Domaine Les Fontaines

Soms kom je van die plekjes tegen waar je het liefst een paar weken zou willen verblijven.

Eén van die plekjes is Domaine Les Fontaines in Nueil sous Faye (Loire gebied) waar wij eind augustus verbleven .

Een aantal jaren geleden hebben de Nederlandse eigenaren Engelbert en Mariëlle een oude boerderij omgetoverd tot een prachtige auberge met een aantal gezellige familiekamers.

Het Domein Bij aankomst op de Domaine werden we verwelkomd door Mariëlle die ons meteen een rondleiding gaf over het landgoed. De familiekamers hebben allemaal een ander thema en zijn gecentreerd rondom een gezamenlijke tuin. Wij verbleven in de Broodoven, een kamer met een bedstee-achtig stapelbed voor kinderen en een badkamer met bad, douche en toilet. Er is een soort verdieping in de kamer gemaakt waar een tweepersoons bed voor de ouders staat.

In het “hoofdgebouw” van de boerderij vind je een gezamenlijke keuken. Hier zijn allerlei voorziening die je mag gebruiken en een koelkast met koude drankjes die je zelf mag pakken en op kunt schrijven in een boekje.  Verder is er ook een speelruimte waar kinderen vrij zijn om met alles te spelen en te ontdekken. Het leuke is sowieso dat er vaak meerdere (vooral Nederlandse) gezinnen met kinderen op Domaine Les Fontaines verblijven waardoor er snel speelvriendjes gemaakt zijn.

Wat mij erg opviel is dat het hele domein een soort “rust” uitstraalt. Dat komt denk ik door de relaxte instelling van Engelbert en Mariëlle zelf, maar ook door de weidse omgeving en de faciliteiten van het landgoed. Zo vind je bij het zwembad bijvoorbeeld hele fijne hemel -ligbedden waar je heerlijk kunt liggen terwijl de kinderen in het zwembad spelen.


Eén van de leukste aspecten van Domaine Les Fontaines in Nueil vind ik persoonlijk het “samen eten”. Eerst mogen de kinderen samen genieten van een door Mariëlle vers gekookte maaltijd en daarna is het de beurt aan de ouders. Onder het genot van een lekker glas wijn kregen wij een heerlijk 4 gangen diner voorgeschoteld. Onze kinderen lagen op dat moment op bed maar de oudere kinderen speelden nog lekker samen binnen en in de tuin. Op die manier konden de ouders samen kletsen zonder zich druk te maken om de kinderen.

De omgeving Naast relaxen op het domein is er ook in de omgeving genoeg te doen. Zo kun je de prachtige kastelen van de Loire bezoeken, op wijnproeverij bij 1 van de vele wijnhuizen of een bezoekje brengen aan hele bijzondere dierentuin (Doué La Fontaines).

Wil je graag zelf een keer deze prachtige plek bezoeken? Vanaf 12 september is er nog beschikbaarheid (allerkleinsten arrangement waar kinderen t/m 3 jaar gratis verblijven) maar het is ook een geweldige plek voor het ontdekken van de Loire Kastelen in de herfstvakantie!

Meer informatie over Domaines les Fontaines vind je hier!

#DomaineLesFontaines #Frankrijkmetkinderen #Loire

Schrijf je in

Volg ons!

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

Vind je volgende vakantie

Advertenties

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

Neem contact op via info@kidsopreis.com

© 2020 by Kids op Reis.