat land niet in. (op www.thuisvaccinatie.nl kan je ook veel info vinden) Ik geef de de kinderen en onszelf een paar dagen voor en na de vaccinatie Thuja D6 druppels van Dr. Vogel. Thuja helpt het herstel na de vaccinaties te versnellen, verhoogt de weerstand en verzacht de gevolgen van de vaccinatie. Oh en een lolly natuurlijk dat helpt altijd tegen de pijn :-)…

Het eerste vaccinatiefeestje viel allemaal reuze mee. Ons kleine meisje was eerst aan de beurt en deed het super goed. De oudste vond het het meest spannend en de middelste was heel stoer. De pijn viel mee en ook de nareactie is behalve een beetje spierpijn te verwaarlozen. De rekening deed meer pijn…. gelukkig vergoedt onze verzekering een groot deel. De tweede keer was alsof ze nooit anders hadden gedaan. Het leukste van de vaccinaties is eigenlijk zo met zijn vijfjes er naar toe. Als ik daar dan met ze loop word ik helemaal blij en denk ik, zo gaat het dus zijn straks, met zijn vijven, ons team!

Dreams Grote dromen…check. Af en toe een beetje bang voor wat er gaat komen…check. Daarover meer in mijn volgende blog

#inpaklijst #todolijst #vaccinaties #wereldreismetkinderen

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.