top of page

Goedkope tickets boeken doe je zo

Op de laatste vliegtickets die ik boekte voor ons gezin, bespaarde ik € 325,-. Ik stond op het punt om een vlucht te boeken van € 875,- totaal, toen ik er een vond van € 550,-. Het loont dus echt om goed te vergelijken. Zeker als je voor je kinderen vanaf 2 jaar ook een stoel moet afrekenen. Met de volgende tips kun je goedkope tickets boeken en bespaar je soms honderden euro’s. Daar kun je dan weer leuke dingen mee doen als je op je bestemming bent!


Waar start je met goedkope tickets boeken?

Vergelijkingssites zoals Skyscanner en Kayak checken de prijzen bij vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen en hebben handige tools zoals maandkalenders waarin je meteen de goedkoopste opties ziet. Bovendien kun je prijsalarmen instellen. Hoe ga je slim te werk op zo’n vergelijkingssite? 5 tips:

Tip 1) Check verschillende vliegdata

Vaak zit je met kinderen min of meer vast aan schoolvakanties. Maar kun je daarbinnen flexibel zijn, check dan eens verschillende data. Selecteer bijvoorbeeld niet een specifieke datum, maar de hele maand. Dan duidt Skyscanner in groen aan wat de beste data zijn om goedkope tickets te boeken.

Tip 2) Vergelijk luchthavens

De grootste luchthaven van Nederland is natuurlijk Amsterdam Schiphol. Maar je kunt ook vanaf Rotterdam/Den Haag, Groningen, Eindhoven of Maastricht vertrekken. Afhankelijk van waar je woont in Nederland kan het ook heel interessant zijn om voor vertrek vanuit Duitsland en België te kijken.


Tip 3) Jaag door de week

Volgens onderzoek kun je eerder door de week goedkope tickets boeken dan in het weekend. Met name dinsdagmiddag zou het perfecte moment zijn, omdat luchtvaartmaatschappijen vaak op maandag hun aanbiedingen doen en de concurrenten die dag daarop reageren met hun prijzen.


Tip 4) Zet een prijsalarm aan

Op de meeste vergelijkingssites kun je een alarm instellen voor jouw favoriete vluchten. Dat bespaart je continu zoekwerk. Je krijgt dan namelijk vanzelf een mailtje als de prijs van je vluchten wijzigt. Zo kun je toeslaan als je een goede prijs krijgt!


Tip 5) Boek op het juiste moment

Boek niet te vroeg en niet te laat. Uit onderzoek van Skyscanner blijkt dat je gemiddeld het best 8 weken van tevoren je vlucht kunt boeken. Te laat boeken is niet voordelig, vluchten zijn dan vaak op hun duurst. Het blijft tenslotte ook een kwestie van vraag en aanbod.


Let op bijkomende kosten

Sta je op het punt om je goedkope tickets te boeken, laat je dan niet verrassen. Controleer eerst op bijkomende kosten voor het meenemen van je bagage bijvoorbeeld, of het kiezen van stoelen. De prijzen daarvoor variëren nogal per maatschappij.


Vliegen met een baby

Ga je vliegen met een baby? Kinderen tot 2 jaar vliegen gratis op schoot bij papa of mama. Van inpakken tot landen; Elske heeft veel tips voor als je gaat vliegen met een baby.

#goedkopeticketsboeken #vliegtickets #tips #vluchtenvergelijken #vluchten

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

bottom of page