Vakantie op Ibiza met kinderen

Je kunt best zeggen dat reizen mij met de paplepel, of beter gezegd taartschep is ingegoten. Mijn eerste verjaardag bijna 29 jaar geleden vierden mijn ouders tijdens een vakantie op Ibiza met kinderen. Een prachtig eiland in de Mediterrane zee aan de zuidkant van Spanje. De keuze van mijn ouders om daar naar toe te gaan had alles te maken met het mooie weer, de relaxte sfeer en tevens moderne gemakken voor reizen met kleine kinderen. En hoewel toeristische gebieden in de loop der jaren veranderen, weet Ibiza al jaren haar naam hoog te houden als geliefd vakantie-eiland.Tussen de jetset en hippies Ibiza is 575 km2 groot, wat ongeveer 3x zo groot als Texel is. Het populaire eiland kent twee contrasten, want enerzijds zijn daar de jetset en partybezoekers in het zuidoosten, terwijl anderszijds de boho-cultuur met yoga en rust in het noorden zich ophoudt. Voor iedereen is er dus letterlijk wat te vinden op dit eiland. Het unieke is dat gezinnen op dit eiland makkelijk een weg vinden tussen welke stijl dan ook.


Ouders met jonge kids
 De ouders die nog jonge kinderen hebben en op zoek zijn naar rust en gezelligheid, raden wij aan om naar badplaats Portinatx te gaan. Waar vissersbootjes kabbelend in het water liggen en de zon je dagritme bepaald. Snorkelen en een tocht met een bodemboot zijn een must. Santa Eulalia is een grotere badplaats, voor net wat meerlevendigheid. Het noorden staat verder bekend om de leuke artistieke hippie markten als Punta Arabi en Las Dalias.Feesten en beesten 
 Het westen van Ibiza is voor de echte feestganger en de gemiddeld leeftijd is er 18 jaar. San Antonio is daarom niet de meest ideale plek voor jonge gezinnen, maar een gezin die pubers heeft kan hier mogelijk een combinatie voor allen vinden. Het zuidoosten is echter beter aan te raden. Eivissa heeft een rijke cultuur, gelegen aan zee en in de heuvels vind je de oude stad. Playa d‘en Bossa is het grootste strand van Ibiza. Om een dag lekker gek te doen is er het Aguamar waterpark.Vervoer en onderdak Ibiza is slechts 2 uur en 15 minuten vliegen, wat voor de jonge reizigers zeer goed te doen is. Vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam wordt er dagelijks gevlogen op Eivissa. Eenmaal in Ibiza raden we aan een auto te huren. De meeste verhuurbedrijven hebben kinderzitjes die je bij de auto kunt huren (verwacht niet dezelfde kwaliteit als in Nederland!).

Ideaal voor een vakantie op Ibiza met kinderen, is het huren van een vakantiehuis. Er zijn veel aanbieders van vakantiehuizen op Ibiza zoals HomeAway, Micazu en HuisHurenIbiza.  Je huurt dan rechtstreeks bij de eigenaar en boekt losse vliegtickets om op Ibiza te komen. De meeste Nederlanders zijn gevestigd in het gebied van Cala d‘Hort. In Harrissa staan de meest exclusieve huizen. Uiteraard zijn er ook diverse hotels verspreidt over het hele eiland in verschillende prijsklasse.


Genieten geblazen Waar je uiteindelijk neerstrijkt maakt niet uit, want dit eiland met een gemiddelde zomertemperatuur van 25 graden, goddelijke Spaanse gerechten, maar liefst 50 stranden, diverse cultuur en zeer goed afgestemd op vakanties met kids. Een vakantie op Ibiza met kinderen is niet voor niets een favoriet van veel ouders. Voor die van mij 29 jaar geleden en voor die van mijn vrienden met kinderen nu. Fijne vakantie!


#Ibiza #Ibizametkinderen #vakantieIbiza

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.