top of page

Het aftellen kan gaan beginnen….

“Mark Twain once wrote that ‘Mauritius was made first and then heaven, heaven being copied after Mauritius’.”

 Na het lezen van deze openingszin in de Lonely Planet kan ik haast niet meer wachten. Toch moeten we echt nog een paar maandjes geduld hebben voordat we met onze drie kids naar dit paradijselijke eiland vertrekken.


“Is dat niet een eiland voor huwelijksreizen”? is de eerste vraag die ik in mijn omgeving krijg wanneer ik zeg dat we naar Mauritius met kinderen op vakantie gaan. Voor een groot deel klopt dit. Het eiland staat vol met prachtige (luxe) resorts waarvan vele zelfs “adult only” zijn. Toch blijkt het eiland ook een andere kant te hebben. De kant van de gezellige B&B’s (chambre d’hotes aangezien het eiland Franse roots heeft), de knusse dorpjes en een prachtig binnenland.

Een ander veel gehoorde opmerking over Mauritius is dat het heel duur is. Dit blijkt ook niet helemaal waar te zien. Een ticket er naar toe is inderdaad niet heel goedkoop. Met Emirates betaal rond de 799 euro p.p. Ter plaatse kun je het echter zo duur maken als je zelf wilt. Voor een 5 sterren resort kun je je portemonnee inderdaad flink opentrekken maar voor de meeste B&B’s, kleinere hotels, benzine maar ook levensonderhoud geldt dat de prijs lager ligt dan in Nederland.

Een paar redenen waarom wij voor Mauritius gekozen hebben:

  1. Het juiste weer in onze zomer

Van juni tot oktober is het winter in Mauritius maar liggen de temperaturen nog steeds rond de 25 graden. Minder heet als in de maanden november t/m maart, maar wel met veel minder regen.

  1. Weinig tijdsverschil

In onze zomer is het tijdsverschil met Mauritius slechts 2 uur dus geen jetlag 🙂

  1. De vlucht

Je kunt vanuit Nederland niet rechtstreeks op Mauritius vliegen. Onze vlucht heeft een korte tussenstop op Dubai. Dit houdt in dat we twee keer een vlucht van 6 uur hebben. Dit vind ik persoonlijk veel fijner met kinderen dan 1 lange vlucht van 12 uur. Even de benenstrekken en dan weer een nieuw vliegtuig ontdekken.

  1. Highlights

Mauritius heeft een hele rijke flora en fauna. Enkele highlights die je zeker niet mag missen zijn:

– Black River Gorges National Park

Dit Nationale Park is een must voor natuurliefhebbers. In het regenwoud leven een flnk aantal zeldzame dieren en groeien bijzondere planten en bloemen. Het park is meer dan 6500 hectare groot en ligt op een plateau. In het park ligt ongeveer 60 kilometer aan wandelpaden. Ook de UNESCO heeft de bijzonderheid van dit park erkend door het op te nemen op de Werelderfgoedlijst.

– Chamarel

Dit dorpje in het Zuidwesten van Mauritius is erg leuk en zeker de moeite waard. Je kunt er onder andere prachtige watervallen bezoeken die maar liefst 80 meter naar beneden storten. Ook ligt er bij Chamarel een leuk avonturenpark waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.
– Casela Nature Park

In het westen van Mauritius ligt het Casela Nature Park. Dit park heeft een prachtige liggen en is 14 hectare groot. Je vind er veel verschillende diersoorten zoals leeuwen en jachtluipaarden die je kunt bekijken. Verder kun je er diverse activiteiten ondernemen zoals quadrijden, wandel- en trekkingstochten langs touwbruggen en een fotosafari doen.


– Prachtige stranden

Het mooiste aan Mauritius zijn misschien toch wel de prachtige stranden. Met name in het noorden, oosten en westen vind je stranden waar je behalve zonnebaden ook heel erg goed kunt snorkelen. Het zuiden is het hier minder geschikt voor. De mooiste stranden van Mauritius zijn volgens de kenners Blue Bay, Belle Mare, Grand Baie, Trou aux Biches, Pereybere, Tamarin en Flic en Flac.


Heb jij nog geen plannen voor deze zomer? Je kunt nog boeken 😉

#Mauritius #verrereis

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page