Les trois forêts … mooiste Center Parcs?

Nadat we met zijn tweeën de wereld rond waren geweest, gingen we vrolijk door met reizen door o.a. India, Thailand en een honeymoon op Bali. Toen in 2012 onze dochter was geboren, werd onze eerste vakantiebestemming met haar: Center Parcs. Ook best (sub)tropisch … Tja, het was even schakelen. Maar wel precies waar we behoefte aan hadden. Rust, zoveel mogelijk gemak, een kinderboerderij en een warm zwembad. Turend naar de palmboompjes vanuit het bubbelbad zou je je zelfs een beetje op Bali kunnen wanen (klein beetje). Inmiddels hebben we zo – ook met zoonlief erbij – al 4 parken van Center Parcs gezien: Kempervennen, Meerdal, Erperheide en Les Trois Forêts. De laatste is onze favoriet. Wat ons betreft de mooiste Center Parcs!

Bekijk Park Les Trois Forêts


Dit kun je verwachten van Les Trois Forêts

Les Trois Forêts ligt in het Franse gebied Moselle (Moezel), bij een klein dorpje (Hattigny). In 2010 geopend, dus nog best jong. En dat merk je aan alles. De Market Dome (het centrum van het park) is een prachtig bouwwerk van met name hout en glas. Je vindt er onder meer het mooie subtropisch zwembad en restaurants, winkeltjes en een binnenjungle waar je kinderen vissen kunnen spotten.

Les Trois Forêts is het grootste en groenste park van Center Parcs in Europa. Er lopen dieren vrij rond (ik heb een hert gezien!) en in het midden van het park kun je door een deel van het bos wandelen en fietsen en kajakken op de rivier die erdoorheen stroomt.

Tip: De grootsheid van het park betekent ook dat je al snel lange afstanden moet afleggen. Een huisje dichtbij de Market Dome is aan te raden, maar fietsen of een golfkarretje huren is ook een optie.


Wist je dat … 

 1. … de bungalows zijn ontworpen door dezelfde architect als van het nieuwe Centre Pompidou in Metz?

 2. … er 1400 tropische bomen staan in Aqua Mundo en Market Dome?

 3. … de boerderij is gebouwd in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds?

 4. … het park een eigen biowarmtecentrale heeft, die draait op afvalhout uit de omgeving?

 5. … je in Les Trois Forêts maar liefst 435 hectare bos vindt?

3x kinderpret in Les Trois Forêts:


1. Aqua Mundo

In het zwemparadijs Aqua Mundo ontbreekt het aan niets. Voor de allerkleinsten zijn er twee kindergedeelten: 1 met een zandbak in het water (!) en een glijbaantje en 1 iets dieper bad met glijbaan en spuitbeesten. Voor de iets minder kleine kinderen is er een spectaculair klimtoestel met twee glijbanen en een grote emmer die zich met water vult en eens in de zoveel tijd omvalt. Mijn zoontje heeft het er nog dagen over gehad. Verder zijn er nog het golfslagbad, een fraai buitenbad en legio andere baden en glijbanen.

2. Kinderboerderij

De kinderboerderij van Les Trois Forêts is goed verzorgd en ligt in een leuke setting. Je ziet er onder meer ezels, geiten, schapen en ganzen en kunt vanuit hier een rondje rijden op een pony. Er ligt een leuke speeltuin naast.

3. Baluba Baluba is de Center Parcs-naam voor de binnenspeeltuin. Die van Les Trois Forêts is met veel aandacht vormgegeven en ingericht. Met o.a. een mooie klimtoren en een fantastisch speelcomplex van hout, waar je soft balls kunt schieten en vele hoekjes en speelelementen kunt ontdekken. Ik moest verplicht mee van mijn dochter, maar ik voelde me er ook weer kind. Bij de bar van Crêperie Suzette kun je lekker wat drinken en – uiteraard – ook pannenkoeken eten.

3x kinderactiviteiten in Les Trois Forêts

 1. Midgetgolf (baantjes zijn gemaakt van hout en takken!)

 2. Ponyrijden (start bij de kinderboerderij en wandel een rondje met je kind mee)

 3. Boswandeling (centraal in het park, 2 routes mogelijk)

3x restaurants in Les Trois Forêts

Nice to know: kinderen onder de 4 jaar eten gratis (kindermenuutje).

 1. Il Giardino (pizza & pasta)

 2. Grill (o.a. lekkere bavette!)

 3. Crêperie Suzette (kleurplaat + pannenkoek = :-))

3x eropuit bij Les Trois Forêts

Park Les Trois Forêts ligt tussen Metz, Nancy en Straatsburg. Leuke uitstapjes dichterbij zijn:

 1. De rots van Dabo

 2. Het treintje in Abreschviller

 3. Het dierenpark van Sainte Croix

Ook naar de mooiste Center Parcs?

De mooiste of niet, dat is natuurlijk persoonlijk. En we hebben niet alle parken gezien. Maar wat ons betreft is Les Trois Forêts de mooiste Center Parcs die we hebben gezien. Wij zaten in een Eden Premium cottage. Net iets luxer dan een Comfort cottage, bijvoorbeeld met opgemaakte bedden bij aankomst en een keukenpakket. Wordt Park Les Trois Forêts jullie volgende vakantiebestemming? Geniet ervan!

Sav

#autovakantie #centerparcs #Frankrijk #lestroisforets

Schrijf je in

Volg ons!

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon
 • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com