Hoe reizen mama’s in 2025?

Trendbureau Cherry LAB en ANVR onderzochten samen hoe we reizen in 2025. Voor mama’s geldt enerzijds dat vakanties nog meer een moment worden voor ‘quality time met het gezin’ en anderzijds hebben we als mama zijnde op reis behoefte aan me-time. Een goede balans tussen deze twee ‘reisbelevingen’ vormt volgens dit onderzoek de sleutel tot moedersucces in 2025!


1. Home away from home De jaarlijkse bijtank-vakantie wordt heilig in 2025 want het dagelijks leven wordt nog digitaler en planmatiger geleefd. Cocoonen en quality time met familie en vrienden zijn dan ook het uitgangspunt. Naast uitrusten willen we verbondenheid voelen en de band met onze dierbaren versterken. We zoeken comfort en veiligheid: genieten kan pas op een veilige bestemming waar alles goed geregeld is. Omdat de jaarlijkse trip een divers gezelschap kent, zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit en persoonlijke aandacht essentieel. Er is namelijk weinig tijd te verliezen en er moet met ieders wensen rekening worden gehouden. We worden dan ook steeds creatiever in de invulling. Zo gaan we niet alleen met drie of meer generaties op reis, maar nemen we ook nog onze vrienden mee. Ook combineren we verschillende accommodaties; eerst verblijven we een week in een villa en daarna overnachten we in een campertje op de camping met de zoete inval. De mannen gaan samen vissen als de vrouwen aan het winkelen zijn en (overgroot)oma en -opa spelen met de kids als papa en mama er even samen tussenuit willen. Het gevoel van thuis, maar dan net even anders!

2. Renew yourself on the go Jezelf opnieuw ontdekken wordt een belangrijke behoefte in 2025. Zowel zakelijk als privé slaan we regelmatiger een nieuwe weg in. Multileven vervangt lineair leven: zo kan de fase van moeder, parttime werknemer en yogafanaat worden opgevolgd door die van ondernemer en foodie. De voorspelling is dat we steeds vaker op reis gaan, alleen of met naasten, omwille van zelfontplooiing en zingeving en om oude patronen te doorbreken en plaats te maken voor nieuwe gedachten. Door te ontsnappen van je werk, gezin en je vertrouwde omgeving, kun je even echt stilstaan bij wat je hebt, jezelf weer opladen, je eigen identiteit versterken of zelfs een nieuwe ik ontdekken. Denk hierbij aan oplaadtripjes met o.a. stiltewandelingen, meditaties, yogaretraites en sapkuren. Maar ook bijvoorbeeld op maat gemaakte themareizen zoals ‘no husbands allowed’ of ‘digital detox 2.0’, waarbij je totaal disconnected bent van de buitenwereld.

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.