H10 Lanzarote Gardens: een gezinsparadijsje

In ons vluchtige leven als jonge ouders is er niks lekkerder dan een vlucht nemen naar een paradijsje waar je even niks hoeft. Waar je kinderen én jullie het naar je zin hebben en waar de zon schijnt als het in Nederland koud is. Vorig jaar vonden we zo’n paradijsje: H10 Lanzarote Gardens, op het Canarische eiland Lanzarote. Dat we dit jaar nogmaals daar vakantie hebben gevierd, zegt alles. Het is er fantastisch! 

De entree van H10 Suites Lanzarote Gardens


H10 Suites Lanzarote Gardens

Op zo’n vier uurtjes vliegen van Nederland ligt Lanzarote, waar het in onze wintermaanden al aangenaam is met zo’n 20 graden en veel zon. In Costa Teguise, op een kleine 20 minuten rijden vanaf het vliegveld, ligt hotel H10 Suites Lanzarote Gardens. Een paradijsje voor jonge gezinnen. Het hotel wordt uitstekend beoordeeld, met onder meer de Tripadvisor Travellers’ Choice als bewijs daarvan. Bij binnenkomst ben je de vlucht meteen vergeten: de medewerkers laten je thuisvoelen en er wachten onder meer een heerlijk restaurant, twee zwembaden en een peuterbad en veel leuke animatie voor de kinderen.

Kindervermaak met Daisy

De mascotte van de H10-hotels is Daisy. Kinderen omarmen de bloem direct als vriend. Gedurende je verblijf organiseert het animatieteam van De Daisy Club van maandag t/m zaterdag activiteiten voor jong en oud. Dat doen ze met veel energie en plezier. Zo vermaken je kinderen zich bijvoorbeeld met een spelletje aan het zwembad of een groot piratenavontuur. En jij leeft je uit tijdens een lesje Zumba of een potje waterpolo met andere vakantievierders. Voor elke leeftijdscategorie heeft H10 Lanzarote Gardens een aparte Club:

  1. Babyclub Kindjes van 6 maanden tot 3 jaar vinden in de Babyclub bijna een compleet kinderdagverblijf. Veel leidsters in verschillende nationaliteiten (ook Nederlands) bekommeren zich om je kindje, dat zich met alle aandacht, speelhuisjes, Duplo en meer niet zal vervelen. Na een intake kun je zelfs je kindjes met een gerust hart er laten spelen en haal je ze weer op als het tijd is. De Babyclub was bij ons open van 9 à 10 tot 12 uur en van 15 tot 17 uur.

  2. Miniclub De Miniclub is voor kinderen van 4 – 8 jaar. Ook hier zijn veel juffen aanwezig in de meest voorkomende talen, die de kinderen de leukste activiteiten voorschotelen. Vaak in thema: van detectives tot superhelden. Er valt ook wat te winnen met de activiteiten. ’s Avonds na de Minidisco worden de Daisy Diploma’s uitgereikt…

  3. Juniorclub Kinderen van 9 tot 12 jaar vermaken zich in de Juniorclub op creatief en sportief gebied en zullen zich met o.a. gamen, film en zelfs excursies niet vervelen.

Elke avond is er een Minidisco voor de kinderen. Het animatieteam playbackt dan, verkleed als clown en met veel dans en gebaren, bekende (internationale) kinderliedjes. Daisy komt dan ook ten tonele, kinderen zijn elke avond door het dolle. Na de Minidisco volgt de diploma-uitreiking voor kinderen die de activiteiten van de dag hebben gewonnen en vervolgens is er een show. Dat varieert van een musical zoals Kleine Zeemeermin, tot een illusionist. Veel van de shows worden uitgevoerd door het animatieteam, erg knap.

Drie zwembaden, twee verwarmd

H10 Lanzarote Gardens heeft drie zwembaden: een groot zwembad (niet verwarmd), een middelgroot zwembad en een peuterbad (beide verwarmd). Het grootste bad heeft een Daisy piratenboot, glijbaantjes en spuitende dieren en is prima van temperatuur als het op Lanzarote al een tijdje warm is geweest. Het middelgrote zwembad heeft geen poespas en is heerlijk warm. Dan rest nog het peuterbad, waarin veel kleintjes de grootste lol hebben.

De Restaurants & bars van H10 Lanzarote Gardens

Je verblijft in H10 Lanzarote Gardens hoe je wil: Bed & Breakfast, half pension (met dagelijks de keuze voor lunch of diner) of all-inclusive.

Restaurant

Restaurant Famara serveert elke dag drie uitgebreide buffetten: ontbijt, lunch en diner. Bij het ontbijt en diner is ook het Daisy kinderbuffet geopend, waarbij kinderen zelf hun Daisy-bordje kunnen vullen. Niet met de meest verantwoorde voeding, maar met wat ouderlijke aanvullingen kregen onze kinderen hun vitamientjes toch binnen. De keuze en kwaliteit zijn top. Je ontbijt kun je samenstellen van muesli tot compleet Engels ontbijt en voor lunch en diner zijn de opties zo divers dat mijn maaltijd uit minimaal twee bordjes bestond ;-). Van saladebar en aperitieven tot langoesten en lamskoteletjes. En het dessertbuffet niet te vergeten. Het water loopt me weer in de mond terwijl ik schrijf.

Poolbar

Sinds 2016 heeft het hotel een compleet vernieuwde poolbar, waar je drankjes en snacks kunt krijgen en waar op enkele avonden in de week live muziek is. Niet te schreeuwerig, maar aangename gitaardeuntjes of relaxte covers. Je kindjes kunnen rustig slapen ;-). Er is ook poolbiljart en tafeltennis. De drankenlijst is lang (er is een aparte cocktailkaart!) en snacks variëren van sandwiches tot softijs.

Bar

In de ruimte waarin de Minidisco en shows plaatsvinden, zit Bar Rio. De barmannen draaien er piekuren tijdens showtime en serveren je after-dinner-koffietje of andere dranken.

De kamers: van family suite tot bungalow

Zoals op heel Lanzarote is (met dank aan architect Manrique) ook het hotel laagbouw. Maximaal drie verdiepingen tellen de blokken, waarover suites en bungalows zijn verspreid. Wij hadden een Family Suite op de begane grond, praktisch met kleine kinderen. Het ontbrak ons aan niets. Goede bedden, een groot terras, airconditioning en zelfs een klein keukentje. Het interieur is modern en comfortabel.

De suites van H10 Lanzarote Gardens, blok ‘Tenerife’


Hasta la proxima!

We hebben ontzettend genoten van ons tweede bezoek aan H10 Lanzarote Gardens. Een volgende keer? Die kans is groot! Omdat het hotel een paradijsje is voor het hele gezin, dat maakt het zo fijn. Bovendien is Lanzarote een prachtig eiland, waar we nog niet zijn uitgekeken. Dichtbij kun je naar het strand ‘Playa de las Cucharas’, maar je zit in no time ook op idyllische baaien zoals Papagayo en bij must-sees als Nationaal Park Timanfaya, Jameos del Agua of Mirador del Rio. Meer over het eiland lees je binnenkort in een Minigids ‘Lanzarote’!

#hotel #kindvriendelijk #Canarischeeilanden #winterzon #Lanzarote

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

© 2020 by Kids op Reis. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com