Familotel Amiamo in Zell am See

Na even zoeken kozen wij vorige winter voor het Familotel Amiamo in Zell am See (Oostenrijk) om er onze allereerste skivakantie met peuterlief door te brengen. Het hotel ligt vlakbij de skipiste, wat erg handig is! Het werd een topvakantie dus daar blik ik met veel plezier even op terug.

Het werd ons trouwens al heel snel duidelijk in wat voor een geweldig hotel we terecht gekomen waren! Geen lange wachttijden aan de receptie, een persoonlijk welkomstkaartje voor de kinderen aan elke kamerdeur, een piekfijne kamer en geweldig vriendelijk personeel. Na een lange autorit deed het in ieder geval deugd om in zo’n hotel terecht te komen!

De eerste ochtend werden alle ouders samen hun kinderen verwacht in de bar voor een woordje uitleg over de opvang en skilesjes. Deze uitleg was volledig in het Duits, maar achteraf had je perfect de mogelijkheid om wat verduidelijking te vragen in het Engels.

Kinderopvang voor groot en klein

Ons zoontje is niet gewend aan grote crèche gewoontes, dus we waren er eerlijk gezegd niet helemaal gerust in of dit iets voor hem zou zijn. Al heel snel bleken deze zorgen totaal overbodig te zijn. Hij had het zo naar zijn zin! Dit had ook wel te maken met echt wel heel goede, lieve begeleidsters! Ze waren met veel, wat er voor zorgde dat het vaak zelfs 1 – 1 begeleiding was. Bij ons nam begeleidster Josie vooral de zorg van ons zoontje op haar. Ze kon amper Engels, maar ze deed zo haar best en deed haar werk echt met hart en ziel! Een schat van een vrouw! En ondanks het een heel gedoe is om al die kleintjes een skipak aan te trekken met alle nodige toebehoren (muts, sjaal, zonnebril, insmeren met zonnecrème,…) gaan ze – wanneer het weer het toelaat – met de hele bende naar buiten. Voor de stappertjes is er een kleine afgebakende speeltuin, met de kleinste kindjes gaan ze een eindje wandelen in de buggy. Wat ook een enorm pluspunt was, is het feit dat de kinderopvang erg flexibel is. Kom je je kleintje eerder ophalen om er zelf nog even mee naar buiten te gaan? Geen probleem! Zo gingen wij Finn toch een aantal keer vroeger afhalen om nog een wandelingetje te maken met de slee of om in de sneeuw te spelen.

Kinderen tussen drie en vier jaar leren samen met monitoren van het hotel spelenderwijs kennismaken met het skiën. Het is een opstap naar de eerste echte skilesjes. We zagen hoe flinke kleuters kennis hebben gemaakt met alles wat bij het echte skiën hoort. Dit gaat door op een eigen, kindvriendelijk speelterrein vlak voor Familotel Amiamo.

Voor kinderen vanaf vier jaar biedt het hotel skilessen aan. Deze vinden plaats op 50m van het hotel op een oefenpiste. In de namiddag mogen zij zelf kiezen: wat langer spelen op de oefenpiste of in het hotel naar de kinderopvang waar binnen activiteiten plaatsvinden.

Familotel Amiamo

Wij kozen voor de Babynarium kamer, die in principe voor twee kinderen en twee volwassenen is. Deze is 30m² groot, beschikt over een kleine badkamer met douche, lavabo en uiteraard ook een toilet. Aangezien het voor ons toen handiger was om Finn een badje te geven, informeerde we bij de receptie even of er geen babybadje ter beschikking was. Nog geen tien minuten later kwamen ze dit brengen. Top service denk ik dan!

Op de kamer heb je een schommel voor peuters tot ongeveer tien kilo, ook is er een zitzak voorzien en een klein paardje waar de kleinsten op kunnen zitten. Toch raad ik aan om zelf ook wat speelgoed te voorzien.

Verder kozen wij voor de all-in formule, wat best wennen was aangezien dit voor ons de eerste keer was! ’s Ochtends ontbijtbuffet, ’s middags kon je ook genieten van een buffet, meestal bestaande uit slaatjes of pasta. ’s Avonds had je de keuze tussen twee menu’s met een aangepaste menu voor de kinderen. Over het eten hoor je ons alvast niet klagen! Ook de bediening verloopt heel vlot wat maakt dat je niet lang aan tafel zit. Ideaal voor gezinnen met kleintjes!

Zijn de weersomstandigheden niet ideaal, hebben jullie zin in een paar uur wellness of hebben jullie zin om een paar uur vroeger te stoppen met skiën en te genieten van een zwempartij? Ook dat is mogelijk! Het hotel beschikt over drie zwembaden: een stijlvol binnenzwembad, een extra warm peuterbadje en een buitenzwembad. Allemaal piekfijn in orde! In het peuterbadje zijn trouwens ook nog leuke speeltjes voorzien!

Iedereen aan tafel

Voor baby’s die nog niet mee eten met de ouders kan je steeds babyvoeding nemen. Deze kan je zelf nemen en opwarmen. Ook slabbetjes en bestek zijn vrij ter beschikking.

In het restaurant heeft elk gezin zijn vaste tafel. Waar er een kinderstoel nodig is, staat deze steeds klaar. Wat wij als minpunt hebben ervaren is dat de tafels vrij dicht op elkaar staan. Dit maakt dat het restaurant vrij druk is en er vrij veel lawaai is.

Zell am See als skigebied

Tenslotte het skigebied zelf, het is klein en eigenlijk heb je het nogal snel gezien. Gelukkig is het wel een schoon skigebied, qua natuur en omgeving, wat veel goed maakt. Bij ons lagen de pistes er niet altijd even goed onderhouden bij. Ook gingen wij een dagje naar Kaprun maar daar was zoveel volk! Nog nooit meegemaakt! Immens druk op de pistes, dus ook aan de liften. Niets voor ons, dus wij weg en terug naar ons klein gezellig Zell am See skigebiedje!

Nog twee tips:

  1. Voor ons was het geen optie om in één keer door te rijden. We sliepen zowel in de heen- als terugrit een nachtje in een Ibis Styles hotel te Zij hebben een heel goede familiekamer ter beschikking en ook tijdens het ontbijtbuffet wordt er gedacht aan de kinderen.

  2. Geen voorstander van een hotelformule of geen kinderopvang meer nodig? Panorama Piesendorf is een appartement dat ruimte biedt voor twee gezinnen, in de buurt van Zell am See en Kaprun.

#zellamsee #peuter #skiles #skieen #wintersport

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.